Kiszivárgott az S Voice

A Samsung - kissé lemaradva - az SIII-asra fejlesztett S Voice-szal szerette volna betömni azt az űrt, amit az Apple a Siri-vel és egyéb Android fejlesztők a SpeakToIt Assistanttal és más megoldásokkal már régen megoldottak, ezért is volt szórakoztató látni, hogy az SIII marketing kampányában milyen húzóerőt képvisel ez az feature (vagyis inkább app).

A Főhadiszálláson persze sokan nem tudták tartani a szájukat és a zsebüket, úgyhogy május 20-án annak rendje és módja szerint kikerült a netre az SIII-om ROM-ja, amit a drága jó XDA-n nevelkedett polgártásaink elemére is szedtek, melynek hála elérhető lett az S Voice.apk, amit bárki feltelepíthet a telefonjára és kipróbálhatja, hogy milyen a tizedjére is feltalált hangvezérlés, most éppen Samsung módra.

 

 

Azt azért tudni kell, hogy az app a TouchWiz-re épül, úgyhogy annyi force close-ra lehet számítani, mint égen a csillag és mindemellett nem kevés jogosultság is igényelni fog (pl. hogy el tudjon indítani appokat, ha erre kérjük). Aki szeretne egy mindenre kiterjedő tesztet olvasni róla, az az AndroidPolice ezen oldalán megteheti, aki nem szeretne ennyire belemenni, annak álljon itt egy szemelvény az előbb nevezett cikkből: "The voice recognition though, is pure crap." és "...the voice recognition is terrible", szóval sikerült a Samsungnak egy olyan lapátot csinálnia, amivel mindent lehet, csak lapátolni nem, no de sokszor láttunk már ilyet számos gyártónál, úgyhogy az űr pótlására és a prezentációkba jó lesz, minden másra ott a MasterCard.

Aki ki akarja próbálni innen és innen tudja letölteni.


Címkék: hangvezérlés

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr934528810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xylon 2012.05.21. 09:52:24

Vegulis bejott a Siri az Applenek, hogy mindenki masolni probalja, vagy csak a szokasos modon esz nelkul koppintani akarnak?

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.05.21. 09:56:43

@xylon: Vannak olyan feature-ök, amiknek benne kell lenni a palettába kötelező módon, szerintem ez is egy ilyen. Jópofa és már működő megoldások ezek egyébként, de szerintem kell még 20 év, mire eljutunk oda, hogy kimondhassuk, hogy értelmes módon és kellemesen használhatóak. A SpeakToIt Assistantot is szeretem használni, de csak arra, ha valami ismerősnek meg akarom mutatni, hogy milyen vicces és jópofa az Android, amúgy nem használnám, mert más módszerekkel ellentétben még lassú és körülményes. Ha majd azt kérdezhetem tőle magyarul, hogy "Hol a pékbe lesz este egy jó breakbeat buli" és erre kinyomja nekem (bemérve a pozícióm, megnézve a Facebook like-jaim és a gépen tárolt play-listeket), hogy a Corvin tetőn, akkor amondó leszek, hogy a technika elkészült (persze ezek nagy része megvan, kivétel a lokalizáció).

decoati 2012.05.21. 12:09:54

@xylon: ja, most felrémlik amint 7 hónappal ezelőtt a Samu meglátván a Siri-t, a fejéhez kap, "úristen, hányadika is van? Befér ez még nekünk?" és nekiállnak fejleszteni a nulláról. :)

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.05.21. 12:17:50

@decoati: Ez úgy volt pontosan, hogy, berongyolt a nagyfőnök a sales és fejlesztési meetingre:

- Onofiku micsikucsu, Siri make mikifuki!
- Nokogyini hácsemácsi!
- Necsi micsi S3 galcsi szake kungfu!
- Ics ni san si go rák sich hács kju dzsú!

És elkészült az S3-mal. :D

decoati 2012.05.21. 13:38:21

@Tomi from Space: hát, ahogy pl. a kies-t elnézem, lehet valami benne... bár arra akkor kb. 4 másodpercet szánhattak :)

justStevee 2012.05.21. 15:02:42

@Tomi from Space: Látom Tomi nem aludtál eleget;)

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.05.21. 15:05:40

@justStevee: Írd be Google translate-be és meglátod, hogy de... Natív koreai speaker vagyok

stoppos76 2012.05.21. 15:28:26

@Tomi from Space: Az iris-t próbálgattam, inkább vicces, mint használható. A pizzát érti, és fel is hozza a google mapset, de azon kívül nem sok mindent. A speaktoitet majd megnézem.

A koreai mentalitással pedig nem nagyon kőttél mellé.

Nem mai történet, de talán érdemes elolvasni :)

stopposblog.freeblog.hu/archives/2006/12/19/Del_Korea_a_szabadsag_hazaja/

justStevee 2012.05.21. 18:26:16

@Tomi from Space: én kérek elnézést mester ;)

Google+
süti beállítások módosítása