Veletech, ahogy mi láttuk.

2012.04.19. 10:30 justStevee

Az elmúlt hétvége szombati napján került megrendezésre a Mobilaréna szervezésében a Veletech 2012. Mivel volt élő közvetítés a szervezők által, így most inkább azt osztjuk meg veletek, hogy mit láttunk mi, hogy éreztük magunkat az eseményen.

A kiállítók között ott volt az Alcatel, Asus, HTC, Huawei, WayteQ, Microsoft, Nokia, RIM és a myPhone is.
A cikksorozatot a HTC és az Alcatel újdonságaival kezdjük.
 
A HTC sajtótájékoztatójának gerincét a legújabb One széria bemutatása alkotta. Legtöbb szó a tajvani cég jelenlegi zászlóshajójának számító One X készülékről esett.
 
 
A telefon technikai paraméterei igen csak impozánsak. Tegra 3 processzor, magonként 1,5 GHz, 4,7-es HD felbontású SLCD2 megjelenítő, 1GB RAM, 32GB belső tárhely, 1,3 Mp-es előlapi és 8 Mp-es hátlapi kamera ami f/2.0 fényerőre képes, 1800mAh-ás akkumulátor. 4.0.3-as android fut rajta és a legújabb Sense 4.0. A telefon képességei közül kiemelésre méltó a gyors autófókusz (a telefon 0.7 másodperc alatt fotózásra kész) és másodpercenként 4 kép készítésére képes.
 
A képek készítése között mindössze 0.2 másodperc telik el, ami sok DSLR gép becsületére válna. Mindezek mellett „intelligens” vakuval rendelkezik, ami 5 fokozatban szabályozza a kép készítéséhez szükséges „vakumennyiséget”. A fotózás külön dedikált chipet kapott ami miatt lehetséges ez a teljesítmény és videó módban is képes fotót készíteni, ami nem egy képernyőmentés, hanem tényleges teljes felbontású fotó. 
 
A One család következő tagja a One S, ami „csak” dual core-os, magonként szintén 1,5 GHz-es, 4,3”-os Super AMOLED kijelzővel, 1GB RAM-mal, 16 GB belső tárhellyel, szintén 1,3Mp-es elő és 8 Mp-es hátlapi kamerával. Ebbe már csak 1650 mAh-ás akkumulátor került, de szintúgy 4.0.3-as OS és Sense 4.0 fut rajta.
 
A sorozat 3. tagja, egy mondhatni „újragondolt” HTC Legend ami most a One V nevet kapta. 1 GHz-es egymagos processzort, 3,7”-os, Super LCD 2 kijelzőt, 512 MB RAM-ot, 4 GB belső tárhelyet 5 Mp-es hátlapi kamerát (ebben nem található előlapi kamera) és 1500 mAh-ás akkumulátort pakoltak bele. De ezen is ugyanaz a szoftver fut, mint izmosabb társain.
 
A prezentáció alatt szó volt még arról, hogy a One család mindhárom tagja 25GB Dropbox tárhellyel kerül forgalomba. Kérdésünkre megerősítették, hogy a Beats partnerséggel mi lesz a jövőben. Erre azt a választ kaptuk, hogy Beats fülesek nem lesznek a készülékek mellé csomagolva, de a cég equalizere és néhány hardvere ugyanúgy felhasználásra kerül a telefonokban.
 
Bemutatásra került a Medialink „szolgáltatás”, ami egy Medialink HD eszköz. Egy apró kis doboz, két csatlakozóval (egy USB és egy HDMI) amit HD televízióra kötve, a tv-re streamelhetjük média tartalmainkat. A dolog talán legszimpatikusabb része, hogy streamelés közben is teljesen használható a készülék így akár hívhatnak is, vagy sms-t írhatunk közben. Ez alatt az idő alatt sem áll le a strem. 
 
 
Az Alcatel prezentációját Parádi Attila tartotta. Már az előadás legelején kiderült, hogy az Alcatel már teljesen kínai kézbe került, így már semmilyen francia kötődése nincs. A TCL cég hazájában a legnagyobb és világviszonylatban is, a tavalyi évben a 7. volt. 
 
A 2012-es év telefonjairól volt szó. Kiemelten az androidos készülékekről, de szó esett a „hagyományos” telefonokról és az időseknek szánt készülékpalettáról is. 
 
Az androidos paletta legerősebb tagja az Alcatel OT 995. 4,3”-es kijelző, 1,5Ghz-es processzor, 512 MB RAM, 2 GB belső tárhely, 2.3-as android OS, 5 mp-es, autófókuszos kamera, LED villanóval és 1500 mAh-ás akkumulátorral. Ez elsőre nem is rossz, főleg ha azt nézzük, hogy a cég olcsó árazásban gondolkodik. Ennek a készüléknek az ára, várhatóan 50 darab magyar ezres körül alakul ami nem is olyan rossz. A készüléket volt szerencsém tesztelni a Veletech 2012-ön és elsőre nem is olyan rossz.
 
A többi androidos készülékük leginkább az alsó kategóriában állja meg a helyét. De mint a country manager-ük elmondta, fő céljuk az „első androidos” felhasználók. Ennek ellenére, kérdésemre azt a választ kaptam, hogy még ebben az évben piacra fog kerülni dual core-os készülékük, viszont a 3D technológiával idén még nem jelentetnek meg telefont.
 
 
Nagy meglepetésre az Alcatel tablettel is készült, ami mondjuk nem fogja elnyerni az év dizájnja díjat és a kijelzője sem egy retina display, de első próbálkozásnak elmegy. És kapásból nem is egy tablettel jelennek meg a piacon.
 
A másik érdekesség a tv „okosítójuk” volt ami egy android rendszert futtató készülék ami sima HD tv-nkből „okos” tv csinál. Miután rákötöttük a tv-re elérhető lesz rajta az internet így Facebookozni, Youtube videókat nézegetni is képesek leszünk rajta. Maga a készülék egy ARM Cortex A9 800 MHz-es processzort, Mali 400-as grafikus chipet, 4GB RAM-ot és 4GB belső memóriát rejt. A fedélzeten pedig 2.3 teljesít szolgálatot.
 
A kötetlen hangvételű tájékoztatón, az Alcatel egy olyan cég benyomását keltette, aki még nem annyira elterjedtek az androidos piacon. De minden erejével azon van, hogy az alsó szegmens vásárlóit kiszolgálja termékeivel. A magam részéről kíváncsian várom, hogy ez a lelkesedés megmarad-e és milyen termékeket fognak letenni az asztalra.

Címkék: htc alcatel veletech

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr314459737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gp 2012.04.19. 20:34:40

Nekem is volt szerencsém kint lenni. Nagyon pozitív élménnyel tértem haza, de már csak otthon esett le, hogy az Alcatel telóit nem néztem meg... na mindegy is. A HTC One széria elég jól sikerült. Az X kijelzője "kiverte" a szemem, annyira szép volt és a T-nél dominóban nem is horror áron van. A Sony üdvöSkéje is igen jó darab, de az alsó áttetsző részt még mindig nem vette be a gyomrom. Ár kérdése, ha gyorsan lemegy, megemésztem :)
Amint kijön a samu is valamivel, komoly döntés elé kerülök :)

Google+
süti beállítások módosítása