Rövidhírek Napkeletről

2012.07.31. 19:34 Hrobert

Ma egy kisebb válogatást kapirgáltam össze az elmúlt napok híreiből, lesz szó a Sony frissítéseiről, egy kiszivárgott tablet-tervről, illetve a HTC Desire HD kálváriája mögé is benézünk.

Jelly-bean-logo.jpg

Néhány napja a HTC hivatalos blogjában ismét foglalkoztak a Desire HD frissítése körüli mizériával, mi is beszámoltunk róla, hogy a készülék végül mégsem kap a 4.0-ás verziójú Androidból; most az is kiderült miért. Örülni persze egy felhasználó sem fog, tessék kapaszkodni, megrázó karakterek következnek. A Desire HD elmaradó frissítésének az oka nem más, mint hogy a figyelmes gyártó meg szeretné kímélni a mélyen tisztelt júzereket a hard reset pokoli kínjaitól. A gyártó közleménye szerint ugyanis az új rendszer a telefon belső tárhelyének újraparticionálását követelné meg, azt viszont nem engedhetik meg, hogy emiatt a felhasználónak neadjisten készítenie kellene egy mentést az adatairól, és a frissítés után vissza kelljen másolni a nehezen összeharácsolt zenéket, vért izzadva megkomponált művészi fotókat, sőt, még az appokat is újra kelljen telepíteni. Mit ne mondjak szép tőlük, hogy ennyire odafigyelnek. Vagy nem?

Volt manapság felhajtás a japánok háza táján is, a Sony brit facebook-oldalán kommentelte felelőtlenül egy munkatárs, hogy a 2011-es Xperia modellek már biztosan nem kapnak Jelly BEAN frissítést. Az infó persze egy röpke pillanat alatt körbejárta a világot, kezdődhetett a hőzöngés, viszont ma a gyártó hivatalos blogján hűteni probálta a kedélyeket. A friss bejegyzés szerint még mindig vizsgálják a frissítési lehetőségeket, ez persze nem jelent cáfolatot az elhamarkodott kijelentéssel szemben, de mindenképp ad némi remény a tavalyi termékpaletta valamely tagját használóknak. (Én speciel már egy teljes értékű ICS-nek is örülnék, de ez szubjektív persze.) Addig is, amíg eldől a család sorsa, érkeznek az ICS-frissítések az idei telefonokra, az S, mint tudjuk már megkapta (hamarosan be is számolunk róla részletesen), és "heteken belül" érkezik a P-re is. 

135.png

És ha már Sony, a Mobiflip nevű német híroldal valahonnan előkapart egy gyárinak tűnő diasort, amelyen egy jövőbeli Sony-tablet specifikációi láthatóak. Az eszközt elvileg nemes egyszerűséggel "Xperia Tablet" névvel illetik, Tegra 3-as processzor dolgozik benne, 16/32, illetve 64 GB háttértárral rendelkezik majd, és "Android 4.0 vagy újabb" futhat rajta. Egy 6000 mAh-s akkumulátor szolgáltatja a naftát, van benne 3G-modul, és mindezt egy 8.8 mm-es alumínium vázba pakolták be a japánok. Megjelenési ideje még nem ismert, de az árak elvileg már igen: a 16/32/64 gigás változatokért 449.99/549.99/649,99 dollárt kell majd leszurkolni, ami valljuk be, nem aprópénz. Emellett több kiegészítőt is terveznek a tablethez, többek közt billentyűzetes dokkolót természetesen, ami 99,99 $-os áron lenne elérhető, de van itt klaviatúra nélküli tok (59,99 $), "prémium" tok (79,99 $), dokkolós, nem dokkolós, hangszórós állvány, tehát mondhatni egész infrastruktúrát készülnek piacra dobni az új tablet mellé.

71.png

Kérdés, hogy ezen az áron mire mennek vele, hiszen a Google is felismerte, hogy az iPadet a saját szegmensében nem igazán tudja bántani, maximum egy pofátlanul olcsó, de hardveresen mégsem túl gagyi ajánlattal lehetnek képesek aláaknázni az Apple trónját. Ezzel szemben a Sony egyenesen fejjel igyekszik a falnak egyelőre, mert bár az ismert specifikációk igen vonzóak, ilyen árazással nem sok vásárlót lesznek képesek elcsábítani...Szerintetek?


Címkék: frissítés sony htc tablet ice cream sandwich jelly bean

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr194689103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Google+
süti beállítások módosítása