Nikon S800c - az első androidos fényképezőgép

2012.08.23. 08:00 Hrobert

Azt hitted a One X-ed, vagy a Galaxy S III-ad jó képeket csinál? Hát íme az új király: a Nikon új üdvöskéje valószínűleg odaver bármilyen mobilos kamerát, tekintve, hogy valójában egy 16 megapixeles fényképezőgépről van szó egy kis "okosággal" megspékelve. Fotós vénával megáldott Android-fanok csak óvintézkedések mellett lépjenek tovább.

nikon-s800c-life-800.jpg

Még friss a hír, minek nyomán nagyjából a fél techvilág egyelőre döbbenten áll a japánok bejelentése előtt, akik úgy gondolták, hogy nekik is illene kihasználni az Android térhódítását, és piacra dobták a világ (talán) első "okosfényképezőgépét". (Azért talán, mert persze nem tudhatjuk, hogy a messzi Keleten mennyire szállt el esetleg már az első Android-verzió megjelenésekor az élelmes feltalálók elméje.)

Az újdonság főbb technikai paraméterei: fizikai kiterjedése 111.4 x 60.0 x 27.2 mm,
mint említettem, felbontása 16 MP, 1/2,3" -os BSI CMOS szenzor található benne,
10x-es optikai zoommal rendelkezik, beépített rázkódásvédelemmel,
1080p-s videót képes felvenni maximum 30 fps-el, de lehetőség van lassított felvételek készítésére is, 1/2, 1/4, vagy 1/8 sebességgel.

Ami a mi szempontunkból különösen érdekes: 3,5 colos érintésérzékeny kijelzővel érkezik, 2.3-as Androiddal, valamint Wifi, és GPS modulokkal, melyek segítségével könnyen geotagelhetjük fotóinkat, és néhány tapintással meg is oszthatjuk őket különböző közösségi oldalakon. A Google Play támogatás sem hiányzik, vezeték nélküli kapcsolattal letölthetünk rá tetszőleges alkalmazásokat, erre a célra alapból 680 MB hely van, plusz 1,7 GB a képek és videók tárolására, a memória persze SD-kártyával bővíthető, egészen 32 GB-ig. 

ZURBATT.JPG

Gyári extraként elérhető a myPicturetown nevű képtároló szolgáltatás a Nikontól, ide értelemszerűen képeinket, videóinkat tölthetjük fel, illetve egyszerűen megoszthatjuk közösségi hálózatokon az ide mentett médiafájlokat. 

Mindez hamarosan már el is érhető a világ szerencsésebb részein, 350$ körüli áron. 

A különböző termékkategóriák keveredésének újabb példáját láthatjuk a Nikon újdonságában, ha úgy tetszik tekinthető az eszköz egy multimédiára kihegyezett apró tabletnek, amellyel telefonálni nem lehet, közösségi hálózatokon működni és alkalmazásokat futtatni viszont annál inkább. Androidos GPS után persze várható volt, hogy előbb-utóbb más szegmensekbe is beszivárog a kis zöld robot, és tekintve, hogy mennyire meghatározó korunkban a multimédia szerepe, tulajdonképp logikus, hogy épp itt jelent meg következőként.

Ti mit gondoltok,mennyire van létjogosultsága egy ilyen gépnek, megvennétek?


Címkék: fotó bejelentés videó android nikon

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr854726995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wrhwk 2012.08.23. 14:53:03

Nokia PureView azért még üti ezt is. :)

Egyébként bár jellemzően támogatok mindenféle technikai fejlődést, az ilyen kameramobiloknak nem érzem szükségességét. Legyen persze jó kamera a telefonban, szuper lencsével, mondjuk 8-10MP környékén, jó szoftverrel, stb, ha ennél több kell, akkor pedig vegyen az ember fényképezőgépet.

Kampec 2012.08.23. 14:58:35

Szerintem jó ötlet, mióta androidos telefonom van és közben használtam hagyományos fényképezőgépet rögtön ez jutott eszembe, miért nem android fut azon is... Jó, nem kell minden feature, de pl. androidra írt nagyon jó képmanipuláló programok ilyesmiket szívesen látnék viszont natív módon futtatva egy ilyen kompakt gépen, pl. a panoráma készítő program, amit annyira szeretek használni a telefonomon, de egy ilyen géppel még jobb lenne.

Abrash1965 2012.08.23. 19:50:58

oké lenne egy jó nagy szenzorral

The Lost Soul (törölt) 2012.08.25. 07:31:43

ez hatalmas. van wi-fi, van google play és van skype. plusz mikrofon és hangszóró. bocsi, keresnek a fényképezőgépemen :-)

AvgDvl 2012.09.02. 12:57:57

Vicces lesz, amikor épp meglátsz valamit, és hirtelen lefényképeznéd, és 12 másodpercet kell várni a kamera alkalmazásra, miután elnézést kér, amiért az android.process.media folyamat leállt, és max. becsukhatod.

Java, gratulálok.

Google+
süti beállítások módosítása