Összekapta magát a Yahoo! Mail

2012.12.13. 10:47 Yarner

Igaz, hogy androidos készüléket nem lehet (pontosabban lehet, de minek) Google-fiók nélkül használni, de azért sokan vannak, akik ilyen vagy olyan okból továbbra sem a Gmailt használják fő kapcsolattartási email-fióknak. A Yahoo! levelezőszolgáltatása a nagy öregek közül való, és a webes felületről nyugodtan elmondhatjuk, hogy remekül tartja a lépést a korral, kiváló választás. A hivatalos androidos alkalmazásról ez már kevésbé volt elmondható. Az évek során alig frissített app kb. az Eclair korában nyerte el végleges külsejét, azaz ronda volt, nem túl okos, és legfőképpen lomha, mint egy délutáni szunyókálásából ébredező víziló. Nem csoda, ha a Y! Mail használók nagy része inkább más kliensekhez menekült (a szolgáltatás IMAP-on keresztül egyszerűen szinkronizálható bármely email klienssel).

Nos, a héten a Yahoo megrázta magát, és új ruhába bújt - mind a desktop felület, mind - ami most érdekesebb - az Android alkalmazás. A Yahoo! logójában már régóta szereplő lila színt kapta meg mindkettő, és egységes formavilág köszön a felhasználóra mindkét felületen, ami nagyon kellemes.

yahoo1.jpgyahoo2.jpg 

Az app első blikkre elég gyorsnak, jól használhatónak tűnik. A beállítási lehetőségek nem túl komplexek, de minimális személyre szabásra azért nyújt lehetőséget. Ami egy ilyen dedikált kliens esetében nagy pozitívum, hogy az összes levelünket eléri, nem csak az aktuálisan a készülékre letöltött 10-20-500 mailt, ez néha praktikus lehet (már ha más is van, aki hozzám hasonlóan kiterjesztett emlékezetként használja a korábbi levelezését). Egyetlen panaszom, hogy az új app sem támogatja Jelly Bean alatt a kibővíthető értesítéseket, de érthető okokból ez egyelőre csak kevés felhasználónak fog szemet szúrni.

A kérdés az, hogy érdemes lesz-e emiatt elhagyni a bejáratott email kliensünket és visszatérni a nagy testvér kebelébe? 

Android app on Google Play


Címkék: yahoo hírek alkalmazások

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr74963229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bioLarzen 2012.12.14. 01:30:22

Haha, ha jól számolom, cirka 15 éve van yahoo-s mailfiókom... az első "valódi" mélcímem volt, az egon.gyaloglo-s után :)
Ma már leginkább csak regisztrálásra használom, ha olyan helyen vagyok, ahonnan esetleg spamokat kaphatok - de ma is naponta csekkolom.

bio

Yarner · http://androlib.blog.hu 2012.12.14. 09:51:20

@bioLarzen: Nekem máig a yahoos a fő mail címem, roppant elítélhető módon a gmailt használom alibinek (igazából máig nem sikerült megbarátkoznom a gmail webes üzenetkezelésével, a hagyományos leosztás jobban tetszik). Ja, és én is olyan 15 éve használom...

Darkcomet 2012.12.15. 09:43:26

@Yarner: +1 a Yahoo mailnek. Nálam is ez a fő fiók, mondjuk én telefonon ezt is a K-9 Mailből használom, mint az összes többit. Nem nagyon értem, hogy mi a jó abban, hogy ahány mail szolgáltató, annyi app.

Google+
süti beállítások módosítása