Max Payne Mobile végre Androidon is!

2012.06.14. 16:26 Való

Közel tizenegy éve, jelent meg PC-re a Max Payne című TPS. Nagy várakozás előzte meg a játékot, amelyet fotorealisztikus grafikája, film noir szerű hangulata, és az akkoriban nagyon népszerű –Mátrixból kölcsönzött- bullett time effekt tett játéktörténelmet meghatározó alkotássá. Amihez akkor még felső kategóriás PC-re volt szükség az mától kezdve elérhető Androidos mobiltelefonjaitokra.

unnamed.jpg

A történet egy klasszikus bosszúvágy sztori, ahol főhősünk egy New Yorki nyomozó – Max -, akinek családját brutálisan meggyilkolják. A tetteseket ugyan Max egyből „elkapja” (értsd: szitává lövi). Később azonban kiderül, hogy sokkal nagyobb dolgok vannak a háttérben, és nem véletlenül választották a bűnözők éppen hősünk házát. Megkezdődik tehát az egyszemélyes bosszúhadjárat, ahol Max törvényen kívülivé válik, és csak a megtorlás élteti.

Screenshot_2012-06-14-13-15-26.jpg
A játék grafikája nagyon szép még mindig, szerintem itt-ott (például a türköződő felületeknél) korszerűsíttették is. Az irányítást is jól eltalálták, nem volt vele komolyabb problémám, de a célzás sajnos sohasem lesz olyan, mint egérrel. Meg lehet azonban szokni és sokat dob a pontosságon a célzás rásegítő bekapcsolása. Ennek is van viszont hibája: mégpedig az, hogy tárgyak célzásánál nem működik. Nagyon idegesítő, amikor egy gázpalackot, vagy egy lakatot szeretnél eltalálni, és percekig kell vacakolnod a becélzással. A tárhely kívánalmakról nem tudok sajnos pontos adatokkal szolgálni, hiszen telefontípus függő, hogy milyen méretűek a textúrák. Galaxy S 2-őn körülbelül 1,3 gigabájtnyi adatról beszélünk. Ez elég érdekes, hiszen pontosan duplája az eredeti Max Payne PC-s méreteinek.  

 


Egy igazán remek játék teljes értékű portját kaptuk meg a Rockstar-tól Android-os telefonjainkra, és ahogy látjátok nem is igazán tudok róla elfogulatlanul írni, hiszen annak idején rengeteg kellemesen eltöltött órát adott nekem ez a játék. Remélem nektek is pont annyi új, vagy éppen nosztalgikus élményt hoz majd ez a port, mint nekem. A játék 711 Ft-ért vásárolható meg Play Store-ban.

google_play_logo_450.png


Címkék: mobile android max payne

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr544588335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kabarészínész 2012.06.15. 08:48:10

Ja, csak értelme, na az nincs. Ennyi pénzért felső kat. laptop, bele az egér, azt nyomom a játékot, ha már mindenképp mobil körülményekre van szükségem, bár én mindig a nagy gépen játszom, mert ott kényelmes. értelmét nem látom ezeknek a táblagépeknek. Ha meg net, meg ilyenek kell, arra meg ott a mobil.

Kabarészínész 2012.06.15. 08:50:02

mármint a táblagépekről beszélek, mert sztem a játék középkategóriás androidos telefonokon aligha futna szépen...

Való 2012.06.15. 15:10:38

@Kabarészínész: Nem tudom, attól függ mit tekintünk közép kategóriának. Egy Galaxy S 1-en, vagy Ace-en simán fut. HTC mobilokon szintén egytől egyig, de talán még egy egyszerű ZTE Blade is megbírkózik vele. Tapasztalatokat mindenképp várunk készüléktulajdonosoktól. :)

Mellesleg erről nem ejtettem szót,a cikkben de a játék grafikája állítható, szóval sanszos, hogy a gyengébb mobilokon is fut csak csúnyábban.

Laptop kérdéshez: Abszolút igényfüggő szerintem, valakinek bőven elég egy tablet az csak azt fog vásárolni, valaki azt se.

Darkcomet 2012.06.15. 16:07:49

Szerintem mobilon játszhatatlan. Tableten viszont pöpec.

Google+
süti beállítások módosítása