[Gyorshír] Felütötte fejét a Nexus tablet - árnyéka

2012.05.30. 10:16 Yarner

Nagy leleplezésre senki ne számítson, de azért egy gyorshírt megér: a régóta pletykált Nexus tablet alapadatai megjelentek a neten - bizarr módon egy benchmark-cég, a Taiji Basemark-ot is gyártó Rightware eredmény-összehasonlító oldalán. Íme:

taiji bench.png

Az Android Police által kiásott további adatok szerint a készüléken futó OS a 4.1-es kódot viseli, így joggal gondolhatjuk, hogy ez lesz a Jelly Bean verziószáma, a készülék kódneve pedig a grouper, ami a szótár szerint fűrészes sügért jelent. Ő így néz ki:

grouper2.jpg

A Google előszeretettel nevezi el halfélékről a fejlesztés alatt álló készülékeit (a Xoom rája volt, a G1 pisztráng), így ez az infó is erősíteni látszik a történet hitelét. 

Az új készüléket várhatóan a Google I/O konferencián, júni 27-29 között mutatják majd be, épp egy hónap múlva. Akkor majd kiderül, mennyire sügér.


Címkék: hírek android nexus

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr714554383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

uzrksghfskbuzs (törölt) 2012.05.30. 12:00:01

Ilyen felbontásról még csak nem is hallottam!

Yarner · http://androlib.blog.hu 2012.05.30. 12:31:38

@tdk.112: 720-as HD felbontás, de valamiért a keskeny oldalon kapott egy +48 pixeles szegélyt - valószínűleg ott lesz az a sáv, ahonnan bárhol elő lehet hívni a vezérlőgombokat (48 pixel kevés egy teljes ikonsávhoz, 7 inchen olyan 7 mili körülire jön ki, ha jól számoltam). Ez arra jó lehet, hogy az ipari szabvány HD felbontás teljes kihasználásába semmi ne zavarjon bele - magyarán békében lehessen filmet nézni, a tableteknél ez elég fontos terület.

Már persze, ha nem kamu az adat

justStevee 2012.05.30. 16:02:36

Érdekes. Ha ennek csak a fele igaz, akkor a technikai adatok alapján egy azonnal kell termék lesz. Mivel eddigi kiszivárgott infók alapján ezt 149 v 199$-os árra akarják belőni. Ha ez így lesz és az anyaghasználat sem valami kukábavaló lesz akkor az ASUS ezzel hatalmasat fog kaszálni.

Google+
süti beállítások módosítása