Otaku-csemege: EVA-phone a Sharptól

2012.04.03. 11:03 Yarner

Annak ellenére, hogy egy magyar Android-blogon ez a hír inkább csak a fura érdekességek kategóriába férhet be, nem tudtam megállni, hogy ne mutassam meg nektek mai felfedezésemet.

A japán mobilszolgáltató, az NTT Docomo nemrégiben jelentette be, hogy az egyik aktuális csúcs-Androidját, a kétmagos, 1.2 GHz-es processzorral meghajtott, 4,5 inches HD képernyővel ellátott, költői nevű AQUOS SH-06D készüléket az 1995 óta tántoríthatatlanul népszerű, felkavaró kult-anime, a Neon Genesis Evangelion témájába csomagolva is megjelenteti. A készülék a múlt hétvégi japán Anime Expón került először a nagyközönség elé.

nerv.png

Az olvasóink közé vegyült otakuknak (anime-őrült) a hírtől bizonyára már itt elindult a nyálelválasztása, de érdemes olyan szemmel is megnézni a készüléket, hogy hogyan is érdemes tematikus telefont készíteni. A tervezők (a Studio Khara stábja, akik az aktuális Evangelion mozifilmeken is dolgoznak) nem aprózták el a dolgot - a készülék házától kezdve az UI utolsó pixeléig mindent meglehetősen radikális módon a sorozatban látható gépek és kijelzők karakteres stílusához igazították.

Árról nincsen hírünk, de mivel limitált kiadásról van szó, ráadásul egyáltalán nem elhanyagolható hardverrel, nyilván mélyen a zsebébe kell majd, hogy nyúljon az a japán rajongó, aki NERV-ügynökként akar majd telefonálni a tokiói metrón.

Zárásul a képek, valamint egy előzetes a legutóbbi Evangelion-újragondolásról, hogy az is kapjon egy kis ízelítőt a filmből, aki még sose hallott róla. (A videón angol feliratok bekapcsolhatók.)

eva_smart2s.jpgeva_smart8s.jpgeva_smart5s.jpgeva_smart9s.jpg

[Via Evageeks]


Címkék: hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr944360703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chouwen · http://doufukuai.blogspot.com 2012.04.03. 12:27:11

Komoly készülék :) Egyébként 'otaku' nem csak anime-őrültet, de általánosságban geek-et, kockát is jelent.

Yarner · http://androlib.blog.hu 2012.04.03. 12:37:33

@skandallum: igen, de japános kötődésű geek, ami kötelező jelleggel animés is :-) nyugati használatban az anime-freakek jelzője (szerintem)

Yarner · http://androlib.blog.hu 2012.04.03. 16:42:29

csak most látom, hogy a zene-widget a főszereplő srác, Shinji kazettás walkmanjére hajaz... vadállat.

Az pedig külön plusz, hogy a HD-képernyőn milyen hangyányi feliratok is elférnek dekorációs célokból...

meglivorn 2012.04.03. 18:11:40

A skin brutál, pláne ha azok tényleg működö widgetek :)

(Én bezzeg túrom a netet egy tűrhetően sikerült holodisplay/omnitool(Mass Effect) kinézet vagy akár csak háttérkép után de semmi ^^°)

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.04.04. 09:24:07

@meglivorn: Én egy LCARS display-jel érném be :D (Star Trek TNG, VOY) Betegek vagyunk basszus :D

Amúgy tényleg nagyon kani ennek a telefonnak a kinézete. Remélem irányvonal lesz és végre nem fekete lapokkal rohangál mindenki, hanem brutálisan kinéző cuccokkal, mint ahogy ez a számítógépházak esetében is trend lett, bár ott annyival más a helyzet, hogy egy ház a lakberendezés része, szóval én is a szobához veszem már a gépházat és nem csak úgy, saját ízlés szerint.

meglivorn 2012.04.04. 12:01:53

LCARS skineket évekig vadásztam mindenre. Progikra, vagy win témának, bármi ami ilyesmi a kezembe került, azt akartam. De lassan rá kellett jönnöm, hogy az alapokig jut el mindenki de valahogy sosem sikerül esztétikusan megcsinálni ^^°
A legjobb amit valaha láttam, ez volt: www.youtube.com/watch?v=2vOvDFxn76g
Különben is, a Voyager is több mint 10 éve befejeződött, ezek a mai fiatalok azt se tudják mi az :D

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.04.04. 16:39:02

@meglivorn: Én a komplett lakást akartam átalakítani, szerencsére nem lett rá időm, a WC-m így is Deep Space Nine "skin"-es :D

startrek.blog.hu

meglivorn 2012.04.04. 17:15:13

Kezd off lenni :)

Azért az egész lakás kissé sok lenne. Bár a mediastorage/mediapc megoldás érdekelne engemis :)

Google+
süti beállítások módosítása