BlueStacks - futtass Android alkalmazásokat a PC-n

2012.03.28. 05:19 Való

Az Android felhasználóknak rengeteg remek alkalmazás használatára van lehetőségük, hiszen a Google Play jelenleg több mint 550 ezer appot tartalmaz. Mindenkinek vannak kedvencei, melyek nap mint nap hasznosnak bizonyulnak. Én is találkoztam jó néhánnyal és párat szívesen használnék PC-men is. Akik szintén így vannak ezzel, azoknak most jó hírem van, mert elérhetővé vált a BlueStacks Beta változata.

Mint arról már korábban hírt adtunk egy fejlesztő csapat Windowson futó Android alkalmazás emulátor fejlesztésébe kezdett, melyet BlueStacks névre keresztelt. Akkor még egy elég kezdetleges alfa verziót láthattunk, most viszont egy körülbelül 450 ezer .apk futtatására képes bétát tölthetünk le. Miután telepítettük számítógépünkre az emulátort, egy felhasználói fiókot kell létrehoznunk melyhez e-mail címünket és telefonszámunkat kell megadni. Ezután már csak az elektronikus levélben kapott kódot kell beírnunk, és használatba vehetjük a programot. Az emulátorra külön is vásárolhatunk appokat, többek közt a Play Store, Amazon Store és a GetJar kínálatából válogathatunk.

Arra is lehetőséget kapunk, hogy mobilunkról szinkronizáljuk telepített alkalmazásainkat, így a korábban megvásárolt fizetős appjaink is elérhetővé válnak. Ezeket viszont, csak a szinkronizált eszköz felbontásán élvezhetjük. Az applikációk néhány kivételtől eltekintve simán és gördülékenyen futnak az emulátorral.

A program igényes kezelőfelülettel rendelkezik és még így, béta változatban is kiválóan használható. Vannak bizonyos alkalmazások, amelyek miatt kifejezetten megéri letölteni. Ilyen például az Angry Birds sorozat, ezek PC-s változatait 5$-ért tölthetjük le a Rovio honlapjáról, a BlueStacks-el viszont ingyen futtathatjuk.

Lejjebb még a BlueStacks hivatalos promóját, valamint egy általam készített rövid bemutatót tekinthettek meg.
 


Címkék: windows on android apps bluestacks

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr134344971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Való 2012.03.28. 13:36:22

A saját videó kb. hajnali 5 magassagaban készült, mert akkor volt időm megcsinálni szóval előre, vagy utólag elnézését a gyér és összeszedetlen narrációért. :)

decoati 2012.03.28. 14:07:02

xp-sek régi géppel gatyát felkötni, Windows Installer 4.5 vagy újabb, min. 2G hely, .NET 2.0 SP2, NVidia FX5200-nál mindenképpen újabb kártya, lehet hogy tovább is van de nem mondom, mert itt meguntam. :)
Érdekel, de annyira azért nem.

Darkcomet 2012.03.29. 08:06:22

Inkább felrakom virtualboxba vagy vmwareba az android-x86-ot (ez egy teljes értékű android rendszer régi Asus eeepc-re). Még mindig kevesebb helyet foglal, és lényegesen kisebb az erőforrás igénye, mint ennek a szörnyetegnek.

useless · http://www.useless.hu 2012.03.30. 15:51:27

@decoati: Ezzel nem tudom mi a bajod. Egy rendesen frissített oprendszernél ezek valószínűleg fent vannak. 2 GB hely sem olyan hatalmas. FX5200 pedig egy 9 éves kártya. Megjelenésekor sem volt felsőkategóriás, azóta pedig rendesen eljárt felette az idő.

decoati 2012.03.30. 22:16:25

@useless: ja, a .net 2.0 sp2 tipikusan ilyen. Mondjuk az, hogy fél óra alatt sem tudok egy olyan emulátorkörnyezetet felrakni, ami lehetővé teszi az adott gép hw teljesítményének kb. huszadát igénylő appok futtatását. Vagy hogy 2.5 gigát kell telepítenem egy 2 megás app futtatásához, holott maga az egész android rendszer is ennek tizede? nem is tudom...

gumitamin 2013.03.23. 19:19:33

Jóféle ez az Android, még i3-ason is szaggat.

Google+
süti beállítások módosítása