"De mégis mi a francnak kell neked okostelefon!?"

2012.12.11. 16:25 Yarner

Az Androlib, az internetes folklórnak hála, ma felbecsülhetetlen szolgálatot tesz drága olvasóinknak: egyetlen képpel választ ad ideges rokonok, családtagok kérdésére. Ezt kellene mind benyomni a hátizsákunkba, ha nem lenne nálunk okostelefon.

smartphone contents.jpg(Ismeretlen művész alkotása, ha valaki kideríti az eredeti forrást, értesítsen)

Ha van kedvetek egy hasonló képen megmutatni, mi mindent vált ki a telefonotok, azt is szívesen betesszük!

UPDATE: ŐŐ nevű olvasónk előásta az eredeti képet, pár napja posztolta egy Anenome nevű illető egy gamer-fórumon.


Címkék: humor hülyeség

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr624960082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.12.11. 17:22:07

Szerintem annak aki ki sem mozdul hónapszámra fatornyos kis falujából annak valóban felesleges, mert azt az 1-2 alkalmat kivéve szinte semmire sem tudja használni.

Burwor · http://loot.blog.hu 2012.12.11. 17:27:21

Ezeket szinte kivétel nélkül tudja a buta telefon is :D

Nameless® · http://dirtywindows.hu/ 2012.12.11. 17:33:34

@Frengi: Hát én nem így látom. Pedig igen csak a világ végén lakom. Igen csak kihasználom az okostelefon szinte minden hasznos tulajdonságát. Ja és ki sem mozdulok :D

tben_ 2012.12.11. 17:44:08

@Burwor: Szeretném ha mutatnál nekem egy olyan butatelefont amin van használható navigáció / térkép, olyan google reader amiben a már letöltött tartalmat akár offline olvashatod (mert ugye a fenti újság is offline és egy okostelefonos hírolvasó is helyből tudja ezt a fícsört), létezik rá értelmes minőségi játék ami ráadásul szórakoztató is, van benne akkora háttértár, hogy legyen értelme pendrivenak használni, illetve képes értelmes videót készíteni legalább 720x480 pixeles felbontásban.

2012.12.11. 18:24:21

@Nameless®: Az az igazság, hogy ha haza megyek én is a világ végén lakom, de azért használom ki a "telefont" mert lusta vagyok a laptomat haza cipelni.

nem is igazán telefon ez, sokkal inkább egy kisméretű számítógép, amin telefonálni is lehet. Megjegyezem én erre használom a legkevesebbet.

Burwor · http://loot.blog.hu 2012.12.11. 19:07:29

@ben1234: Mivan? Egy csomó ilyen készülék van. Nem fogok neked keresni. Szerintem vicces a kép önmagában, de nem feltétlenül csak az okostelefonokra értelmezném a képet, hanem általában a mai telefonokra.
De lehet, hogy én túl tágan értelmezem a butatelefont, mert nekem minden az, ami nem BB, Android vagy iOS. Symbianos Nokia vagy ilyesmi az okosnak számít, mert akkor visszavonom.

Burwor · http://loot.blog.hu 2012.12.11. 19:08:03

WP7-WP8 még okos kategória nálam

tben_ 2012.12.11. 19:09:58

@Burwor: Okostelefon az amin natív (~kimondottan arra a platformra írodott) alkalmazásokat lehet futtatni. Tehát igen, a Symbian is okostelefon kategória.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.12.11. 21:37:23

Szerettem a régi, "buta" Nokiámat, megvolt benne minden ami a mostani okosban benne van. Igaz, a GPS egy külön bluetoothos eszköz volt, de így az kint ficeghetett valahol, a telefon meg lehetett kézben, kocsi mélyén is. Ráadásul a Nokiának sokkal jobb volt a beépített magyar szótára, mint a mostani androidosnak. Ezt egy éve tanítom a szavakra, de valószínűleg egy Pistikébe oltott Móricka lehet, mert még mindig nagyon ostoba szegény. Ezzel együtt nem cserélném vissza, mert a sok app nagy előny az androidos világban.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.12.11. 21:38:47

@magyar ember teli szájjal: Napi kétszer egy óra békávénál jó az újság is, a menetrend is, a játék is.

Kinai cuccok blog · http://kinaicuccok.blog.hu 2012.12.11. 21:53:28

Én is ezért szoktam döbbent arcot vágni és hallgatni amikor ilyet kérdeznek tőlem.

JohnHenry 2012.12.11. 22:18:56

az eredetit a reddit-re tette fel valaki egy-két napja annak apropóján, hogy összetörte az okostelefonját.

m18 2012.12.11. 22:23:50

@ben1234:
Nokia S40 platformon is volt mar minden ami a kepen van.
nav/terkep: mapnav, BT-on a kulso GPS trackerhez kapcsolodtam (ahogy most is androidon is az oruxmapsszel) mapnav.spb.ru/site/page.php?15
bongeszo: opera mini
volt kepnezegeto, pdf nezegeto es meg office fileokat is meg lehetett nyitni (bar eleg korlatozottan), termeszetesen jegyzet, naptar, diktafon, video felvetel, stopper, 4GB-os kartyaval hasznaltam.
Nagyon klassz jatekaim vannak Sid Meier's Pirates (androidon miert nincs?), point and click kalandjatekok, strategia (Townsmen), Gangstar, sport, poker... (Angry Birds is)
Van csillagkepek alkalmazasom meg meg 1-2 vicces dolog.

Amit nem tud: vizszintezo, iranytu. (bar lehet nehany feature phoneban azota mar van)

A definiciod az okostelefonrol semmit nem er, hiszen egy gagyi telefonon levo jatekot kimondottan arra a platformra irtak.

tben_ 2012.12.11. 22:52:50

@m18: Látom te nagyon szakértő vagy... :)
Ezt a definíciót nem én találtam ki, egy olyan ember szájából hangzott el egy online előadáson aki elég régóta foglalkozik mobiltelefonokkal (egy mobilarena-s előadás volt kb 3 éve láttam, szóval ne kérd, hogy linkeljem, mert esélytelen, hogy megtaláljam).
De a wikipedián szereplő definíciót ha végig gondolod az is eléggé hasonlót jelent, csak a fejlesztés oldaláról megközelítve:
"Egyesek szerint okostelefon az a mobil, aminek teljes értékű operációs rendszere szabványosított interface-eket és platformot nyújt az alkalmazásfejlesztők számára."

Még ha elfogadom azt a kitételt, hogy az opera mini-vel helyettesíted a hírolvasó alkalmazást, akkor sem tudod lementeni, hogy az olvasást később offline folytathasd.
A GPSes megoldás az vicc kategória lássuk be...Pesten sétálsz az utcán el akarsz jutni valahova akkor mit csinálsz? Eléggé életszerű helyzet szerintem, az hogy nincs nálad a külső GPS vevő, de valahova el akarsz navigálni. Arról nem is beszélve, hogy ez a szoftver ránézésre a legkevésbé sem felhasználó barát, és egy sokak számára fontos funkció is hiányzik belőle: Tömegközlekedéssel útvonaltervezés.
A 720x480p-s videó feltételén szerintem bármelyik S40-es teló elhasal, ezalatt meg gyakorlatilag manapság már nincs értelme videózni, mert élvezhetetlen.
A fenti feltételeket együtt kértem, hogy teljesüljenek, mert egy okostelefon ugyebár tudja...

Értem én, hogy egy butatelefonból is sok midnent ki lehet hozni,de messze nem közelíti meg azt a felhasználói élményt és kényelmi szintet amit egy Android nyújthat / vagy hogy ne legyek elrugaszkodott,egy N95 is kenterbe veri, bár csak 640*480as videót vesz fel,de 5 éve az eléggé királynak számított/ . :)

lionking 2012.12.11. 22:54:22

@m18: Angry Bird-ek mentek rajta? :D

tben_ 2012.12.11. 23:02:30

@Csokis: Használj swiftkeyt. Az képes tanulni az emailjeidből facebookos posztjaidból, sms-ekből, ezekután max 1 hónap és az összes sűrűn használt szavadat ismerni fogja...sőőőt sokszor még a következő szót is kitalálja amit írni akarsz. Az újjal ráadásul swype-olva is lehet írni.

jelentéktelen alak 2012.12.11. 23:05:15

Sok igazság van a hozzászólásokban, de úgy gondolom, hogy az "okos telefon" megnevezés vezet félre sok embert. Persze az is lehet, hogy én értek félre valamit. :-)

A GPS kivételével mindent tudott a legutóbbi "buta" telefonom SonyEricsson K850

Ezzel együtt -mint azt valaki fentebb leírta- én sem amiatt gondolom másnak az "okos telefont" mert okosabb a másiknál, hanem mert ezek inkább pici számítógépek, amivel telefonálni lehet, mint telefonok. Míg a hagyományos telefonok hordozható telefonok, amikkel e-mail-ezni, játszani, böngészni, stb is lehet, de inkább telefonok.

Azért lássuk be. Egész más egy 3.5"-os, vagy nagyobb kijelzőn használni mindazt, ami több mint telefon, mint egy K850-es apró kijelzőjén. Használhatóbb, élvezetesebb. De az is tény, hogy egy hívás elindítása Egy "okos telefonon", macerásabb, mint egy hagyományos készüléken (Ki kel választani, hogy Skype, Viber, stb. vagy mobil hívást akarsz, majd mit akarsz (Hívás, SMS, MMS, e-mail?) és melyik számán akarod elérni az illetőt.). El kell azt is dönteni, hogy az ébresztés a fontosabb, vagy a kikapcsolt telefon.

Tehát véleményem szerint kár ilyen módon összehasonlítani ezeket az eszközöket.
Okos telefon annak való, aki csak mellesleg akarja telefonként használni is az eszközt. Aki viszont telefonálni és esetleg SMS-t írni akar, annak felesleges bonyodalom.
Persze tudom, hogy a legtöbb ember divatból használ "okos telefont" és leginkább csak hívásra, SMS-re használja. Kicsit haragszom rájuk, mert ők a tömeg. A gyártó meg a tömegek igényeit szolgálja ki. Emiatt, szinte az összes "okos telefon" jelentősen lelassul, feltűnően sokat hibázik, ha valóban ki is van használva, mint mobil számítógép. Az akku, meg fél napot sem bír. Így, mivel a cél a tömegek kiszolgálása és nem stabil működés, korlátozottan használhatóak csak arra, amire valóak vólnának.

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2012.12.11. 23:23:51

fel kellene rakni az aksipakkokat is

a videkamera meg hat... miert nem rogton egy teleobjektives tukorreflexeset rakott oda?

m18 2012.12.11. 23:32:26

@ben1234:
Egyszer azt mondta nekem valaki: "I read it on the internet so it's probably true." ;) jelentéktelen alak osszefoglalta az allaspontomat, nem akarok mar semmit hozzatenni es vitatkozni sem, de a mapnavot meg kell vedjem, mert nagyon tuti, rengeteget hasznaltam, leginkabb turazashoz. Es 3G kapcsolatnal utcara is ra lehetett keresni, persze turn-by-turn navigaciot nem adott, mint a foton levo atlasz sem.
Ertjuk egymast, es csak az eredeti felvetesre akarom megvedeni a 'gyengebbet', amirol a legtobben nem is tudjak, mi mindenre jo. Hogy hany orat toltottem azzal, hogy progikat szedjek ossze ra, abba inkabb nem gondolok bele... ;) (A getjar nudli.)

lionking: igen, jatszottam vele a nokia 6234-emen.
lmgtfy.com/?q=angry+birds+240x320+jar

glc 2012.12.11. 23:37:12

Csak hogy más vélemény is legyen:
Van egy régi igazság...ami mindenre jó, az valójában semmire se jó igazán :)
Pl. a méret: Ekönyvet olvasni, netezni vagy navigálni 5" alatt igencsak soványka, az egérmozis filmnézésről nem is beszélve. Telefonnak használva (milyen érdekes, hogy egy okosTELFONNÁL pont ezt nem nagyon említi senki:))) ) pedig ez már otromba méret.
Fénykép, videófelvétel azzal a mákszem optikával szintén csak utánérzése egy fényképezőgépnek, kamerának.
Pendrive-nak éppen lehet használni, de van teló amihez nem kell ilyenkor kábel? Pont az "előkapom, bedugom, használom" élmény veszik el :)
Az alkalmazások egy jó részénél el lehetne gondolkodni, hogy tényleg szükséged van rá? Egy szintezőre pl? ;)
Tényleg annyira szükséged van arra, hogy amerre jársz tudasd a haverokkal face-en, twitteren stb?
Mondjuk én biztosan más korosztály vagyok mint ti, én még real worldben nőttem fel :)

mens sana 2012.12.11. 23:38:43

@m18: hiába "tudja" a 6300-ásom mindezeket, mégis az iphone-on használom őket - a csóró kis nokia 20 x 30 pixeles, 16 fáradt színt prezentáló képernyőjén vagy élvezhetetlen, vagy használhatatlan mindez.

glc 2012.12.11. 23:41:26

Egy mondat lemaradt:
Ez sem más mint egy játékszer nagyobbacska gyerekeknek, nagyrészt jól megtervezett marketinggel, hogy elhiggye nem tudna nélküle élni :)

tben_ 2012.12.11. 23:44:35

Egy egyetemi vendégelőadás volt rögzítve és feltéve a netre. Egy egyetemre ha meghívnak előadni ott azért nem bullshit-elhetsz össze-vissza... Szóval én inkább hiszek a nálam valószínűleg okosabb és a témában jártasabb embereknek.
Btw s60ra is órákat lehetett eltölteni alkalmazások vadászásával. :) Úgyhogy én ebből kifolyólag nagyon szeretem a play storeban, hogy minden egy helyen van :D

mens sana 2012.12.11. 23:48:56

@glc: azért annak van fílingje, ahogy egyik ügyféltől a másikhoz menet az autó kihangosítóján át rá tudom beszélni a telefonom, hogy miután felolvasta nekem az új e-mailjeimet, a csatolmányban található meetinget mentse el a naptárba délutánra, és az majd időben pittyegni fog, ha indulnom kell. a fotózás is olyan, hogy nem mindenki a fácséra készít képeket, hanem pl munka dokumentálására (pl az enyémre) tökéletesen alkalmas, gyakran a videó is. ha meg várni kell, igenis elolvasgatom rajta a new york times-t, de még könyveim is vannak, ja. a saját céges appjainkról nem is beszélve...

lehet, én vagyok az egyetlen retard, akinek mindez a melóba kell, de azért tudomásom szerint eredetileg az "okostelefonok" fejlesztése az úgynevezett "üzleti telefonok" okosítgatásából indult el, tehát igenis business típusú környezetbe szánták őket. ezért nem értem a nagy ekézést, mert ott nagyonis megkönnyítik az életet. az, hogy a hajdú péter faszbuk-posztolásra használja az ájfónját, az nem teszi értelmetlenné az okostelefonok létét. imho.

tben_ 2012.12.11. 23:50:44

@glc: Akárhogy is nézzük gyakorlatilag mindenben igazad van. De az okostelefonok nagysága abban rejlik, hogy ha épp nincs nálad a cél eszköz akkor (részben) tudja helyettesíteni. Pl engem többször húzott ki a szarból, hogy mentem vizsgázni de még valamit el kellett olvasnom előtte a buszon, de otthon maradtam jegyzet... Okostelefonnal nem gond. 1 percen belül már a telefonomon csücsült a doksi és tudtam olvasni :)

bioLarzen 2012.12.11. 23:53:59

Mondjuk, enyhén ironikus, hogy pont a telefon maradt ki a csomagból :D

(Bocs, ha nem eredeti észrevétel, nem olvastam végig 30 hozzászólást csak ezért)

bio

Siphersh 2012.12.12. 00:08:05

Én még mindig nem értem. Ott elakadtam, hogy hátizsák. Hátizsák, merthogy túrázni mész? Valami egzotikus helyre mész kirándulni, ahol nincs számítógép, és akkor arra jó az okostelefon?

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.12.12. 05:21:11

Jól írták, demagóg jelenség, bepalizottságukat (lehetetlen nélküle élni) betanult és rojtosra ismételgetett példázatokkal, demagóg módon alátámasztani próbáló geektinédzserek (fejben). Rendkívül unalmas, hogya visszamaradottak egyedfejlődéseinek állomásai ekkora hangot kaphatnak és újból és újból ismétlődhetnek, mert világgá kell ám körtölni, mert aki ezt megéli és jófogyasztó és persze menő is, az úgy érzi róla szól az univerzum. Az olvasónak ezt kell megtapasztalnia, ezredszerre is akár, erről szól a fél internet. Az Index szennylap mivoltát, tartalmiatlanságát kitűnően példázza ez. Igazán maradhatna az ilyen jelenség valami ostoba, egyenszóhasználattal (protokollal) egymás között elduruzsoló gyerekekkel valami geeksite-on. Hát nem marad. A natív üzleti felhasználás az oké. Onbecsapás felsőfokon, s mivel már ezen az agyi szinten a lehetp legmélyebbre bele van oltva az egyszeribe, így felnőttként is igen csekély az esély kinőni. És újra és újra, minden korosztály már lassan az önbecsapás gennyesszagú intézményét sugározza magából, mindegyik, mert az ember nem szeret magányos lenni, megannyian bepróbálkoznak a mainstream vonulattal, hátha valamennyire bejön nekik is, hátha olyan hátországot kapna a Nagy Filozófia bevállalásával, hogy érezhetik magukat embernek. Mindösszesen pár gesztust és angol szót kell megtanulni hozzá. Igazán nem kell sokat kepeszteni, elég, ha évente zsebbe nyúlunk a telóárat kivesszük, le ne maradjunk.
Aki biztos abban, hogy amit szeret és használ azt miért szereti, miért használja, annak nincs szüksége ilyen idétlen egyen-önigazolásokkal szupersztrádára vonulni. Aki nem érzi magát eléggé közel önmagához, vagy egyáltalán: értelmes, felnőtt lénynek, az lesz szives egy bunkervárosba levonulni a társaival, ahol saját kis intranetükön topzódhatnak, idétlen kacajjal hallatva, örömködve egymás megosztásainak, a plafonról csöpögő mentális turhának nemkülönben. Csak tovább, az ürességbe! Nagyon jól nyomjátok, fejsimi.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.12.12. 05:31:00

@ben1234: ", egy olyan ember szájából hangzott el egy online előadáson aki elég régóta foglalkozik mobiltelefonokkal"
Az, hogy vakok között van egy félszemű király megengeded, hogy ne jelentsen semmit, azok számára akik kilátnak mindebből? Nem gond, ha neked ő az isten, de indoknak egy picikét kevés ez. Sosfelejtemel, pont ilyen szituáció volt, valami játék vagy nemtudom milyen oldal gyerekei számára készített interjút az egyik nagy szerkesztő. Valamiért felnézett az interjúalanyra a többi, ezért hát kézenfekvő volt; a Nagy Riportnak el kell készülnie. Rendívül középszerű, stílustalan és egyszerű életről adott számot az írás. Részben újságírónak mondott tevékenységet végzett a srác. Jött a kérdés: mi a hobbija? És mi volt? HBO-sorozatokat nézett, bazmeg! Igen, ezaz... jóleszez. Adott a szint, a követnivaló. Remélem a korral alakulnak a preferenciáid is. A meghatározás valóban sántít, tényleg nem írja le jól (de még szarul se), hogy a natívság, mint fogalom analóg lehetne az okos rendszerekkel.

Darkcomet 2012.12.12. 06:50:33

@ben1234: Az Opera Mini "buta" verzióiba is már nagyon régóta el lehet menteni az oldalakat offline olvasásra.

Labasmaz 2012.12.12. 07:34:57

Az a cikk, ami a címkéje is: hülyeség. A képen szereplő eszközök jelentős része sokkal alkalmasabb az adott feladat ellátására, mint egy okostelefonban lévő "helyettesítője". Zseblámpa, videokamera, fényképezőgép... Pl. a térkép meg működik a világ végén is, ahol nincs térerő és/vagy GPS jel, nem merül le benne soha az akksi. Stb., stb., stb.

Szóval cipőt a cipőboltból: az okostelefonos cuccok erős kompromisszumok fejében nyújtanak vélt (jobb esetben valós) előnyöket. Arra tényleg jók, hogy ott legyen az ember zsebében és csak elő kelljen rántani az adott pillanatban. De korántsem biztos, hogy képességei megfelelnek az igényeknek (a 3 MP-es Canon videokamerámmal bármikor különb fényképet csinálok, mint a 8 MP-es HTC Desire HD telefonommal), illetve ha adott feladatra konkrétan készül az ember, akkor bizony jobban teszi, ha nem egy ilyen "svájci bicska" jellegű eszközzel próbálkozik, hanem a fenti képről a megfelelő motyókkal a hátizsákban.

2012.12.12. 07:53:20

Én azt szeretem a multifunkciós készülékekben, hogy mindenre jók egy kicsit, de ha komolyan használni szeretnéd, akkor rájössz hogy totálisan alkalmatlan bármire. Nekem ugyan butatelefonom van, de már ezen is van kamera meg 3 megapixeles fényképezőgép, mert mamár ez szériatartozék. Egyszer egy váratlan szituációban úgy adódott, hogy kellett a fényképezőgép, noszahát itt a telefon, használjuk: mondanom sem kell, rakás szar fotósorozat lett. Életlen homályos, túlexponált, zajos. Ahol nincs fény, akár ki se próbáljuk. Videó botrányos, pixeles, kis felbontású, igazából nem is értem mi értelme, Egyébként lehet ideologizálni, mennyire fontos kellék az okostelefon, de nem hinném hogy helyettesíthet bármit is. pl; a GPS nagyszerű dolog, de én még sosem tévedtem el anélkül sem, plusz van pofám hogy kinyissam, és kérdezzek a helyiektől, ha valamit nem találok. Éppen tegnap történt, hogy egy lány forgolódott a telefonjával a lehel piacnál, majd leszólított, merre van a gogol utca, mert a GPS-e behúzta a csőbe. Nálam az okostelfon nemtöbb jó játéknál, egy kényelmi eszköz, de azért nem kell úgy beállítani, hogy megáll az élet nélküle. Fiatalok meg tudjuk miért szeretik. Leginkább azért mert egyszerűek mint a faék, az egyszerű emberek pedig szeretnek trendik lenni. Nincs ebben semmi misztikus.

gyugyó 2012.12.12. 08:21:12

Kb 10 éve foglalkozok telefonokkal is a mobiltól a vezetékesig és higgyétek el az emberek 90%-nak nem való okos telefon... Valójában ez az ájfon buzulásnál mutatkozik meg, amikor bizonygatja nekem a user, hogy milyen fasza ez és ez a funkció, én meg mondom neki, hogy a kettővel ezelőtti symbianos lesajnált nokiája is tudta, csak most kifizetett ezért 3x annyit...

spinat 2012.12.12. 08:23:00

hmm, milyen gyakran is van az embernek térképre szüksége? milyen gyakran muszáj fényképezni, videózni? Persze a pendrive is a nap minden pillanatában létfontosságú, gyakran elöfordul, hogy az embernél mincs ott és hirtelen adatokat kell tárolni. A diktafonról meg ne is beszéljünk. én pl igen gyakran játszom scrabblet, 5 percvenként egy menet. más játékokra is ilyen gyakran jut idöm. Táska nélkül járok munkába, így egy határidönaplót nem is tudok magammal vinni.

Szóval ezeket a fícsöröket mind tudja az ember használni, na de hogy ezek feltétlenül szükségesek lennének...

Hrobert · http://androlib.blog.hu 2012.12.12. 08:33:03

@spinat: persze hogy nem szükséges, inkább fogd a pattintott kődárdádat, oszt' menjél őstulkot vadászni a tundrára, elvégre enni szükséges, meg inni, minden más luxus...
ez nem arról szól, hogy mennyi nélkülözhetetlen fícsör van benne, hanem hogy legyél lenyűgözve bazzeg, hogy ennyi mindent tud egy tenyérnyi telefon

BKV - Önnek megyünk 2012.12.12. 08:40:09

@ben1234: hivatalosan is te vagy itt a leghujebb aki azt hiszi ert ehhez! mondom ezt neked tizeneves programozoi tapasztalattal... (ebbol 5 "okostelefonra")

lyken 2012.12.12. 08:48:39

@Labasmaz: Körülbelül ugyanezt akartam leírni. 2006-ban például már remek PNA-k voltak. Okostelefonokra mai napig nem tudnék olyan offline is működő GPS alkalmazást mondani ami egy PNA szolgáltatásait nyujtja. (iGo-t hagyjuk, egyszer megvettük, aztán az elcseszett licenszelése miatt inkább a tört verziót használtuk a licenszelt meg maradt a dobozában.)
Az okostelefon ráadásul minőségi(bb) szolgáltatást inkább a 200+ ezres szinttől nyújt. Ennyiért már lehet kapni olcsótelefont, meg egy eszközt amit még szeretne az ember: realHD-s kamera, DSLr alapszett vagy offline is működő PNA.

2012.12.12. 08:53:45

Én nem értem itt a fanyalgókat, hogy milyen szar az okostelefon, meg mennyivel jobb egy kamera/dslr/papíratlasz. Nem értitek. Az a lényeg, hogy van például a SonyEricsson X10 mini (nekem ez van), pont akkora, mint 2 gyufásdoboz, és a fotón látható eszközök funkcióit mind birtokolja, természetesen nem feltétlen összehasonlítható minőségben, de használhatóan, élvezhetően. Nyilván húgom esküvőjén nem telefonnal fényképezek, a világvégét nem telefonnal fogom videózni, és ha Vlagyivosztokba megyek, nem az X10 gps-ét fogom használni. De hasznos, praktikus funkciók, negyed tenyér méretben. Ez a lenyűgöző.

lyken 2012.12.12. 08:58:56

@spinat: Ez meg a másik véglet. Arra azért igenis jó az okostelefon, hogy elsüss vele egy képet a gyerekről menet közben. Vagy ha belédcsattannak és rögzíteni akarod a körülményeket. Vagy ha épp keresel egy címet útközben. Vagy ha kreatív munkakörben dolgozol és le akarsz jegyzetelni valamit, mielőtt kimegy a fejedből.
Mondom ezt egyébként úgy, hogy külön diktafonom, PNA-m, fényképezőm, stb. van. Ezek mellett a telefon jó, mint másodlagos eszköz. Nekem legalábbis. Van akinek elsődleges, mert más nincs neki. Vagy azért mert nem jutott rá zseton(ez szifon meg s3 esetén különösen röhejes), vagy azért mert bebeszélte magának hogy nem kell.

Yarner · http://androlib.blog.hu 2012.12.12. 09:06:12

@ŐŐ: Köszi! Akkor rosszul kerestem :-(
(sem a Tineye, sem a Google images nem adott ki semmit, szövegesen meg nem kezdtem keresni, mea culpa)

Yarner · http://androlib.blog.hu 2012.12.12. 09:08:34

@ŐŐ: Viszont nem 2007-es, hanem most december 7-i. A posztoló lépett be a fórumra 2007-ben.

raverqq 2012.12.12. 09:13:22

Jó dolog ez az okos telefon, de nem kell az egekbe magasztalni.
Egy viszonylag kis méretű, sok funkcióval, és szolgáltatással (és persze kompromisszummal) megáldott készülék. Csomó dologra használható, de igazán egyikre sem tökéletes.
Lehet vele netezni, de még 5"-on sem kényelmes és élvezetes.
Lehet vele telefonálni, de az üzemidő miatt túlzásba nem kell vinni...
Lehet vele fényképezni, de ha megnézünk egy normális fényképezővel készített képet, hamar kiderül, hogy nem a megapixel számít, és ha tényleg képeket akarunk csinálni, bizony kell a rendes fényképező.
Lehet vele nevigálni nem is rosszul. Bár egy rendes GPS oda-vissza elveri.
Lehet rajta filmezni, de akkora kijelzőn? vicc
lehet rajta zenét hallgatni. Bizonyos tipusok, egy minőségi fülessel elég jól tudnak muzsikálni.
Lehetne még sorolni, de felesleges.

Előnye hogy minden benne vagy egy kütyüben, és ha hirtelen kell, lehet használni nagyon sok dologra.
Viszont ha tudom hogy egy túrára megyek ahol sok érdekes dolgot is láthatok, akkor viszem a telefonom, ami elfogadható képeket készít, de viszem mellé a rendes fényképezőt, mert az minden szempontból elveri a telefont, még az ügyetlenségem ellenére is.

Aki meg nagyon sokat telefonál az vesz az okosteló mellé, valami butát is, amit elég 3-4-5 naponta tölteni, és telefonálásra bármelyik okosnál jobb :D

Yarner · http://androlib.blog.hu 2012.12.12. 09:26:04

@Kellemes Zérókomponista: csak két megjegyzés:
-Te is az Indexről jöttél ide, miért olvasod, ha ennyire gyűlölöd, amit képviselnek? (NB: én egy ideje már nem olvasom napi szinten a portált, csak ha egyes híreket ajánlanak itt-ott; megelégeltem a stílusukat. Azóta kicsit jobban érzem magam)
-A lap szélén sorakozó cikkek (ún. blogketrec) nem az Index cikkei, ezek külsős, független blogok, melyekről egyes cikkeket az Index szerkesztősége ajánl a nagyérdeműnek.
- Ha megnézed, hol is vagy, észreveheted, hogy ez egy okostelefonos blog. A cikkek célja nem a kóbor bölcsészek meggyőzése az okostelefon-életmód felsőbbrendűségéről. Az olvasóink elsősorban azok, akik már ilyen készülékkel élnek, vagy éppen tervezik, hogy beszereznek egyet.
- A cikk címkéit megnézve láthatod, hogy nem revelációnak vagy kinyilatkoztatásnak szántam, csak egy kellemes, egy perces poénnak. Írhattam volna 5000 karakteres tanulmányt is a témából (a kommentelők meg is tették, ha összeveszem az összeset, kijön egy komplett szociológia házidolgozat), de minek?
- A gyűlölködés árt. Nevezd, aminek akarod - rossz karma, megnövelt prosztatarák-kockázat, ahogy tetszik - biztos nem jó neked...
- És még egy jótanács: használj entert, olvashatóbb lesz a szöveged...

glc 2012.12.12. 09:31:18

@mens sana: Különbözőek vagyunk :)
Én nem szeretnék annyira elfoglalt ember lenni, hogy vezetés közben olvasgassam/halgassam a mailjeimet. Különösen, hogy a mailjeim nagy részén -gyanakszom- elvérezne a felolvasó sw. :)
Addig jó nekem, amíg a cégvezetés nem teszi nekem is kötelezővé. (Éppen egy itt "vitatott" symbianos telefonom van -3 év óta amikor letettem a 6310-et ;D - azzal is nézhetném a mailjeimet, de inkább netet sem kértem rá, 3 év alatt sohasem hiányzott. Ha komolyabb külső munkára megyek, akkor meg van notebook, azért azon egy világgal emberibb dolgozni.

Persze, előfordul, hogy használom a kameráját (bár mondjuk egy rendezőről tucatnyi képet kell csinálni, mert a részletek sosem látszanak, hiába no, az optika az olyan amilyen)
Olyan is van, hogy várakozás, vagy elmélyült munka közben zenét hallgatok, de hogy bármit olvasgatni rajta... túl apró a kijelző (nekem :) ) 5" tepsi meg nagy telefonnak. Olvasáshoz különben is Eink-es cucc való. :)

@ben1234: Persze végszükségben, ha nincs más, a semminél jobb.
Azért annak idején nyugisabb világ volt...vizsga előtt, reggel mi már nem olvasgattuk a jegyzetet. :)

Yarner · http://androlib.blog.hu 2012.12.12. 09:45:29

@ben1234: @m18: (és a többiek) Imádom, hogy egy geek vita mindig fannakad a definíciókon :-)
Az "okostelefon", mint olyan nem egyértelműen definiált kategória, szervesen alakult ki a mai kép a korábbi technológiákból.
A legelfogadottabb mai alapkritériumok: operációs rendszer, telepíthető alkalmazások, hálózati kapcsolódás.
ben1234 előadója vagy nagyon leegyszerűsítette, vagy ben emlékszik kicsit rosszul és kimaradt pár dolog.

Amúgy a Symbian természetesen okostelefonos rendszer volt már, ahogy a WinMo is.

Én egy Samsung L700-zal éltem aktív "félokos" életet: voltak játékok, alkalmazások (Gameboy emulátoron toltam rajta Final Fantasyt meg Dragon Questet :-) ) volt Google Maps (pozíció csak cellainformációkból, persze), volt Opera Mini, Dokumentum-megjelenítő, kamera, és voltam olyan elvetemült, hogy még filmeket is néztem rajta (mondjuk a klasszikus, 70-80-as évekbeli Doctor Whon még javított is a 2.1-es, 176*220-as kijelző...)

Szóval tudom jól, hogy szinte mindezt elviszi egy ún. butatelefon is, de azért mégis kellemesebb egy Galaxyban vagy HTC-ben kapni a csomagot.

Yarner · http://androlib.blog.hu 2012.12.12. 09:47:24

@glc: Ez alkati kérdés - én mindig utolsó percig lapozgattam a jegyzeteimet, pedig nem a digitális korban jártam egyetemre... :-)

eßemfaßom meg áll 2012.12.12. 09:49:58

@lyken: "hogy elsüss vele egy képet a gyerekről menet közben. Vagy ha belédcsattannak és rögzíteni akarod a körülményeket. Vagy ha épp keresel egy címet útközben. Vagy ha kreatív munkakörben dolgozol és le akarsz jegyzetelni valamit, mielőtt kimegy a fejedből."
A címkeresésen kívül ezt mind tudja anyám 3eFt-os telenoros szarja (meg rádió/mp3 meg microsd meg BT meg net meg fészbukkliens) és még telefonálni is lehet vele. Igen, kisszutyok kijelzőn, cserébe egy hétig nem kell tölteni.

Elijah_Baley 2012.12.12. 09:56:55

úgy vagyok az okostelefonnal, mint a vízöblítéses klotyóval, amíg pottyantósa jártam, nem értettem mit esznek ezek a puccos városi népek rajta, mióta van a házban, rájöttem h a funkcionalitáson kívűl a komforérzet is számít...

Anti Anyag (törölt) 2012.12.12. 09:59:12

Így viszont benyomhatsz egy ugyanolyan súlyú aksit mint a fenti tárgyak súlya összesen, továbbá ha esik az eső, baszhatod az egész készletet.

Jókora hülye az, aki egy többnapos túrán világításra és rádiózásra, játékra használja el az energiát, amikor pedig bajban van, nézheti a lemerült telefont.

Az okos telefon legfőképpen telefonálásra jó, az összes többi kompromisszum, ami nem lenne baj, hiszen cserében a mellényzsebben elfér, de ott az aksi. Na ettől szinte használhatatlan a telefon összes tudása, hiszen pár óra alatt lemerül.

Elijah_Baley 2012.12.12. 10:14:19

@Anti Anyag: jókora hülye az, aki többnapos túrán világításra, játékra, rádiózásra használja maobilját, de annyi esze nincs, h vegyen hozzá egy párezres napelemes töltőt :)

Anti Anyag (törölt) 2012.12.12. 10:24:50

@De gustibusaut bene, aut nihil: Persze, de ez nem jó éjszakára, tehát kell még egy akkus töltő is.

Amúgy én ilyet használok. de ezzel is kb. csak hat órát megy, ha állandóan használom. (GPS).

Kitalálhatnának egy normális akkut és akkor egészen használható lenne ez a technológia.

fourgee 2012.12.12. 10:44:56

@Frengi: Amikor egy angliai faluban laktam akkor hasznos volt hogy a vonat menetrendet mindig frissítve meg tudom rajta nézni, meg ha épp az erdőn át akartam eljutni az állomásra, akár éjszaka is, akkor sem tévedtem el sosem mert tudtam merre vagyok. :)

Egyébként meg van aki sem Londonban, sem Budapesten, sem New Yorkban sem tudja semmire sem használni az okostelefont, ezért nincs is neki.

2012.12.12. 10:57:05

@fourgee: én is hasolókra használom.

ha otthon vagyok nem tudom a magyar rádió adást hallgatni, mert a szlovák adók teljesen elnyomják, ezért a teló ott van az éjjeli szekrényen kihangosítva, és a neten hallgatotm a kossuth adót.

A családom szerint erre a célra egy sokol rádió is megfelne.

Itthon meg a reggeli hireket szoktam ágyban fekve kávézva olvasni a telón, mert a laptop ehhez nem alkalmas.

Egyébként érdekes, hogy amig nem volt nem hiányzott, de kb 1 éve van és nem tudom hogy voltam meg nélküle. Azelőtt, ha úton voltam szedtem elő a laptopot mobil nettel, most van úgy hogy nem is viszem magammal, mert a galaxy mindent tud, amit a laptop, na jó, filmeket azért nem olyan jó rajta nézni.

öt görög 2012.12.12. 10:59:34

megengedhetem magamnak a buta telefon luxusát - mert magam okos vagyok

tataugebu 2012.12.12. 11:38:12

Jó! :)
És akkor még nem raktuk ki az asztalra a szakácskönyvet, a konyhai időzítőt, a máv és volán menetrendet, a rengeteg zenét amit az sd card-on tartok, a rátöltött pár tucat filmet, a többnyelvű szótárat és végül a rengeteg doksit, ami a munkámhoz kell.
Nagyszerű találmány a zokostelefon, várom a folytatást! :)

blah 2012.12.12. 11:39:46

1 kivétellel egy normál telefon is tudja a fentieket... szóval minek neked okos telefon? ha nem az a válasz, hogy internetezésre akkor buzi vagy

rfalcon 2012.12.12. 11:40:20

A kép szerzőjének kívánok egy esküvőt, ahol:

- a fizetett, profi fényképész egy samsung galaxy-val jelenik meg
- a nászútra egy olyan repülővel utazzon, amiből kivették a navigációt, és helyettesítették egy iPhone-al (csakis a legújabbal:) )
- ha ezután megérkezett, egy szigeten eltöltött romantikus vacsora után, a visszaúton végig világítson a csodakütyüjével (amíg bírja)
- a két hét alatt minden tv adást/filmet/weboldalt egy 10cm-es képernyőn nézzen meg (amíg ki nem folyik a szeme)
- és persze az egésznapos városnézések után rohanjon konnektort keresni, hogy másnap is tudja használni élete értelmét :)

Yarner · http://androlib.blog.hu 2012.12.12. 12:19:22

@rfalcon: nem szép dolog ilyesmit kívánni a másiknak, de nem is értem, hogy mi a bajod szegény sráccal. Mondta ő bármilyen módon, hogy a telefonja jobb bármilyen céleszköznél?

Yarner · http://androlib.blog.hu 2012.12.12. 12:20:00

@Csabosz: Nem rossz :-) Még valami csattanó jó lett volna a cégére, de így is ül.

agyameldobom42 2012.12.12. 12:40:05

De mi koze barkinek ahhoz, hogy minek nekem okostelefon?
Mindenki ugy csinal mintha meg mindig egy auto araba kerulne, nem egy tankolasnyiba.

Globetrotter2014 2012.12.12. 12:46:25

Aranyos poszt.

Etz nyugidtakn lehetne modernebb eszközökkel is, mert az új 4coreok elég erősek, egy modern smartphone lenyom áőrmikor egy Tomtom navit, és még sorolhatnám.

lyken 2012.12.12. 12:51:27

@agyameldobom42: Ez azért így sántít.
1. Egy olyan telefon ami két év múlva is elviszi az aktuális OS-t, 200+ezer forint.
2. Az a telefon amit tankolás árából veszek, jellemzően az alapvető app igényeket se szolgálja ki, két év múlva a friss OS-t végképp nem fogja tudni futtatni.
3. Ha 1-es eset játszik és masszív telefont veszel, akkor is ki fogsz fizetni 10 év alatt 600 ezer ft-ot telefonra. Ennyiért már bőven kapsz kocsit.
4. Ha 10 év alatt 6 olcsotelefont veszel, az is belekerü 300-ba, amiért már szintén kapsz kocsit.

Egyébként szerintem inkább arról szól a fenti thread, hogy van akinek kell okostelefon és van akinek nem. Megindokolva mindenki által, hogy mi az ő személyes szempontrendszere.

Burwor · http://loot.blog.hu 2012.12.12. 12:52:37

Igen a Symbian már okostelefonnak számított, sőt az első symbianos telók kapcsán hallottam a smartphone kifejelezést akkoriban elsőként.
Nekem is volt S40-es telefonom (6131(, szintén külső GPS modullal :)
Ééééés a képen végighaladva:
Gameboy szintet hozta, sőt, rengeteg játékom volt rajta, amit imádtam.
Fényképező volt rajta és csak kicsivel csinált rosszabb képet, mint az akkori aktuális kompaktom (egy HP).
Videózni lehetett vele, és nagyjából hozta a kompaktom teljesítményét (akkoriban még vagy "nagyfelbontásban" videózott 15 fps-el, vagy kisfelbontásban 30-al, és az akkori PDA/okostelefonnak kikiáltott Sony-Ericson P800 se tudott jobbat).
Elemlámpa app volt hozzá, java-s, de nem volt rá szükségem, mert sajnos nem lehetett vezérelni a telefon világítását, ami fájóan erősre volt állítva fixen.
Ébresztóóra volt benne természetesen, és kikapcsolt állapotban is tudott ébreszteni (Galaxy S1-emnél a saját káromon tanultam meg, hogy ezt kihagyták)
Könyvolvasó volt, miazhogy, még én pixeleztem magyar ékezetes bitmap fontot az akkori legjobb Orosz ebook olvasóba.
Jegyzet volt, standard TXT-t mentet és olvasott.
Újságolvasás? A híreket WAP-on, nagy ritkán weben (már volt benne HTML böngésző, ami akkoriban kezdett megjelenni a telefonokon) olvastam a buszon reggelente.
Scrabble? Biztos bvolt ilyen java alkalmazás, nekem még Monopolym is volt.
Óra: check.
Pendrive: igen a 2 gigás microSD, amit betoltam alkalmassá tette, hogy ha a pendrive-om már betelt, ide még tudtam tolni jelentős tartalmat. (2 giga akkoriban még pendrive-ban is max volt).
Térkép: neten néztem ha kellett valami, főleg menetrendeket kérdeztem le (vonat, busz), de úgy tudom az újabb Nokiákhoz ingyen jár egy jó navigáció.

Ez volt régen, én azt sejtem egy mai butatelefon ebből mindent kell tudjon vigyen, talán nem azon a szinten amit ben elvár, de azon a szinten, amit a kép sugall.

Globetrotter2014 2012.12.12. 13:31:25

@Burwor: az okostelefon igazéból nem attól okostelefon hogy "okos", hanem h operendszert futtat amire sokan fejlesztenek prograkokat app.

A symbian így indult de a hardver és softver környezet nem volt optimális. Az apple értette meg először hogy mire van szüksége a piacnak. ÉS eddig zgazábüól a google még.

A Microsoft is csak prübálkozik, de lehet hogy ugyanygy nrm fogja elérni azt a gravitációs mértete amivel sikeres lehet.

In Time 2012.12.12. 13:32:34

Az okostelefon, az ember legnagyobb erényét, a gondolkodást öli meg. Na meg persze az emberi kapcsolatokat.
Vagy valami ilyet szeretnél:
www.youtube.com/watch?v=2U161KffNNQ
Ez a fogyasztói társadalom része, a fogyasztás érdekében, felesleges igényeket generálni.
Mondom én, aki a technika bűvöletében él.

In Time 2012.12.12. 13:35:09

@ZF2: Nem tudom milyen eszközről írsz, de egy helyesírás ellenörzőt használhatnál!

Elijah_Baley 2012.12.12. 13:44:50

@ZF2: amúgy a nokia az utóbbi időben marhára ráérzett arra, h a programozókon kívűl senki nem érti mitől okosteló valaki, és a sok funkcióval megáldott zárt oprencerű s40-es készülékeiket is rendre okostelefonnak nevezi.

Globetrotter2014 2012.12.12. 13:57:16

@In Time: windiwsos gép már futtottam pár kört ezügyben. Mozillához admin jog kell, a szenderd konfig pedig nem tartalmazza. De még futok kört ezügyben, mert engem is zavar.

@De gustibusaut bene, aut nihil: vagyis pont nem érzi hogy mitől okostelefon egy okostelefon. Uyganaz a mnetalitás nyírja ki a finneket mint ami miatt annak idején ők lenyomták az Ericsont (pl 8110 Vs T28).
Ha kijött volna Lumia 800 andtroiddal már régen vettem volna.

In Time 2012.12.12. 14:03:49

@ZF2: Talán Opera Desktop Browser?

Elijah_Baley 2012.12.12. 14:26:09

@In Time: erre csak gogolt tom idézni: ne a tükröt szidd, ha a pofád görbe :)

@ZF2: úgy értem, a haldokló nokiánál a marketingosztály rég a kezében tartja a programozók tökeit. engem nem lepett meg h nem androidoznak, a nokia mobil rég csak egy apró dizájcég, az alkatrészeket beszállítóktól veszik és szerződött bérgyárakban szereltetik, emiatt költséghatékonyan nem igazán tudnának termelni, egy androidos nokia árban a sony, minőségben a huawei szintjén lenne szerintem, nem bírná a piacon tartani magát. jól jött nekik a windows, kilóg a seggük a gatyából, az msnek meg csak piaci jelenlét kell bármiáron...

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2012.12.12. 14:52:05

az okostelefonokban az a legszebb amikor az mp3 lejatszoval leszopja a felhasznalo az aksit es a vegen meg telefonalni se lehet vele

amugy a regi mp3 lejatszoknal volt olyan aminek az LCDje fekete feher volt, azt hiszem akar 2 nagysagrenddel kevesebb energiat fogyasztott a kijelzo

Yarner · http://androlib.blog.hu 2012.12.12. 17:18:27

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: mp3-lejátszóban most is van olyan. Sőt, pár e-könyv olvasó is viszi az mp3-at, azokban meg egyenesen e-ink a kijelző :-)
Amúgy a zenehallgatás nem eszik olyan sokat okostelefonokban, a kijelző-mobilnet-GPS a fő akkugyilkos. Ergo ha Google Mapssal vagy más online adatból dolgozó térképpel akarsz navigálni, készítheted a töltőt...

beked 2012.12.12. 17:29:44

Bár a kép olyan retro EDC (Every Day Carry) stílusban készült és pofás, azért nem hiszem, hogy teljesen lefedi a valóságot.
És ha már EDC. Ez a dolog azt hiszem inkább a késfanok, ill. túraközpotúak világában bevett leginkább. Olyan eszközöket, ill. eszközök hordozható formályát tartalmazza, amire ez adott egyénnek hobbija, vagy éppen mindennapja során szüksége lehet(!). Egy bicska nem lehet olyan jó, mint egy kés, de jó dolog a bicska én azt gondolom. Egy pici ledes lámpa nem helyettesíti a fejlámpát, ahogy a fejlámpa sem a pásztázó reflektort, de jöttem már haza erdőből öngyújtós lámpával....

Szerintem egy nagy hiba, hogy sokan be szeretnék skatulyázni az okostelefonokat valahova, és ez a hely a telefon... de nem az. Mivel a PDA nem volt túl menő, ezért nem nevezzük PDA-nak, a számítógép is foglalt, pedig lényegében nem más, de a régi telók se nagyon azért....

A jelenlegi jó okostelefonok a beépített szenzorokkal az oprendszerrel nagyon is jól használhatóak és jól helyettesíthetnek egyes eszközöket. Nyilván nagy részüket nem válthatják fel. Minderre képes volt a régi telefonom is valóban, csakhogy közel sem azon a szinten, amin használni lehetett volna.
Az, hogy az okostelefonok által nyújtott szolgáltatásokra vagy azok egy részére szüksége van-e valakinek szerintem egyéni megítélés kérdése. Nevezhetjük divatnak meg generált szükségletnek, de a mobil is pont ilyen és pont igy indult. Meg persze a számítógép is az nem?...
Én nagyon ritkán telefonálok. A kommunikációim nagy részét elektronikusan végzem, ezért nekem egy telefon sokkal kevésbé szükség, mint a mail, vagy a chat. Ugyanazt a feladatot látják el.
A szükségesség mint ellenérv szerintem csupán a "kezdeti" jól megszokott emberi reakció van ennek tudománya.

Más kérdés, hogy valóban kihasználják-e itthon az okostelefonokat a tulajdonosok és ha nem, (nem) akkor mi ennek az oka.
Szerintem elsősorban az ismerethiány. Ez változni fog, ahogy terjessztjük egymás között az ismereteket. Ahogy anyu első telefonjába is mi irtuk be a neveket ... vagy a legtöbben....

na de mikor lesz már poszt a gmail-gchat kombóról? meg lett igérve.... :)

jelentéktelen alak 2012.12.12. 19:23:10

@beked: Te szebbenb leírtad, mint tegnap én... :-)

bobbi0 2012.12.23. 16:35:55

@Burwor: Pontosan ez jutott az eszembe. Simán megoldja a SEW595 hagyományos mobilom is a fényképezés, olvasás, játék, jegyzetelés, ébresztés, telefonálás, időmérés, zene-film gondját. Helymeghatározásra nem tudom talán használni, de nem is akarom. Aki e-mailezik, üzleti okokból a telefonján, annak jó az okos, persze.

Kimura 2013.04.02. 16:49:59

@Kellemes Zérókomponista:
ennél szebben nem tudtam volna én sem megfogalmazni azt a virtuális faszverést, amellyekkel emberek próbálják bizonygatni, hogy mennyire, de mennyire jó egy ilyen telefon. "okostelefon"tól szimplán többnek érzik magukat, ahogy ezt láthattuk már az indexes iphone5 videóban is...

utóirat: könyvet papíron kell olvasni, fotókat előhívva nézegetni, térképet térképen, internetezni meg pc / laptop, nem szarás közben a zsebkütyün

Szakyster 2013.04.03. 07:05:46

@Kimura: Kell? kötelező? És ha nem ezt teszem, mert nem 6 köbméteres a táskám, milyen büntetést kapok?

Google+
süti beállítások módosítása