A Rovio ismét megcsinálta: Angry Birds Space

2012.03.22. 16:57 Való

Ma reggel végre landolt Play Store-on az Angry Birds legújabb változta a Space. A Rovio 2009 decemberében mutatta be a játék első változatát, amely hatalmas sikert aratott. A népszerűsége pedig az okostelefonok elterjedésével egyre csak nő. Ma már több mint 700 millió letöltést könyvelhet el az alapjáték és annak különböző változatai. A szoftveren kívül megannyi plüssfigura, ruha, kulcstartó és ajándéktárgy is készült, amelyek szintén óriási profitot termelnek a finn cég számára. Ez a hatalmas siker leginkább a játék egyszerűségében keresendő valamint abban, hogy minden játékos számára egyforma élvezetet tud nyújtani.

Eddig nem is igazán nyúltak hozzá a jól bevált recepthez, most azonban a Space nem csak grafikai, hanem játékmenetbeli változásokat is hoz. Madarainkat most is egy csúzli segítségével tudjuk kilőni, ám az űrben a kis bolygók ahol a disznók tanyáznak saját gravitációs mezővel rendelkeznek és amint a madár bele kerül ebbe, a mozgásának iránya megváltozik. Ez új játékélményt hoz, de jóval nehezebb lenne kiszámítani merre tart majd a kilőtt szárnyasunk ezért a készítők egy kis célzó segédletet adtak, amivel már könnyebb dolgunk lesz. A karakterek egytől egyig kaptak egy kis Sci-fi dizájnt, de még így is nagyon aranyosak. A sárga madár azon túl, hogy rózsaszín lett az evolúciója során, megtanult célba repülni és úgy pusztítani a tojásrablókat. Megismerhetünk egy teljesen új (hidrogén?)madarat, ami mindent lefagyaszt így megkönnyítve a jégtörő szárnyasunk dolgát.
 

Egyelőre két fejezetet kapunk 30-30 pályával, de ha ügyesek lövöldözünk nyithatunk féreglyukakat(korábban aranytojás) ezzel azonnal egy másik dimenzióba kerülünk, ahol egy bónuszpályát találunk. A fejezetzáró epizódok főellenségeket tartogatnak, ezekkel csak különleges szisztémák szerint tudunk végezni.
Nekem nagyon tetszik ez rész, a Rovio egyértelműen ott újított ahol kellett. A játék nehézsége nem igazán változott inkább csak az eddigi "taktikáinkat" kell megújítani a játékmenethez igazítva. Ez már jól jött, hiszen hiába az újabbnál újabb témájú részek, most éreztem azt először, hogy egy megújított játékot tartok a kezemben.
Az Angry Birds mégis megmaradt olyannak amilyen volt humorosnak és egyszerűnek, szóval a világsikert érő recept még mindig adott.


 


A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr154333298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szabi113 2012.03.22. 22:49:11

+30 szint Samsung tulajoknak, és nem muszáj a samsung apps-ból szedni, a markertről szedve is a bővítettet szedte le ;)

Való 2012.03.23. 10:18:12

@szabi113: Igen, így van ezt én is tegnap vettem észre, miután végig vittem a 2. fejezetet is.

Google+
süti beállítások módosítása