És mi lesz azzal, aki még a kottához sem ért?

2012.04.24. 13:12 Yarner

Régóta akartam írni egy rövid szösszenet a színes nevű Automatic Music Dictation appról, és Tomi mai cikkét látva  a kotta-szkennerről, egyértelmű volt, hogy eljött az idő. Az AMD (így kicsit stílusosabb, bár a processzorgyártó nyilván másképp gondolná) nagyon egyszerű feladatra vállakozott: egy ledúdolt dallamot midivé alakít.

yomisings.jpgAz app használata elég egyszerű: a nagy gombot megnyomva, "ta-ta-tázva"  fél perc alatt kell eldúdolnunk a digitalizálni kívánt dallamot, amit rövid gondolkodás után a készülékünk átalakít. A kész .mid file a "Humming" nevű könyvtárban landol, onnan visszahallgathatjuk, vagy betölthetjük bármilyen szerkesztőbe további feldolgozásra.

Rövid tesztjeim alapján az alkalmazás közepesen jól teljesít, de persze a bakikat, elütéseket az ember részben betudhatja a saját hangszálai tökéletlenségének is. Mivel az app hobbiprojektként készült, sajnos az alkotója nem igazán nyúlt hozzá azóta sem, túl sok frissítésre, fejlesztésre nem lehet számítani. Ettől függetlenül jópofa játék, szerezhet néhány kellemes percet a felhasználóinak - és ki tudja, talán éppen ez indít majd el valakit a MIDI-s zeneszerzés rögös útjain...

google_play.JPG


Címkék: zene midi app

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr754470424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Google+
süti beállítások módosítása