Felhajtás az új HTC-k borításai körül

2012.05.11. 12:10 Yarner

Vitathatatlan, hogy az Androidos telefonok mezőnyében a HTC a "burkolatkirály", ha létezik ilyen cím. A tajvani cég a kezdetektől fogva igényes anyaghasználatú, kellemes megjelenésű, alaposan megtervezett házakba bújtatja készülékeit. A One széria sem kivétel ez alól, sőt, az anyaghasználat a készülékek reklámhadjáratának külön részét képezte. A legkisebb One V az androidos hőskor (Hero, értitek?) csúcsgépeit idéző alumínium unibodyt kapott, a péklapát méretű négymagos One X matt polikarbonát tokot, a középső testvér, a One S fekete változata pedig egy újfajta eljárással készített (mikroív oxidáció), a reklámszövegek szerint az edzett acélnál is háromszor erősebb burkolatot kapott.

Nos, semmi sem tökéletes, főleg, ha ekkora figyelem övez valamit, mint a One szériát - ilyenkor a kisebb bakikból is hajlamos elefántot csinálni a nagyérdemű. Két kép kering az internet androidos zugaiban. Az első az XDA-n jelent meg, és egy fekete One S-t mutat, amelyen a felső élen láthatóan lekopott néhány ponton a fekete oxidációs bevonat. A téma az XDA-n már közel 700 háborgó bejegyzésnél tart. A HTC, bár konkrétan nem ismerte be, hogy valamiféle hibáról lenne szó, bejelentette, hogy kicseréli a cakkos szélű modelleket.

htconeschipped.jpg

A másik, a Redditen megjelent kép a maga módján sokkal hátborzongatóbb - egy fehér One X-et mutat be, amely, a feltöltő állítása szerint 10 percet töltött egy farmer farzsebében, majd ilyen állapotban került újra elő. A foltokon az alkoholos törölgetés segített, de nem akarom elképzelni, milyen érzés lehet egy ilyen árkategóriájú masinát alkohollal tisztogatni... (Az egy másik kérdés, hogy mi a fenét keres egy okostelefon a farzsebben... A zsebben hordást maximálisan támogatom, de a farzsebnél veszélyesebb helyet nehéz elképzelni egy majd' kétszázezres kütyünek...)

 htcxfoltos.jpg

 

Mit gondoltok? Elveszi az ilyesmi kedveteket a One gépektől? Inkább a júzer volt a hülye? Ilyen gépnek úgyis tokban a helye? Kamu az egész? A HTC a hibás, monnyonle?


Címkék: hírek htc

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr54502008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sukram 2012.05.11. 12:24:15

Azt azért légy'szi mond el nekem, hogy hol hordod a telefonod.
Az SII -met Én is ott hordom, ha nincs máshol hely. Nem szeretem, de ha az az egy zseb van, akkor nincs máshol. Le nem ülök benne, de utcán, sétálva, teljesen jó.. :)
A kopás maga nem ciki, de ahhoz egy kicsit még fiatalok ezek a készülékek. 1 év múlva - hát istenem. A Nokia is kopott.
A farmer meg fog, de hogy egy telefon tokját, az már ciki. Ettől függetlenül, azért ha tehetem kipróbálom a HTC -t.

sukram 2012.05.11. 12:25:02

ja......vegyen tokot, mert a védelem jó dolog!! :) :)

Yarner · http://androlib.blog.hu 2012.05.11. 12:28:27

@sukram: Én oldalzsebben hordom, állandó jelleggel - a bal zsebemben a kulcs, egyebek, a jobb-ban a teló és semmi más. Farzsebbe nem merném tenni - könnyebben kilophatják, ráülhetek, és, ami a legfontosabb, könnyebben kieshet séta közben, ha nem figyelek, futok a villamos után, stb.
De tudom, hogy sokan farzsebeznek, úgy látszik, ez is ízlés dolga.

EvilHedgehog 2012.05.11. 12:33:55

Ha már tok...
Sosem értettem, hogy aki tokot rak a telefonra az miért papol az anyagminőségről... annak tök mindegy miből van.. úgyis eltakarja műanyaggal..

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.05.11. 12:46:54

Én is oldalzsebezek, sose volt még belőle semmi gond. 2 évig ott hordott telefonokat adtam el "gyári" állapotban címkével ellátva, úgyhogy, biztonságban vannak ott. Másrészt meg vannak olyan típusú emberek, akiknél semmi, sehogy nincs biztonságban, azok meg mindegy, hogy hova teszik, vége lesz a telefonnak egy fél év alatt.

ElPadre 2012.05.11. 12:51:08

bal oldalzseb. és egy flipes műbőr tokban van a desire-om, mert nem akarom szétkarcoltatni a kijelzőjét (néha véletlenül a kulcsot, vagy aprót is hajlamos vagyok odatenni).

NPeete 2012.05.11. 12:53:35

Ja hát, pont ez a bajom az ekkora telefonokkal... máshova nem igazán lehetne rakni, ezért is maradok max 3.7"nél, az még épphogy, de elfér egy sima zsebben.

sukram 2012.05.11. 12:56:44

@Yarner: Jogos az észrevétel, mindenkinek szokás szerint. Az SII -t nem tudom elképzelni az első zsebben, ráadásul a sugárzás (aminek hatásait a mai napig nem tudjuk) sem tesz jót "zsacsinak". :)
Szerencsére nem kell futnom, illetve a farmereim zsebe elég feszülős. A leülésnél valóban vigyázni kell.
A tok nekem bejött, mert mechanikai védelmet ad...

Yarner · http://androlib.blog.hu 2012.05.11. 13:35:27

@sukram: A sugárzás régi probléma, de az, hogy hátulról bizsergeti a golyókat vagy oldalról, szinte mindegy :-)
van egy ismerősöm, aki csak bluetoothos fülessel bír telefonálni, mert megfájdul a feje a mobiltól, szóval valami lehet ott, de ha így is-úgy is test melett tartjuk, az igazából csak annyira jó, hogy megválogathatjuk, melyik testrészünket éri a sugár...

Kiskaresz 2012.05.11. 13:45:35

a One X tulajnak üzenném ha már ilyen telefonra telik epenis hosszabbítónak akkor a farmernadrágot igazán kimoshatná miután elhozta a boltból mert az nem árt neki sőőőt :D

amúgy egy videón demózták azt hogy alkoholos filccel firkáltak a házra és simán leradírozták...

Drusantia 2012.05.11. 16:30:21

Nekem simán a zsebemben van a telefon, kijelzővel befelé (comb felé) néz. Semmi mást nem tartok abban a zsebben, kivéve egy -a szemüvegekhez is kb 500 forintért kapható- törlőkendőt, ami általában a telefon és a zseb anyaga között van, de semmi extra védelem miatt, egyszerűen azért, mert így amint kiveszem, semmi ujjlenyomat nincs rajta. Letörli róla a kendő ahogy sétálok és mozog a mobil a zsebemben.
X10i-m van (de egy S2 is lazán elfér a zsebemben), ami ugye nem egy mai darab, de a hátlapon látható (tényleg) minimális kopástól eltekintve olyan, mintha most vettem volna. Tokom van hozzá, de talán ha kétszer használtam.

A képekhez: az elsőn látszik, hogy valamilyen dörzshatás érte. Ez vagy szándékos rongálás a júzer által, hogy megkapja a maga 15 percét via internet, vagy valamilyen szállítás vagy gyártás közbeni baleset eredménye, bár inkább az előbbire tippelek.
A második képen látható színeződés elég érdekes.. Aki kínai farmerben rohangál, nem biztos, hogy megengedhet magának egy ilyen telefont; a másik, hogy mennyire kellett izzadnia a hátsó felének ahhoz, hogy ilyen szinten befogja azt a szerencsétlen mobilt? Ez is kamu szerintem. Simán össze lehet firkálni alkoholos, akár festékes filccel, aztán egy alkoholtartalmú ablaktisztító sprével (vagy szemüvegtisztító sprével pl) lefújt ronggyal szét lehet így maszatolni rajta.. hülye hatásvadász emberek -.-

Darkcomet 2012.05.11. 19:50:40

Nem kell ehhez szándékosság. Csak egy szarul bevont fémfelület. Két képből szerintem még nem lehet messzemenő következtetést levonni egy teljes széria anyagminőségére. Ha az elkövetkezendő időben lesz még mondjuk 100 vagy több képecske, akkor érdemes lesz elgondolkozni ezeken. Amúgy én még mindig tarom magam ahhoz, hogy ezek a kütyük csak eszközök. Teljesen fölösleges minden féle kerámiába, meg fémbe pakolni őket, amikor egy, de a legrosszabb esetben is két év múlva lecseréli ezek a felhasználó. Ezért nálam teljesen rendben van a Samsung műanyag háza. Az SGS 1-em kapott egy marhabőr tokot, és tökéletesen rendben van a készülék. Idén cserélek telefont, tehát az se nagyon zavart volna, ha kissé karcos lenne a hátlap.
Nem az örökkévalóságnak vásárolom a műszaki cikkeimet. Persze egy műtárgyra jobban vigyáznék, de az meg megint más tészta.

bioLarzen 2012.05.12. 11:10:24

Az én Desire-emen is van pár apró kopásfolt a tetején - de több éves haználat alatt jött neki össze...

Ja, meg van egy nagyobb, de az azért van, mert sikerült egyszer betonrs leejtenem...

Ha az ember legalább alapszinten vigyáz a telefonjára (nem kapargatja, nem rakja kulccsumó vagy apró mellé a zsebbe, nem adja kisgyerek kezébe, stb...), akkor sztem a htc-vel lyen tényleg max elvétve fordul elő, hogy a "kivétel erősíi a szabályt" elve ne sérüljön (pun intended) ;)

bio

bio

saabi 2012.05.13. 10:41:45

+1 a farzsebnek. Egyikben egy Desire, másikban egy iPhone. Ha leülök, akkor vagy dokkolom (autó), vagy leteszem egy asztalra, polcra (otthon, munkahely), de a Desire azt is kibírta már sokszor, hogy ráültem. Első zsebben nem kényelmes és a headset kábele is törik, oldalzsebe meg nincs minden nadrágnak. Az is igaz, hogy mind a két telefon kicsinek számít a 4" alatti méretével. Egy pék lapát méretű Samsungot nem tudom hova tennék, valószínűleg be kellene hozzá szerezni egy övtáskát.

saabi 2012.05.13. 10:46:16

@Darkcomet: A fém, üveg, kerámia bevonat nem azért kell, hogy évtizedekig megmaradjon a készülék, hanem mert azok sokkal igényesebbek, mint bármi műanyag cucc. Tapintásra, ránézésre. És ha már veszek egy drága készüléket, ne legyen olyan hatása, mint egy olcsó vacaknak. Szerintem.

Google+
süti beállítások módosítása