Késik a Sony fagyiskocsija is (bár inkább ne is jönne ?)

2012.03.31. 10:25 Hrobert

Mivel kisebb háborút szított a bejegyzés, fontosnak tartom megjegyezni, hogy a következő információk mind a Sony hivatalos blogjából származnak, nyilvánvalóan nem feltétlenül így igazak, de előbbiekből kiindulva igazságtartalmukért nem vállalok semmilyen felelősséget.

A hét vége felé több poszt is foglalkozott a Sony mobilos blogjain az Ice Cream Sandwich frissítéssel, nem véletlenül; ugyanis korábban március végére vagy április elejére ígérték az első frissítéseket. Intő jel volt már a 29-i poszt is, amelyben egyelőre csak arról írnak, hogy kiadták a béta ROM-ot az Xperia Play-re. Tegnap viszont végleg kibújt a szög a zsákból, a délutáni bejegyzésből kiderül, hogy barátilag számolgatva is legalább fél hónapos késésre lehet számítani az Arc S, Neo V, Ray trió esetén, míg a többi tavalyi modell legalább egy hónap késéssel kapja meg a frissítést. 

Leghamarabb tehát április közepén adják ki a végleges ICS-ROM-ot a fent említett három készülékre, és a frissítés előreláthatólag 4-6 héten keresztül tarthat, ennek fényében egyáltalán nem lehetetlen, hogy akár júniusig is csúszhat egyes országokban a hivatalos kiadás. 

A fenti három telefontól eltérő Xperia-tulajoknak pedig legjobb esetben is május végéig kell várniuk, de ha realisták akarunk lenni inkább a június eleji időpont a valószínű. Nyilván az Arc, Play, Mini, Mini Pro, Neo, Active és a LwW esetén sem tart kevesebb ideig a frissítés 4-6 hétnél. 

És hogy hab is legyen a tortán jégkrémszenyán, mindemellett külön posztban hívják fel a figyelmet, hogy mivel a tavalyi Xperiák 512 MB RAM-mal és egymagos processzorral operálnak, és ugye az ICS elsősorban a Galaxy Nexus-féle kétmagos, 1 GB RAM-os vadállatokhoz lett optimalizálva, nem biztos, hogy a gagyi kis Xperiádon olyan frankón fog futni a rendszer, bizony könnyen előfordulhat hogy lassabb, instabilabb lesz a 4.0. Summázva a bejegyzést, vagy a "fancy" új UI-t, meg az új fícsöröket választod és frissítesz (és férfiként végignézed ahogy az új rendszer meg a background appok már a felállásnál megzabálják az összes RAM-odat), vagy a stabilitásra szavazol és maradsz GB-n...

Hangsúlyozandó a kockázatokat, a Sony nem is teszi elérhetővé a frissítést ún. "over the air" módszerrel, tehát Wifin vagy 3G-n, hanem csak PC Companion és Bridge for Mac (nem mintha az Apple fanboyok Sonyt használnának) segítségével. 

Mindezek azért annyira nem bizalomgerjesztő fejlemények, de legalább örüljenek az Xperiások, hogy megkapják(?)


Címkék: hírek frissítés sony sony ericsson ice cream sandwich

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr554351688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

faszpörgettyű 2012.03.31. 12:47:35

köszönöm Istenem, hogy Szifonom van :D

tomatos 2012.03.31. 13:11:10

Nem akarok beleszólni az írásodba, de néhány hete mióta kijött a BETA ICS arc S-re és néhány Sony készülékre én ezt használom az ARC-omon és lényegesen stabilabb és jobb mint a Ginger és az akksi is 2 napot bír, kevesebbet eszik alvó módban. Ha nem hiszed nyugodtan látogass el az XDA-s fórumba. Rengeteg ICS Béta készül és nagyon jól működik mindenkinek és már alig várjuk a hivatalos ICS-t, mert azért ez mégis csak BETA. Szóval mielőtt hülyeségeket írsz olvass utána a dolgoknak.

Hrobert · http://androlib.blog.hu 2012.03.31. 13:17:24

@tomatos: Köszönöm a kulturált kommentárt, legelőször is :) Nem olvastam az XDA-s hozzászólásokat erről méghozzá ad1: mert nincs Arc S-em, ad2: mert ez egy béta ahogy mondtad, ergo semmi sem végleges. Azonban ahogyan nyilván Te elolvastad, a hivatkozott blogposztok a Sony hivatalos blogjából származnak, úgyhogy akkor leszel kedves a megfelelő helyen osztani az észt.

Való 2012.03.31. 13:27:46

Az értő olvasás nehéz dolog, ezért tesztelik külön az érettségin. :)

Egyébként tényleg érdekes amit a Sony Állít. Kipróbáltam egy Home Made ICS romot régi Galaxy 3-omon és tök stabil és gyorsabb, gördülékenyebb mint az eddigi verziók. Pedig a Galaxy 3-ban nincs grafikus gyorsítás sem.

Hrobert · http://androlib.blog.hu 2012.03.31. 13:35:55

@Való: Magam is furcsállom ezt a hirtelen borúlátást a Sony részéről, a hivatkozott poszt igazából végig a RAM körül forog, hogy az appok többet fogyasztanak, meg maga a rendszer is, de kétlem, hogy megengednék maguknak azt, hogy problémás szoftvert adjanak ki a telefonjaikra, ha ekkora gáz lenne meg se csinálnák, á la Samsung, LG, stb...

tomatos 2012.03.31. 13:47:51

@Való: Ez a Sony "Home made" ICS Betaval is így van, gyors van bőven szabad memória és működik minden, néha-néha lag előfordul de ez betudható a BETA-nak és a félig hiányos vagy épp összetákolt drivereknek amikhez sajnos a srácoknak nincs forrásuk. Szóval a Sony-t én se nagyon értem miért írták ezt, de valóban ha nem működne a dolog úgysem fogják kiadni, bár ezt kétlem.

decoati 2012.03.31. 14:12:56

vagy egyszerűen van egy deadline amikor a romot lezárják, aztán ami optimalizáció/tesztelés belefér az erőforrásokba/időbe azt megteszik, egyébként meg "utánam a vízözön".

Hrobert · http://androlib.blog.hu 2012.03.31. 14:14:44

@decoati: Ha lenne ilyen deadline, akkor nem tolták volna ki most fél- egy hónappal, hanem kitették volna az asztalra most...így nem állhat hozzá egy Sony-szintű cég..

tomatos 2012.03.31. 14:43:42

Elvileg én úgy tudom, hogy már engedélyezés alatt van az ICS rom szóval elvileg kész, gyakorlatilag meg passz. Na mindegy, én bírok várni, meg tökéletesen működik nekem a BETA is.

tomatos 2012.03.31. 15:05:50

Sokat nem késik:
www.ptcrb.com/vendor/complete/view_complete_request_guest.cfm?modelid=18648

Tegnapi nap jóváhagyták, kb 15-20 nap és kinnt van! :)

www.seria.hu

hurikan23 2012.03.31. 17:31:06

‎-Ez hatalmas tévedés és hatalmas blama. Ugyanis az ICS rendszerigénye némileg még kisebb is mint a Gingerbreadé. Attól, hogy natívan ki tudja használni a 2magot nem azt jelenti hogy csak arra jó. Biztos van egy két alkalmazás vagy program aminek keleni fog a 2mag, de nem magának a rendszernek. Menjetek fel a Google hivatalos oldalára. Minimum követelmény a Google oldalai, hivatalos közleményei szerint 528mhz ARM v6, és 256mb RAM. Már a kiadáskor elmondta a Google a sajtótájékoztatón, hogy a 4.0 minden olyan telefonon elfut, amin elfut a 2.2 vagy a 2.3-as rendszer. Ugyanis a minimum követelmények 2.2 óta szándékosan nem változtak. Tehát erről ennyit, hatalmas égés ez egy oldalnak, aki magát szakmainak nevezi és ilyeneket írkál le. Az ilyeneket egy az egyben be kéne perelni, aki nem ért valamihez az ne írkáljon róla, főleg ne hazugságokat, aljas, mocskolódó rágalmakat.
-Másrészt már a béta ICS is gyors, semmivel sem lassabb mint a Gingerbread, sőt.... sokkal gördülékenyebb húzatlan procin mint a 2.3.4 volt. Maga a Google is sokkal jobban optimalizálta bizonyos területeken a saját közleményükben is elhangzott, és valószínűleg a Sony is nekifeküdt rendesen, a Gingerbread is a Sonykon volt a legjobban optimalizálva. Ja és az ICS maga kevesebb RAM-ot is eszik. Ahogy ezt már látták a lefrissült modelleken is, a szabad RAM ugyanis több mint a Gingerbreaden volt. :)
-Három, a frissítések egyántaán nem késnek, a Decemberi hivatalos bejelentés Q2-re ígérte az ICS frissítések megindulását. Szépen sorban, készülékenként, mert ennyi modellt egyszerre már csak s zerverek miatt sem lehet lefrissíteni, egy gyártó sem szokott, nem csak a Sony. Q1 tudtommal most Márciusban ér véget, Q2 pedig Áprilissal kezdődik, és Április 15-ével indulnak el a frissítések. Akkor hol is van itt bármilyen kéés kéremszépen? A fele, sőt tizede ennyit frissítő gyártók is mostanában frissítik csak a készülékeiket. Seemmiben nincs a Sony lemaradva, még csak a Samsungra jött ki valami összecsapott, elsietett szar. És az egyetlen gyártó jelenleg, ami eleget tesz a Google tavaly hozott szabályzatának, hogy 2évig frissíti a legújabb rendszerre az Androidos gyártmányait. A többi gyártó nem frissíti az összes tavalyi modellt.

A Samsung úgy ahogy van egy nagy fasz az Lg-vel együtt, szarik az alsó és közép kategóriára, csak a nagypénzűekkel foglalkozik, remélem jól meg is büntetii a Google őket miliókra és elveszi a Market elérést ahogy korábban ígérte. :) valamint remélem a felhasznűlók is észreveszik hoy nem szabad Koreai terméket venni, semmiből. Megbízhatatlanok, szarok, ráadásul supportban nulla, az LG és a Samsung is. Na meg a Motorola is.

Ez egyértelműen egy mocskolódó, irigykedő cikkezés, ami csak is kizárólag azért született, mert vagy valamelyik gyártó fizetett érte, vagy mert az oldal fűalatt nem fügetlen hanem egy másik, normális supportot nyújtani nem tudó oldal fan-ja. És bizony sárgul az irigységtől, hogy 2012 végére, közepére a Sonynak lesz a legtöbb ICS, illetve ICS-re frissült modellje. Erről ennyit. :) mocskolódni lehet, de legalább ne saját szakmaiságukat ily mértékben lealacsonyítva tették volna ezt. :) ezzel egyes egyedül, a saját hozzáértésüket ásták alá.

Tehát tisztelt olvasók' Senkinek nem ajánljuk ezen oldal és fórum olvasását, ugyanis szakmailag a béka segge alatt vannak. Cikkeiket pedig nem hivatalos tényekre, hanem mocskolódásokra, irigységre, rosszindulatra alapozák. Mert Samsungsegget van kedvük nyalni. Azt A Samsungsegget, aki arra veri magát hogy van kemény 2db 2magos Galaxyja amit lefrissített. A Google megállapodás nem arról szólt, hogy csak azt frissítjük amihez kedvünk van uraim, hanem mindent, aminek elbírja a hardvere a hivatalos követelmények alapján és nem múlt el 18 hónapos.

Ennyit erről az olalról és a hitelességről szakmaiságról egyaránt. Máskor maradjunk hivatalos infóknál és tényeknél, ne részegen irkáljunk valamit hasraütés szerűen nyalizásból. :)

Tehát ti mint kívülállók mit gondoltok a szakmaiságról? :D

Hrobert · http://androlib.blog.hu 2012.03.31. 17:59:38

@hurikan23: Mindig is csodáltam az ilyen trollokat akik ennyi energiát képesek belefektetni a trollkodásba. Biztosan gondos kutatómunka előzte meg ezt a kisebb doktori disszertációt amit iderittyentettél, ugyanakkor értő olvasásod kb olyan szinten mozog, mint egy hasonlóan jól edukált exdoktoré.

A cikkben szereplő információkat nem én találtam ki, hanem (ahogyan egyesekkel ellentétben hivatkoztam is,) a Sony Mobile hivatalos blogjaiból fordítottam. Ha tehát neked nem elég hiteles a gyártó információja, azzal viszonylag kevés dolgot tudok tenni.
Minden említett információ (bullshit) gyártói oldalról érkezett.

Nyilván megnyugtató lehet számodra elhinni, hogy nekünk fizetnek az "ellenséges" gyártók a pocskondiázásért, de el kell, hogy keserítselek, nem így van :) Sőt, egyeseknek talán feltűnhetett, akik olvasnak bennünket, hogy tőlem származik az utóbbi időben a legtöbb Sony-poszt, ennek az az egyszerű prózai oka, hogy jómagam is - legnagyobb megelégedésemre - egy 2011-es Xperia készüléket használok. :)
Mindezzel persze nem Téged akarlak meggyőzni, kedves "szakértő" troll, de gondoltam nem árt egy kis helyreigazítás, nehogy valakit megtévesszenek a "hivatalos" információtömegeid :)

hurikan23 2012.03.31. 18:20:36

Tudod, csak az furcsa, hogy a cikkben semmi infó nem helytálló, sem a túlzott RAM fogyasztás, sem a késés. Ugyanis December óta Q2 van ígérve. Semmi Március nincsen. Meg inkább késsenek 2hetet ha úgy van, mint hogy összecsapják mint a Samsung.

Az pedig hogy egy fórumon miket beszélgetnek, nem ér fel egy hivatalos közleménnyel. Fórumos beszélgetéseket forrásnak venni nagy hiba, több oldalnak, többször származott már ebből gondja.

És egyébként Android fejlesztő vagyok, hivatalos Xperia tesztelő, nem pedig troll. ;)
Máskor mielőtt cikket írsz, nézz körül rendesen, több helyen ne pedig egy bizonyos elfuserált infóra adj kizárólag. Mert ahogy említették előttem is, csupán XDA-ra, valamint a Google hivatalos oldalára kellett volna felnézned.

Fórumokon bárki írhat bármit. Akár gyári fórum akár nem, és mindegy ki írja az adot hozzászólást, kommentet.

Hrobert · http://androlib.blog.hu 2012.03.31. 18:33:15

@hurikan23: akkor csak a Te kedvedért, még egyszer, pacska már linkelte a developer blog részét, bízom benne, hogy sikerül értelmezni "hivatalos Xperia tesztelőként", itt pedig a product blog posztja a megjelenésekről:
blogs.sonymobile.com/products/2011/12/21/ice-cream-sandwich-coming-to-2011-xperia%E2%84%A2-smartphones-from-end-marchearly-april-2012/

Hrobert · http://androlib.blog.hu 2012.03.31. 18:34:48

@Hrobert: mellesleg sehol nem állítom a posztban, hogy ez így is van, a Sony állítja, hogy idézem: "This means that in some cases, the resource usage in ICS impacts the performance of the system and the user experience might not be as good as when running on Gingerbread."

Való 2012.03.31. 18:52:30

@hurikan23: A Google biztosan elveszi a Samsungtól a marketet... :D

Csinált az SE 5-6 készüléket szinte egyforma Harware-el. Erre bárki meg tudná csinálni a frissítést... A Samu alsó hangon 30 féle készüléket gyártott és akkor még csak S 2-ből van legalább 5 kiadásuk. Annyi csupán a különbség, hogy az egyik a világ legsikeresebb Androidos készülékgyártójának mondhatja magát, a másik pedig már lassan profitot is fog termelni a mobiliparból.

Ez a fájdalmas igazság. Te barátom egy Sony álomvilágban élsz. Azt sem tudod miről beszélsz. Félreolvasol egy sort és megkérdőjelezed egy több éve sikeresen működő Blog szakmaiságát, ami ráadásul ingyenesen, nem szétreklámozva szállítja az információkat napról napra.

hurikan23 2012.03.31. 19:14:58

Elnézést a hirtelenkedésemért, és azért hogy kétségbe vontam a hitelességeteket. Nektek van, volt igazatok, pontosabban a cikk írójának, és ha ez mind így lesz. Végeztem a Sonyval, veszek HTC-t. Mégegyszer elnézést. Én voltam figyelmetlen. Ettől függetlenül, amit leírtak a fejleszői blogon kamu. Vagy kifogás keresés a hiányos optimalizáció miatt.
Elnézést mégegyszer. Mobilról neteztem, nem olvastem el rendesen végig a blog hivatkozott részét.
Írtam a Sonynak várom a hivatlos válaszukat.

Hrobert · http://androlib.blog.hu 2012.03.31. 19:16:33

@hurikan23: legközelebb olvass feleannyit, mint amennyit oltasz...

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.03.31. 21:17:50

@hurikan23: @tomatos: Srácok. Azt tudni kell, hogy blogolni nem könnyű dolog, főleg nem megfelelni mindenkinek és tökmindegy, hogy mit írunk, az valakinek nem lesz jó valamiért. A mai Androidos világban meg tudvalevő, hogy mindenki gyárt ROM-ot, Lacika419 is meg a Sony is, meg Csikcsukcsing is. Ti ahogy látom beleássátok magatokat egy témakörbe, nekünk kötelezően muszáj mindennel foglalkoznunk, azzal is, ami nem kimondottan érdekel minket, stő, de mégis írnunk kell róla, mert tudjuk, hogy az olvasók 10%-át ez érdekli, a másik 10-et más, vagyn 30% akinek vicces kép kell. Ezeket az igényeket nem könnyű kiszolgálni és néha nekünk is beletörik a bicskánk. Nem azért, mert kimondottan hülyeséget akarunk írni, vagy átvágni másokat, hanem azért, mert ez is már egy akkora terület, hogy kb. minden egyes pontjára lehet ültetni egy arra szakosodott embert. Ettől függetlenül megpróbáljuk mindig a legjobb tudásunk szerint hozni a témákat, írni a cikkeket, de ez vagy összejön, vagy nem, ettől függetlenül alapvetően jót akarunk.

Egyébként ha ennyire beleástátok magatokat a témába, akkor szívesen látunk Titeket is, az csak jobb, ha többen és szakértőbben vagyunk, úgyhogy ha lenne kedvetek cikkezni, akkor dobjatok rám egy privit :)

tomatos 2012.03.31. 21:57:17

Köszi a cikket utólag is és bocs ha bárkit is sértettem az írásommal. Tomi from Space köszi az invitálást, de sajna időhiány miatt nem kivitelezhető a dolog.

Google+
süti beállítások módosítása