Android 4.2

2012.10.29. 19:04 Gabking

Ugyan ma éppen elmaradt a Google sajtótájékoztatója, így még nem láttuk a hivatalos Nexus telefont, és tabletet, de hírek már vannak, hogy milyen rendszerrel is fognak megjelenni. A mostani kedvenc, a Jelly Bean módosítása, a 4.2-es Android.

Android-4.2-Screen (1).png

Mi is az az extra, amivel többet ad, mint a mezei Jelly Bean? A felhasználói élményt még jobban fokozva, beépítésre került a Miracast, ami egy fejlett wifi alapú kijelző megosztó protokoll, így a nexus készülékek folyamatos streamingre képesek akár audió, akár videó formájában a televízióra.

A másik beépített újdonság a gesztusvezérelt billentyűzet (ami a nekünk annyira nem meglepő), ez a Swype megoldásához hasonlóan, de attól gyorsabban, pontosabban találja ki, mit is szeretnénk leírni, így a képernyő elengedése nélkül tudunk hosszabb mondatokat is leírni.

Változik még a Gmail kliens, az értesítési sáv sokkal kezelhetőbb lesz (nem húzódik le teljesen, ha nincs rá szükség, bevezetik a kettős kezelését az értesítési panelnek) és erősen hozzányúltak a kamerához is. 

Android-4.2-Camera.png

Nézzük meg ezt egy rövid videón, az Android Police-nak köszönhetően: 

 

És egy friss update: ezen a linken a Google Nexus Microsite-ja elérhető. Érdemes ezt is megnézni.


Címkék: android nexus Android 4.2

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr74877608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zolij 2012.10.29. 20:10:32

arról van valami infó, hogy a Miracasthoz milyen vevő kell a tv/monitor oldalára? Mennyibe kerül, meg ilyenek:) Gondolom maga a cucc a WiFi Directet használja, felesleges lenne lassítani AP közbeiktatásával.

Gabking 2012.10.29. 20:17:29

A hírek arról szólnak, hogy a Google külön fog egy Set top boxot is árulni, 100 dolcsinál olcsóbban, aminek az egyik funkciója a Miracast támogatása lesz. Bár gondolom, ezen túl még más dolgokat is fog tudni.. :-) Esetleg a goggle tv szolgáltatást?

zolij 2012.10.29. 20:27:42

és tényleg wifi directet használ: "Miracast is an upcoming standard for wireless displays. The standard, created by the Wi-Fi Alliance, is based on Wi-Fi Direct."

Google+
süti beállítások módosítása