Gyerünkvásárolni.hu - Végre valaki a mobilosokra és tabosokra is gondol

Mostanában egyre több first-world problemmel szembesülhetünk (olyan problémák, amik egy fejlett társadalom életét nyomorítják meg). Az egyik ilyen probléma a weboldalak mobilos megjelenítésének optimalizálatlansága, melynek köszönhetően, ha mobilról vagy tabletről nézünk egy oldalt, az akarva-akaratlanul letölt mindent, beleértve az esetlegesen több megabájtos képeket is, amik nem használnak az 500 megás mobilkeretünknek. Emellett problémát jelent az alapvetően 1024 vagy e fölé a felbontás fölé optimalizált oldal, ami a 420-as, 800-as kijelzőkön is nehezen olvasható. Persze az ember átzoomolhatja az egész életét, de lássuk be, ennek senkire nincs szüksége és ezt a 2012-es év felhasználóitól nem is lehet elvárni.

 

 

Ebből a problémakörből kiindulva mindig örömmel vesszük, ha olyan oldalak születnek, amik nem csak PC-s akörnyezetre, hanem a mobiltelefonok és tablet PC-k tulajdonosaira is gondolnak. A gyerunkvasarolni.hu is egy ilyen oldal, ami jóval túlmutat a mobiloptimalizált ergonómián. De miért is mondom ezt? Az ergonómia nem más, mint a munkafolyamatokkal, illetve ezeknek az ember számára gazdaságos és a legkisebb erőkifejtést igénylő kialakításával foglalkozó tudomány. Ergonómikus minden, ami egy bonyolult vagy kellemetlen ámde szükséges folyamatból egy egyszerűbb, kényelmesebb folyamatot csinál. A gyerunkvasarolni.hu tehát máshol is irányt mutatott. A site alapvető célja, hogy különböző áruházak akciós újságjait gyűjtse össze hétről-hétre és ezeket tegye egy weboldalon átnézhetővé. Ezzel nagy munkát vett le a vállunkról, mivel nem csak azt spórolta meg, egy akciós termékért átfussuk az összese Cora, SPAR és Auchan katalógust, hanem abban is nagy szerepet játszik, hogy ha elterjed és a jövőben standardé válik, idővel megszűnhetnek a papír alapú prospektusok, kevesebb fa kerül kivágásra és a röplaposok sem fogják telepakolni a postaládánkat (a rosszfiúk meg nem törik fel a lakást, ha látják a nyaralás miatt megtelt postaládát...).

 

 

Fontos szerep jutott annak is, hogy a mobilos megjelenés egyszerű és könnyen áttekinthető legyen, így az idősebbek is előszeretettel tudják használni. Androidról nézve ikon formájában a főképernyőhöz is hozzá lehet adni, amihez saját ikon készült, így beolvad a többi alkalmazás közé. Tableten plusz feature, hogy az olvasó felület egyoldalas nézetben egyből megtalálja a kellő nagyítást, innentől kezdve pedig nincs más ránk hárult feladat, csak a görgetés, így a pozícionálással nem kell "szórakoznunk".

 

 

Az oldal tehát megpróbál egy olyan űrt betölteni, ami most kezd még igazán kialakulni és amellett, hogy végre a kedvenc eszközeinkre is optimalizálódott, még a környezetet is védi. Mit is mondhatnék zárszónak? Gyerünk vásárolni :)


Címkék: weboldal

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr704333116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Picsasereghajtó 2012.03.22. 16:19:59

Magyarán a postaládába érkező spam ezentúl a telefonomon is elérhető? Jaj, de jó.

Inkább a postaládára kéne egy olyan app, ami véresre szabdalja az azt ilyen jellegű szeméttel teletömni próbálók kezét. (Sajnos sem a "kérem, hogy a reklámanyagokat a kihelyezett gyűjtőbe tegyék", sem a "a kurva anyádért dobálod tele minden szarral a postaládát, te buzi" szöveg kiragasztása nem vált be)

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.03.22. 16:34:56

@Dönekszt sztop iz nyugati rélvély sztésön: Nem-nem :) Ha akarsz felmész és megnézed, ha nem érdekel, akkor nem.

Én is ragasztottam ki anno ilyen feliratot, hogy "Ha beledobsz valamit akkor buzi vagy", de ugyan úgy tele lett. Aztán egyszer elcsíptem egy szórólapozót és úgy rakta bele a lapokat a ládákba, mint valami gép, látszott rajta, hogy se-lát-se-hall-dömötör, úgyhogy esély nem volt rá, hogy elolvassa, amit kiírtam. Azóta le is szedtem, mert csak a szomszédok előtt égetem magam vele. Ez a problémakör is az amúgy, amit még a tudomány sem tud orvosolni, hanem majd évtizedek alatt szoknak le róla. A hirdetők.

sztewe · http://sztewe.deviantart.com/ 2012.03.22. 20:07:14

Kis falun élve szerencsére csak alkalomadtán akad ilyen spam a postaládába, de hamarosan gyújtós lesz belőle a vegyeskazánba XD

De hogy ne offoljak, Szerintem ez a gyerünkvásárolni oldal csak akkor jó ha teszemazt bevásárlás előtt megnézed hol akciós a kilós sajt, és melyik esik közelebb, de ez számítógép előtt kényelmeseb :D
Viszont akkor még hasznos lehet ha idegen városba vagy és egy netes okostelóval kiderítheted hol van a közelbe közért, és van e ott akciós túristaszalámi :D

sztewe · http://sztewe.deviantart.com/ 2012.03.22. 20:07:45

@Tomi from Space: Kis falun élve szerencsére csak alkalomadtán akad ilyen spam a postaládába, de hamarosan gyújtós lesz belőle a vegyeskazánba XD

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2012.03.23. 14:13:17

A postaláda-probléma megoldása egyszerű: a közüzemi számlák a Díjneten jönnek, az ebayen-vaterán rendelt cuccok a munkahelyre, ha meg valaki írni akar nekem, akkor E-mail, Facebook, gtalk, SMS, Skype. A postaládába meg az dob be bármit, aki csak akar (vagyis inkább: aki tud, mivel 1-2 hónap alatt úgyis megtelik) én leszarom :)

ON: érdekesebb lenne egy olyan app, amiben összeírhatok egy komplett bevásárlólistát, ő pedig a közeli áruházak adatait összevetve mondana egy végösszeget, hogy hol, mennyi lenne a teljes bevásárlás (egy-egy akciós termékért nem vagyok hajlandó 50 méternél távolabbi áruházba elmenni, hiszen a többi, nem akciós terméken úgyis behajtják amit megspórolnék, így a végösszeg akár még magasabb is lehet)

Extra funkcióként lehetne benne áruházi útvonaltervező, amely az általam felvitt termékeket olyan sorrendbe teszi, ahogy azok a boltban vannak. Például, ha megadom a "Tej, alma, joghurt, körte, akciós plazmatévé" listát, akkor szépen végigvezet a műszaki osztálytól a tejtermékekig, útba ejtve a kettő között található zöldség-gyümölcs pultig a lehető legrövidebb útvonalon, és nem hagyja, hogy ide-oda cikázzak fölöslegesen.

Ha valaki megcsinál egy ilyen appot, 5000 Ft-ig vevő vagyok rá a Marketen. :)

Google+
süti beállítások módosítása