Android alkalmazások Blackberryre?

2012.04.17. 13:00 Gabking

A hétvégén megrendezésre került a Veletech 2012. A Mobilaréna csapata megálmodta, és a születésnél is bábáskodott, hogy immár hagyományosan megrendezésre kerülő esemény (gyermeknevén MobileMeeting) ne csak pár geek találkozója legyen, hanem egy nívós rendezvény, ahol a hazai képviselettel rendelkező gyártók mindenki számára elérhetővé teszik a legfrissebb technológiát, a sok szép és okos telefont..

Természetesen egy ilyen lehetőséget mi sem hagyhattunk ki, kollektíven ellátogattunk, és erről hamarosan olvashattok is. Az, hogy mégis most ezeket a sorokat olvashatjátok, annak köszönhető, hogy szerencsém volt részt venni a RIM sajtótájékoztatóján.

A sajtótájékoztató három fontos üzenete:
 

  1.  A RIM még nem adta fel
  2. Keleteurópában Magyarországnak régiós szerepet szánnak, irodát nyitottak Budapesten
  3. Elérhetővé fogják tenni, hogy a népszerű Androidos alkalmazások megjelenhessenek a BB készülékeken is

Ezek mindenképpen fontos üzenetek, hiszen a RIM az üzleti célra szánt telefonok piacán még mindig markáns szeletet birtokol azért abból a bizonyos tortából.

BB01.jpg


A most gyártott készülékek már mind a 7-es operációs rendszert alkalmazzák, nemsokára elérhető a 7.1-is. Ezeken a rendszereken a JVM futtatható, így könnyedén átfordíthatók az Androidos alkalmazások.. Ha ez sikerül, akkor az appstore kínálata hamar növekedésnek indul.

 

Azt érezni lehetett,hogy a RIM megpróbál nyitni consumer piac felé is, és készülékeivel ugyanolyan felhasználói élményt akar elérni, mint amit egy androidos, vagy apple user megszokott. Erre hivatott a BB cross-platform .

BB02.jpg

Persze ezen felül a megjelennek azok a megszokott BB gondolatmenetet tükröző alkalmazások, amik nem csak az adatok védelmét, hanem a felhasználó nyugalmát is szolgálják. A Protect funkcióval védeni lehet távolról is a telefont, és a benne lévő adatokat, míg a Ballance segít szétválasztani a céges munkaórákat, a már pihenéssel, családdal töltendő szabadidőtől. Így a telefon más funkciói használhatók, pl a BES nem, csak a BIS…

Érdekes érzés volt ismét találkozni a Blackberryvel. Én anno ezzel kezdtem az okostelefonos korszakom, jelenleg is van több telóm tőlük, sőt használjuk is, például a feleségem imádja a BB9500-as Stormot. Idén fogjuk lecserélni, és hogy haladjunk a korral, rögtön kategóriát ugrunk. Ki fogjuk próbálni a 9700-at, és a hozzá illő PlayBookot is, valamint megnézzük, hogy a 10.0 mit is hoz oprendszerben.. Addig is, párhuzamos felhasználói élmények lesznek Android, és Blackberry alatt, amikről írni is szeretnék.

BB03.jpg


Apropó cross-platform? Ti milyen androidos alkalmazást várnátok Blackberry telefonra?
 


Címkék: bb android alkalmazások

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr594456620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burwor · http://loot.blog.hu 2012.04.17. 16:30:08

Üdv! Kérünk BB híreket.

Gabking 2012.04.17. 20:01:09

Biztos lesz még hasonló, de ne feledd, ez a blog főleg az androidos telefonokkal foglalkozik.. ez a fő profil, erre koncetrálunk.. de az érdekességekre számíthatsz.. :-)

Google+
süti beállítások módosítása