Dual View LCD - Egy evolúciós zsákutca, de vajon miért?

A napokban találtam rá a lent látható igen érdekes videóra, ami bár nem Android-related, mégis érdekes lehet mindegyikünk számára, már csak azért is, mert egyrészt számomra (és gondolom sok mindenki számára) eddig nem ismert technológia, másrészt a mobilokban vagy tabletekben igen jól alkalmazható megoldás lenne (pl. a metrón, ahol Te szemből azt látod, amit akarsz, a melletted ülő pedig csak egy feliratot: "Ne kukkold a screen-em vazze!").

 

A technológia érdekessége, hogy a Sharp találta fel és Ő is volt az első kivitelezője, még 2005-ben(!). Az biztos, hogy ezt a mérföldkövet sikerült jól átaludnunk és lemaradni róla, olyannyira, hogy észre sem vettük, hogy azóta meg is halt. Érdekes, hogy nem lett belőle világsiker, vagy csak mi vagyunk tájékozatlanok? Nektek van otthon olyan eszközötök, ami így működik?


Címkék: technológia

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr74609682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

decoati 2012.06.25. 11:46:49

amit te keresel, az ez: www.sle.sharp.co.uk/research/oids/view_angle_restriction_technology.php ("At another time, you may prefer it if the stranger sitting next to you on the train..." sztem puskáztál :))
amúgy szerintem nem zsákutca, hanem inkább melléktermék, a 3d kijelző kutatás mellékterméke. Aztán ha pénzt lehet belőle csinálni, hát miért ne? (persze a működési elv ismerete nélkül csak tippelek)

RCH 2012.06.25. 12:23:31

Úgy tudom autókba tettek ilyet: míg a soför navigációt néz, az utas filmet.

RCH 2012.06.25. 12:24:57

Igy csinál bolondot magából egy hozzászóló, ha nem nézi meg mobilján a belinkelt videót :-) :-) :-)

bioLarzen 2012.06.26. 22:16:10

Szerintem ez azért nem terjedt el, mert akkor hasznos, ha ritkán nézik a képernyőt pont elölről, hanem inkább oldalról. Az autóban, ahogy a példa is mutatja, pölö pont ez a helyzet, ezért tök jó. De egy normál telefon/tablet/monitort ritkán néz oldalról az ember... Ha pedig középről nézed, mindkettőt egyszerre látod - nem feltétlen optimális :)

bio

Google+
süti beállítások módosítása