Samsung Galaxy Y Pro DuoS B5512

2012.11.18. 08:00 Gabking

A szombatom több szempontból is szerencsésen telt, most azt osztom meg veletek, ami mobiltelefonnal kapcsolatos. Szerencsém volt kipróbálni egy Samsung Galaxy Y Pro DuoS-t. A készülék a keresztségben a B5512 nevet kapta, de így csak a ködös tekintetű marketingesek hívják. Maradjunk meg a szépen csengő Galaxy y Pro DuosS névnél.

Ez egy tipikusan olyan telefon, ami a az itthoni szolgáltatók kínálatában egy ideig még biztos nem jelenik meg. Mivel a DuoS név is árulkodó, megosztom a titkot: két SIM kártyát használ. És nyilván pont ez az, amiért a három nagy, és számtalan kicsi “szolgáltató” irtózik tőle, mint a tűztől, pedig kereslet lenne rá, egy olyan országban, ahol felmérések szerint jelenleg több az aktív mobiltelefon, mint ahányan itt élünk.

DuoS.JPG

Azért hagy szögezzem le az elején, nyilván nem ez az első két SIM kártyás telefon, sőt még csak nem is az első Androidos, két SIM foglalattal rendelkező telefon, még csak nem is a Samsung első ilyen próbálkozása. Azonban az egyetlen olyan, ami ötvözi a már megszokott Androidos érintő kijelzőt és a normál QWERTY billentyűzetet. Technikai paraméterei a Samsung galaxis szélére, de nem a spirál-karba helyezik. Igaz, hogy csekélyke kapacitással rendelkező egymagos processzor rejtőzik a műanyag hátlap alatt, de mivel a készülék kijelzője elég kicsi, így a sok grafikai munka sem izzasztja meg. Persze ez csak akkor lenne igaz, hogyha egy Note, vagy S3 lenne a képzeletbeli mérleg másik serpenyőjében.

Ha objektíven vizsgáljuk ezt a telefont, és megpróbáljuk a célcsoport igényeit is figyelembe venni, akkor máris árnyaltabb a kép. Ennél a megoldásnál a prioritás a hívásfogadáson van, és az üzenetek kezelésénél. Ennek megfelelően a teljes qwerty gombsor és az akkumulátor kapacítás, és persze a két SIM kezelése a legfontosabb, és ezt elég jól megoldották a tervezők. A rövid idő alatt amíg nálam volt, és használtam, sok problémával nem találkoztam, a legfontosabb ami érdekelt, a két kártya kezelése is teljesen egyértelműen volt megoldva, problémát egyszer sem jelentett a kimenő, és bejövő hívások kezelése. Amíg használtam összesen egy kis problémám volt, mikor elkezdtem használni, talán megszokásból, de mindent a középső navigombbal értem el. Percek teltek el, amire rájöttem, és ehhez egy APN engedélyezés ikon használata kellett, hogy a kijelző bizony érintésre érzékeny, ott is nyomkodhatom az ikonokat. Az anyaghasználattal nem volt problémám, hozta a szintet, nem recsegett, ropogott. Külön említést érdemel, hogy a kijelző kicsit szokatlan méretei miatt WqVGA (240*400) a felületen helyett kapott egy függőleges ikonsor is, aminek a segítségével a telepített alkalmazásokat érhetjük el. Apropó telepített alkalamzások. Az Y DuoS hozza a kötelező minimumot, de van egy pici problémája,ez pedig a memória. Alig 350 megával rendelkezik, ennek jelentős részét elfoglalja az oprendszer, így összesen 160 mega körül gazdálkodhatunk. Ha nem figyelünk a sok frissítés, és a gyorsítótár elég hamar felemészti ezt a 160 megát

DuoS.2.jpg



Kézbe fogva nekem már egy kicsit kicsinek is tűnt, hiszen a méretei 110,8 x 63,5 milliméter. A ma egyre divatosabb méret pedig lassan ennek már a duplája lesz. Persze az is lehet, hogy csak az én kezem nagy. Összegzésképpen elmondható, hogy egy pár nap híján egy éves konstrukciótól ez nem rossz teljesítmény. Itthon  szolgáltatónál ugyan nem, de más forrásokból be lehet szerezni, és a 40 000 Ft körüli kártya független ár igen kedvező váltótípussá teszi olyan emberek számára akik eddig kényszerből két telefont hordtak magukkal. A rajta lévő operációs rendszer elméletileg 2.3 és vele jól használható. 

DuoS.3.jpg

Update: 

A Telenor kínálatában a héttől elérhető a  Galaxy Ace DuoS, szintén két SIM kártyával. 


Címkék: galaxy Samsung DuoS B5512

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr604912225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bioLarzen 2012.11.19. 04:58:05

Kétkártyásnak Acer Liquid Gallant Duo:

mobilarena.hu/teszt/acer_liquid_gallant_duo_galans_ketkartyas/bevezeto_doboz.html

Olcsó és állítólag egész jó...

bio

Google+
süti beállítások módosítása