Szkenner-tablet Japánból

2012.10.05. 12:25 Yarner

Megint a japánok... Ezúttal a Casio adott frappáns választ a Note 10.1-re és a tartalomtermelő tablet problematikájára: a Samsung a tabletet magát tette jegyzettömbbé, a Casio viszont láthatólag úgy gondolta, hogy az emberek máig jobban szeretnek saját tollukkal, papírra jegyzetelni, és ebben lehet is némi igazságuk.

casio.jpg

Ennek jegyében a legújabb, kifejezetten professzionális használatra tervezett táblagépüket egy ügyesen elhelyezett kamerával, egy alapkiszerelésben járó megfelelő alakú tokkal és alaposan kidolgozott célszoftverrel szkennerré alakították. A masina pillanatok alatt képes digitalizálni az elé tett dokumentumokat, a bevitt szöveget felismeri, értelmezi (még a japán krikszkrakszokat is). Címszavak alapján még kategorizálni is képes az így bevitt jegyzeteket.

A tízhüvelykes táblában kétmagos, 1.5 GHz-es OMAP processzor hajtja a 4.0-s Androidot, mindezt pedig ütésálló burkolat védi az utazó ügynökök, minőségellenőrök, irodisták fáradságos életének veszedelmeitől.

A tablet áráról (nem mintha itt bárkit fenyegetne, hogy venni akarna egyet) annyit sikerült kiderítenem, hogy  valahol 100 000 jen körül kell elképzelni, ami mai árfolyamon olyan 280 000 forintnak felel meg - az eszközt nyilvánvalóan nem polgári felhasználásra szánták.

Amúgy mit gondoltok? Járnátok órára/meetingre egy ilyennel?


Címkék: japán casio tablet

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr74821501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.10.05. 14:53:25

Simán, főleg, hogy én tabletre még mindig nem tudok normálisan jegyzetelni...

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2012.10.05. 15:00:52

"az emberek máig jobban szeretnek saját tollukkal, papírra jegyzetelni, és ebben lehet is némi igazságuk."

Engem komolyan meglep az, hogy még így 2012-ben is akadnak emberek, akik komolyan meglepődnek azon, hogy én mindent a telefonomba (vagyis azon keresztül a "felhőbe") írok: a post-it cetlit nálam évek óta kiváltotta a Google Tasks, a határidőnaplót a Google Calendar, az A/4-es papírt pedig a Google Docs... Így nem is igazán látom létjogosultságát egy ilyen eszköznek, ennyiért pláne.

Yarner · http://androlib.blog.hu 2012.10.05. 15:26:37

Hát, nekem nem elég fürge a telefonom ehhez, meg a Swiftkeyben nincs rendes ékezetes billentyűzet (Tudom, Anysoft, de a swift predikciója nagyon tetszik - viszont ha nem találja ki, mit akartam, akkor megakad a lendület)
Amúgy hajlok a dolog felé, nálam Evernote meg Google Calendar a mindenes. Ha lesz egy rendesen pörgő telefonom, valószínűleg lezárul a digitális átállás...

Mindenesetre Tomi az élő példa, hogy van, akinek a toll jobban bejön máig.

meglivorn 2012.10.05. 21:28:27

Azért a karakter felismerő szoftverét lelophatná valaki. A múltkor olvasom hogy a google translate már kamerán át is működik - de csak latin betűs írással... azzal meg minek? Azt begépelem. Viszont amig egy kanjit megtalálok hogy melyik az és beadhatm a szótárnak, rámegy a középkorom ^^°

Tudom hogy off, de elfelejteném: az Everenote-ban be lehet valahogy állítani hogy felejtse el a jegyzet dátumát és ne aszerint listázzon? Agyamra megy vele, azért maradok jelenleg is a OneNotenál. Ami PCn tökély de az androidos appja elég vacak. Nekem nem naptár és határidőnapló kell hanem notesz.

Magyar Vitéz · http://objektivmagyarsag.blog.hu 2012.10.06. 02:59:24

buta, eroltetett hulyeseg. a japanok, szegenyek, meg mindig az aranykorban, a 80as evekben elnek, az elerevasalt kocka-szogletes-flat-jovoben.

RajZoL 2012.10.06. 07:18:46

Evernotéhoz

A Pc-s illetve az Androidos kliense is lehet állitanni a sorrendet

Darkcomet 2012.10.06. 13:54:53

@Gery Greyhound / project eleven: Én meg úgy vagyok a felhő alapú szolgáltatásokkal, pláne, ha "ingyenes", hogy csak az az adatom van biztonságba, ami nálam van fizikailag. A google meg nálam már évek óta egy szintre került a Facebookkal, annyi csak a különbség, hogy a Google legalább nyújt használható cuccokat azért, hogy szinte mindent megtudjon rólam, ezzel szemben az FB csak az önmaga irányában generált marketinggel tudja hasba akasztani a felhasználókat, gyakorlati haszna nem sok van.

Darkcomet 2012.10.06. 13:56:03

@Yarner: Tessék tanítani. Ha olyan szóval találkozik, amit nem ismer, szó plusz toldalék alapon meg lehet neki tanítani. Legközelebb már ismerni foglya.

Darkcomet 2012.10.06. 13:58:39

@Magyar Vitéz: Abszolút nem élnek ott, viszont a hagyomány tisztelet a mai napig is erősen jelen van náluk. A japán hagyomány tiszteletnek pedig egy alapvető sarokköve az írásbeliség.

Google+
süti beállítások módosítása