Nyereményjáték - Az Argo-akció

Hogy kicsit boldogabb legyen a hétfő, újra nyereményjátékot indítunk az Androliben. A mostani játékon páros belépőket nyerhettek (szám szerint 5 darabit) Az Argo-akció című mozifilm premier előtti vetítésére (ami 2012.11.20-án, kedden este 19 órakor lesz Budapesten).

Némi információ a filmről és a készítőiről:

A Warner Bros. Pictures bemutatja a GK Films és a Smokehouse Pistures produkcióját

Az Argo-akció
(Argo)
Magyarországi bemutató:
2012. november 22.

argo_plakat.jpg

Szereplők:
Ben Affleck
Bryan Cranston
Alan Arkin
John Goodman

Forgatókönyv:
Joshuah Bearman írása alapján
Chris Terrio

Történet:
Antonio J. (Tony) Mendez

Producer:
Ben Affleck
Grant Heslov
George Clooney

Executive producer:
David Klawans Nina Wolarsky
Chris Brigham Chay Carter
Graham King
Tim Headington

Fényképezte:
Rodrigo Prieto

Látványtervező:
Sharon Seymour

Vágó:
William Goldenberg

Jelmeztervező:
Jacqueline West

Zeneszerző:
Alexandre Desplat

Rendezte:
Ben Affleck

www.azargoakcio.com
facebook.com/azargoakcio

Az Argo-akció megtörtént eseményeken alapuló thriller, azt meséli el, hogy miként sikerült hat amerikait kimenekíteni egy titkos és életveszélyes mentőakció során egy ellenséges országból. A film a CIA és Hollywood kevéssé ismert közös szerepvállalására koncentrál; a történteket hosszú évekig titokban tartották. A film rendezője és főszereplője is egyben az Oscar-díjas Ben Affleck, a produceri feladatokat az Oscar-díjas Grant Heslov, Affleck és a szintén Oscar-díjas George Clooney vállalta. Az iráni forradalom 1979. november 4-én érte el a tetőpontját, amikor fegyveresek megrohamozták a teheráni amerikai nagykövetséget, és túszul ejtettek ötvenkét amerikai állampolgárt. A káosz közepette azonban hat amerikainak sikerült megszöknie és menedékre
találnia a kanadai nagykövet, Ken Taylor otthonában. Az illetékesek joggal feltételezték, hogy ha a lázadók megtalálják a hat amerikait, kivégezik őket. Az idő szorításában a kanadai és az amerikai kormány a CIA beavatkozását kérte. A CIA a legjobb túszmentő specialistához, Tony Mendezhez fordult, aki ki is dolgozott egy tervet annak érdekében, hogy a hat amerikai elszökhessen Iránból. A terv azonban olyan őrült, kockázatos és szokatlan volt, amilyen csak a filmekben fordulhat elő.

A PRODUKCIÓRÓL

A valós eseményen alapuló filmnek Ben Affleck a rendezője, producere és főszereplője. A történet annak a hat amerikainak a kimenekítéséről szól, akik a teheráni amerikai nagykövetség 1979-es, az egész világot felkavaró elfoglalását követően Iránban csapdába estek. A csapat éppen csak elkerüli, hogy iráni forradalmárok foglyul ejtsék őket. Egyedül a kanadai nagykövet, Ken Taylor nyújt nekik menedéket, aki mindent kockára tesz,
hogy segítsen az amerikaiaknak. A ház „vendégei” folyamatosan ki vannak téve annak a veszélynek, hogy felfedezik, elfogják őket, vagy még rosszabb történik velük. Mielőtt kifutnának az időből a CIA legjobb túszmentő specialistája, Antonio „Tony” Mendez, kigondol egy briliáns, ám elképesztő szökési tervet. Mendez ötlete szerint a hat amerikai kanadai filmesnek adja ki magát, akik forgatási helyszíneket keresnek készülő sci-fijükhöz, majd „dolguk végeztével” hazarepülnek. A terv mindennek nevezhető, csak egyszerűnek nem. Tony Mendez hangsúlyozza: „Ez egy szabályok nélküli játék volt, és rendkívül kockázatos. Az igazi veszély azoknak a fanatizmusa volt, akiket megpróbáltunk elkerülni. Nem tudtuk megjósolni, hogy mi fog történni velünk vagy azokkal, akik már túszok voltak, ha elkapnak bennünket.” Joshuah Bearman, akitől 2007-ben jelent meg a menekülés története a Wired magazinban a következőket meséli: „A nagykövetség elfoglalása földrengésszerű eseményként hatott a világpolitikában. Senki sem tudta, miként reagáljon a túszdrámára. Az elrejtőzött »vendégek« problémája még bonyolultabb volt, hiszen nem létezett diplomáciai megoldás. Annak a
valószínűsége pedig, hogy felfedezik őket, napról napra nőtt. Egészen addig, amíg Tony Mendez – aki korábban is juttatott ki veszélyeztetett személyeket Iránból és máshonnan – elő nem állt őrült tervével.” A filmben Tony Mendez az egyetlen, aki otthonosan mozog a történet különböző világaiban és kultúrái között. Chris Terrio forgatókönyvíró a következőket nyilatkozta: „Tonynak be kell mennie a tűzfészekbe – a legijesztőbb helyre, ami egy amerikai számára csak létezhet –, és ki kell mentenie hat embert. Az óra pedig ketyeg. Közben fel
kell vennie a harcot az olyan ellenséges erővel is, mint például a bürokrácia, amely még nehezebbé teszi a küldetését. Egy bizonyos ponton túl szinte elképzelhetetlen, hogy a dolgok jól végződhessenek, mert minden az ellenkező irányba mutat. A nyomás már nem is lehetne nagyobb Tonyn.”


A kérdés pedig: Melyik filmstúdió alapozta meg Ben Affleck színészi karrierjét és tette híressé? Hihetetlen gyorsasággal megkaptuk a helyes választ öt olvasónktól, úgyhogy a játék lezárult. A nyerteseknek jó szórakozást kívánunk, akik későn kapcsoltak ne csüggedjenek, hamarosan újabb nyereményjátékkal jövünk :)

A válaszokat írjátok meg a Facebook odalunkra egy üzenetben. Ebben a nyereményjátékban nem sorsolunk, hétfő lévén mindenki pörög (vagy nagyon nem :D), úgyhogy az első 5 helyes megfejtés instant nyer! :) Mindenkinek sok sikert kívánunk! :)


A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr994902983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Google+
süti beállítások módosítása