Mától kapható a Nexus 4 - szétkapkodták (bónusz: tanácsok Nexus-vadászoknak)

2012.11.13. 12:07 Yarner

November 13-ától, azaz mától kapható Európa négy szerencsés országa (Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Spanyolország) Play Store-ján keresztül a Google új készülékpalettája: A Nexus 4 telefon, és a Nexus 7 és Nexus 10 tabletek. Ugyan várható volt, hogy az érdeklődés - már csak a döbbenetesen alacsony árak miatt is - nagyon erős lesz, arra azért kevesen számítottak, hogy  a Nexus 4-es és 7-es teljes európai készletét nagyjából fél óra alatt szétkapkodják. A Nexus 10-es tablet még egyelőre tartja magát.

shut-up-and-take-my-money.jpeg

Egyelőre még nem sikerült szóra bírni a Google illetékeseit az ügyben, és persze az sem zárható ki, hogy esetleg egy alacsony indulókészlet is közrejátszhatott a látványos rohamban, de az biztos, hogy ha nálunk elérhető lett volna a készülék, én magam is, sok ezer honfitársammal együtt az egérgombra gyógyulva vártam volna, hogy kattinthatóvá váljon a Play-en a "kocsiba vele" gomb.

Amint többet meg lehet tudni róla, hogy mikorra tudja a keresőcég újra megtölteni a virtuális polcokat, értesítünk benneteket.

Amúgy, aki abban töri a fejét, hogy külföldre menő ismerőssel, rokonnal hozasson be magának jóárasított Nexus készüléket, jobb, ha figyel néhány apróságra. A Play Store urai, úgy tűnik, alaposan megszigorították a vásárlás feltételeit. A vásárláshoz természetesen az adott országnak megfelelő IP-címről kell bejelentkezni, és a Google Walleten keresztül kell kifizetni a megrendelt készüléket. Viszont ez esetben azt is ellenőrzik, hogy a használt bankkártyához tartozó számlázási cím megegyezik-e a Wallet regisztrációnál megadott számlázási címmel. Így tehát pl. egy németországi vásárláshoz német bankkártyára van szükség - ehhez csak "őslakosok", vagy huzamosabb ideig ott tartózkodó ismerősök jöhetnek szóba: osztálykirándulás alatt senki ne remélje, hogy egy internetkávézóban megrendeli a készüléket és gyorsan leszállíttatja a youth hostel portájára. 

Azt se felejtsétek el, hogy az LG magyar szervízhálózata csak az EU-ban értékesített készülékek garanciáját hajlandó elfogadni, ezért egy USÁ-ból vagy Ausztráliából behozott Nexussal ha valami gond adódik, ki kell fizetni a javítást mindenestül, ami elég fájdalmas dolog tud lenni.

Szóval ideje felkutatni a nyugaton élő rokonokat, ismerősöket, klántagokat - az új Nexus készülékek váratlan szociológiai mellékhatása lehet a határokon átívelő európai párbeszéd hirtelen fellendülése...


Címkék: google nexus nexus7 nexus4 nexus10

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr704904886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

beked 2012.11.13. 12:40:17

vajon ugyan ezt a fájdalmat éreztek a nálam idősebbek a "változás" előtt?
Egyébként nem értem miért nem raknak megfelelő logisztikát az online rendelés alá. Ha készlethiány helyett a várakozási időt adnák meg vásárláskor, akkor tuti többen vennének.
Már a wallet app-nál bevezették, hogy meg kell adni egy címet is. (és persze csak olyan országét lehetet, ahol van wallet: USA)
Azt persze ki lehetett játszani. A nexus 7 anno már személyre szabottan jött. Ha ez továbbra is van, akkor némileg kellemetlen dolog ismerelten ismerőshöz rendelni egy kütyüt.

beked 2012.11.13. 12:41:55

És akkor gondolom kikerült a 4.2 is, ami azt jelenti pár napon belül az is elérhető lesz

Krinyo 2012.11.13. 12:47:24

Türelem Nexus 4-et terem :)

Pisz0k Alfréd 2012.11.13. 12:55:24

nyilván blogon sírni is jó, de érdemes lenne tenni valamit, hogy Mo-n is minél hamarabb rendelhető legyen.

ha már az androidos közösség véleményvezérei vagytok, kapcsolatba léphetnétek a magyar/európai google képviselettel vagy lehetne aláírni szép petíciókat, hogy van erre kereslet vagy más módon (pl. tanulmányokkal) bizonyítanátok, hogy ez bizony egy értelmes projekt stb...

tök jó lenne, ha ilyen kezdeményezésről olvashatnánk a blogon!

Yarner · http://androlib.blog.hu 2012.11.13. 14:31:19

@Pisz0k Alfréd: Nos, a helyzet nem ennyire egyszerű, de ígérem hogy utánamegyek még valamennyire.
Azt kell látni, hogy a Nexus 7 kiadása óta a készülékeit a Google egy komplex szolgáltatáscsomaggal együtt árusítja, így csak olyan országokban kaphatóak a Nexusok, ahol már elérhető a zene-, film-, ebookbolt is, amit beindítani viszont már nem egy sima gombnyomás kérdése: meg kell egyezni a hazai forgalmazókkal, kiadókkal, rendezni kell az áruházak jogi hátterét, adott nyelven működő tartalmat kell szerezni (filmek, könyvek, magazinok...) - ez nyilvánvalóan nem kis feladat, sem anyagi, sem logisztikai oldalról.
Mindehhez azt is vedd hozzá, hogy egy 10 milliós (ráadásul nem túl rózsás anyagi helyzetben lévő) piac finoman szólva nem tartozik a legvonzóbbak közé Európában...
Ha innen nézzük a dolgot, örülhetünk, ha egyáltalán szóba kerül, hogy ide is jöjjenek.
Ha sikerül valamit kideríteni, azonnal megtudjátok.

Pisz0k Alfréd 2012.11.14. 08:31:37

@Yarner: szia! kösz a választ!

teljesen igazad van a zene-, film-, ebookbolt kérdésében. ugyanakkor az effektív "tárgyak" esetében, pl. telefon, szerintem más a helyzet. ezeket simán meg lehetne rendelni külföldről (ahogy tudsz rendelni az amazon.de vagy amazon.co.uk webboltokból), és európán belül egyszerű a kiszállítás, mert nincs vám, miegymás (usa nyilván másik történet).

a szerzői jogokkal kapcsolatban szerintem eddig (www.origo.hu/techbazis/20120711-egyseges-szerzoi-jogkezelest-szeretne-az-eu.html) nem lesz lényeges változás...

Google+
süti beállítások módosítása