Megjöttek a Sony underdogjai

2012.06.13. 17:48 Hrobert

A Sony a napokban sikeresnek mondható facebook-kampánnyal húzta a rajongóit, minek során a legújabb készülékeik premierjét lehetett "közelebb lájkolni" magunkhoz, így a fanok hathatós közreműködésének köszönhetően ma lelepleztek két új modellt. Azazhogy nem is igazán kettő az, de a mutációkról később. Az már látszik, hogy a Sony is kénytelen volt elindulni a heterogenizálódás (szép szó) útján, hiába na, igazán olcsó telefonok nélkül nem lehet felkúszni a mélyből, ezt lassan a HTC is megtapasztalja. Az újdonságok ugyanis szerényebb hardverrel rendelkeznek még a tavalyi Xperia családnál is.

tapioca_mesona.jpg

Valamiért a gyártók úgy érzik, hogy a fapados telefonjaikat csak fiataloknak tudják eladni, ezért általuk fiatalosnak ítélt harsány színkombinációkkal próbálnak betalálni a formálódó lelkivilágú tinédzserek szíve közepébe; hasonlóan gondolkodott most a Sony is, bár azért a miro és tipo nevekre hallgató készülékek egész vállalható színekben is elérhetőek lesznek.

xperia_miro.jpg

A nagyobbik újdonság az Xperia miro, ő 3,5 inches kijelzővel érkezik, melynek felbontása 320x480 pixel, lelke pedig egy 800 MHz-es Qualcomm MSM7225A jelű processzor, ami valljuk be, nem mai jószág. A RAM mérete 512 MB, a belső tárhely 4 GB, aminek durván a felét használhatja a user, de aggodalomra nincs ok, van micro SD foglalat is. Akkumulátora 1500 mAh-s, kamerafronton elöl VGA, hátul 5 MP a felbontás, VGA videót rögzít, és vaku is van. 
A miro-ból is két változat lesz, az st23i kétsávos HSPA, és négysávos GSM modult kap, az st23a pedig háromsávos HSPA és ugyanúgy négysávos GSM modult. 

Már mindkét készülék ICS-el a fedélzetén kerül a dobozba, ennek ideje is, színek vonatkozásában fekete, fekete/pink, fehér, és fehér/arany kombinációkból lehet majd választani, valamikor a harmadik negyedévben. 

xperia_tipo.jpg

Kistestvére, a tipo 3,2 colos kijelzővel büszkélkedik, nem titkoltan első okostelefonosoknak szánják a japánok, a hardver hasonlóan "izmos", mint a miro esetében. Inkább a különbségeket sorolnám: itt csak 2,5 GB belső tárhely áll rendelkezésre, kamerából is csak egy van, az is 3,2 MP-es. 

Itt aztán annyi variáció van, hogy alig győzzük lekövetni. Alapvetően két alfaja van a tipo-nak, egy- és kétSIM-es kivitelben, azt ugyan én meg nem mondom hogy melyik melyik, de az st21i és i2 rendelkezik kétsávos HSPA modullal, az st21a és a2 pedig háromsávossal, és mind a négy négysávos GSM-modult kapott. 

A tipo szintén a Q3-ban lesz elérhető méghozzá kék, piros, fehér és fekete színekben.

Fű alatt pedig történt még egy félbejelentés, az Xperia ion HSPA-ról derült ki pár információ, ez a masina az amerikai piacon elérhető "sima" ion 3G-s változata, olyan visszamaradottabb piacok számára, ahol még nem terjedt el a 4G. Róla egyelőre annyit tudunk, hogy 4,6 colos HD kijelzője van, 1,5 Ghz-es, kétmagos processzora, 12 MP-es hátlapi kamera, és 1,3 MP-es előlapi kollégája, és 1900 mAh-s akkumulátora. Ja és ez is Gingerbreaddel érkezik... Ha ez valahonnan ismerős, akkor lehet, hogy az Xperia S adatlapjáról,az ismert specifikációkban csupán a kicsit erősebb akksi, és a nagyobb kijelző különbözteti meg a kettőt. 
Piaci bevezetésről még nincs hír, de én meglepődnék, ha ez a telefon például nálunk is bevezetésre kerülne, az Xperia S mellé nem sok szüksége van erre a Sonynak szerintem. Van egy amolyan Apple-féle ömlengős promóvideó is, ezt inkább nem szúrom be, csak linkelem, nekem sok volt kicsit.

xperiaion.png


Címkék: hírek bejelentés sony készülék xperia

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr574585734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Google+
süti beállítások módosítása