Oszt' zsíroztál-é már Ándroidon?

2012.05.21. 12:29 Yarner

Mert most lehet :-)

A kártyajátékok hagyományosan kiemelt helyet töltenek be a digitális játékok sorában - bármilyen platformról is van szó, villámgyorsan elkészülnek rá a klasszikus pasziánsz-, póker-, blackjack-, stb. feldolgozások A magyar kártya viszont, bármennyire is népszerű idehaza, sokkal mostohább helyzetben van - ezt a szívünknek oly kedves paklit alig lehet megtalálni a virtuális játékpiacon.

magyarkartya.jpg

Épp ezért nagy öröm volt látni, hogy a klasszikus játék, a Zsírozás nemrégiben megjelent a Play Store-ban, mégpedig rögtön két változatban is. Bizonyára napfolttevékenység lehetett, vagy a csillagok áltak különös egységben, de a két magyar fejlesztő ingyenes appja szinte ugyanabban a percben jelent meg az alkalmazásboltban.

A zsírozás (ha valaki nem ismerné), nagyon egyszerű játék (dióhéjban: azonos szám üt azonost, a hetes "joker", a tíz és az ász 10 pontot ér, cél minél több pont begyűjtése, (max 80) ), de gyors tempójával remek szórakozást tud jelenteni.

Lássuk, mit tud a két feldolgozás!

zsirozas.jpg

Sajó appja, a Zsírozás nagyságrendekkel népszerűbb a kettő közül, már túllépte a 10 000-es letötési határt. Ennek talán az is lehet a titka, hogy a játék beszél angolul is (update: mindkét játék tud angolul, ld. lent!). Csak gép ellen játszhatunk benne, de van mód háromfős partikra is. A gépi játékosok elmés beszólásokkal színesítik a játékot ("Tee, te tudsz valamit!"), és a játszma végét is derűs hangeffektusok kísérik. A fejlesztő május 25-re ígért a 2.0-ás változatot, kíváncsian várjuk, milyen fejlesztések kerülnek még bele. Negatívumként talán annyit lehetne megjegyezni, hogy a szövegbuborékok és egyéb üzenetek megjelenése kicsit megakasztja a játék tempóját, ezekhez a döccenésekhez hozzá kell szokni.

google_play.JPG

zsir.jpg

A második alkalmazást (egyszerűen: Zsír) az Embee Games fejlesztette. A játék látszólag csak magyarul áll velünk szóba, de a fejlesztő elárulta, hogy az app a keészülék nyelvi beállításait figyelve dönti el, milyen nyelven szólaljon meg, így angolul is élvezhető. A szabályok ismertetése alatt egy nagyon részletes leírást olvashatunk el a játékról. Itt is csak a gép ellen játszhatunk, viszont csak kétszemélyes játszmákban. Kárpótlásul jóval nagyobb a lapok képe, ami azért is kellemes, mert a jól ismert 1952-es Offset- és Játékkártya Nyomda-féle pakli mellett játszhatunk egy 1875-ös és egy 1850 körül készült szettel is. Ezek a figurák persze kis megszokást igényelhetnek, de nagyon feldobják a játékot. Az app  pozitívuma még, hogy itt a lejátszott játszmák összesített eredményeit is nyomon követhetjük, így kicsit hosszabb játékra is lehetőség nyílik. (Szimpatikus megoldás számomra az is, hogy az értesítési sáv megmarad az app fölött - egy kártyajáték mellett kényelmes, ha elérhetőek maradnak a telefon egyéb funkciói is.)

google_play.JPG

Hölgyeim, uraim, egy játszmát?


Címkék: játék

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr14527628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bandi NL 2012.05.21. 14:14:56

Ultit nem tud valaki androidra?

Kiskaresz 2012.05.21. 15:14:55

a második nagyon jó de jobban örülnék ha szabadon állítható lenne a nyelv :)

Kiskaresz 2012.05.21. 15:15:42

@Bandi NL: meg snapszer se lenne rossz!

Darkcomet 2012.05.21. 18:29:06

@Kiskaresz: Snapszer van, kettő is, de mind a kettő német fejlesztés, tehát römikártyával kell játszani. Németül keresd a playen, úgy, hogy schnapsen.

Kiskaresz 2012.05.22. 09:19:11

@Darkcomet: köszi megnézem őket de azt inkább magyar kártyával :)

bioLarzen 2012.05.23. 08:45:19

Csodálkozom, hogy még senki nem lőtte e triviálist:

Zsír!

bio

Yarner · http://androlib.blog.hu 2012.05.23. 10:20:21

@bioLarzen: Kösz! Eddig fogcsikorgatva vártam, hogy ne nekem kelljen ellőni :-)

Google+
süti beállítások módosítása