Google Play: A magyar felhasználók a leggyökerebbek

Régen az Android egyenlő volt a meg nem értett mobilosok fellegvárával, kevés, de kimondottan értelmes és mondhatni tehetős, de bizonyára művelt és tájékozott ember használta, de így 2012-re a népszerűségének és a már olcsón is megvehető Androidos beugró szintű telefonoknak köszönhetően "hála" igencsak felhígult a közönsége és lassan már magyarként szégyellem ha a Google Play-en böngészek. Míg három éve még érezhetően építő jellegű volt a különböző appok kommentjeit olvasni, manapság inkább szégyen, mert ahelyett, hogy bármi információt kapnánk az app-ról, vagy netalán különböző bugriportokat olvashatnánk, vagy az appal tippeket, inkább olyanokat láthatunk, amiket rémálmunkban sem szeretnénk. Ezekből gyűjtöttem most össze párat, de kis böngészéssel Ti is rátalálhattok közösségünk agytrösztjeire.  A kommentekből 3 féle idióta-kategória tipizálható egyébként:


1. Aki azt hiszi, hogy a világon mindenki magyarul beszél

A buta parasztok azok, akik magyarul írnak a nyilvánvalóan angol vagy más anyanyelvű fejlesztőknek és kérnek különböző javításokat, extrákat, upgrade-eket stb. Erre tökéletes példa a Pou nevű szörnyszülött alkalmazás, ahol egy darab fekáliát kell nevelni az egyébként igen népes rajongótábornak. Itt csillogtatja meg magát igazán a magyar szürkeállomány, garantált faceplant beleolvasni az ott található kommentekbe:


mk0.jpg


2. A szimpla idióták

A szimpla idiótáknak két alcsoportja van: Az egyik ami egyszerűen képtelen használni a Google Play már-már triviálisnak mondható felületét és bár addig eljutott a felhasználói élmény során, hogy leszenvedje az app-ot a telefonjára az értékelő rendszert már képtelen használni és amellett, hogy az app-ot jónak tartja, mégis egy csillagot ad rá. Azt, hogy miért nem tudom, vagy mert tényleg ennyire hülye és azt hiszi, hogy az egy csillag a legjobb, vagy csak azért, mert dögöljön meg a fejlesztő lova. Itt egy példa az Angry Birds Space-ből:

mk4.jpg

A másik idióta csoport az, ami elhiszi egy alapvetően vicces app-ról, hogy az aminek mutatni akarja magát, de nyilvánvalóan mégsem az. A zombie-face generátorról azt gondolja, hogy igazi zombit csinál majd az osztálytársakból, az abszolút vicces és szívatós kategóriába tartozó shake-to-charge (rázd a telefonod, melynek a rázástól feltöltődik az akksija) programról tényleg elhiszi, hogy fel lehet vele tölteni a telefont és az ujjlenyomat-olvasó screen-lockerről is azt gondolja, hogy tényleg működőképes. A kedvencem a lenti debil, aki leszedte a napelem háttérképet, amiről azt írta a fejlesztője, hogy napelemmé varázsolja a telefon kijelzőjét és így teszi tölthetővé a telefont. A madarunk leszedte és természetesen befürdött vele, aztán még tudományosan is megmagyarázza a hülyeségét, anno nekem a suliban ilyenkor mondta mindig a tanár, hogy "Helmeczi ne fárasszuk egymást, üljél le, egyes".


mk5.jpg

3. A mocskosszájúak

Ők azok, akik nem ismernek se Istent, se embert, akiknek minden sz*r és f*s és amúgy is, ők azok, akiknek nem lehet olyan appot fejleszteni, ami jó lenne, az örök elégedetlenek, akik a fenti két kategóriát is magukban hordozzák. Építő kritikát és irányvonalat persze nem hagynak, egyszerűen konstatálják, hogy amit letöltöttek nem tetszik Nekik. Na igen, de hogy...

mk1.jpg

mk2.jpg

mk3.jpg

A Google Play mellett az igazi fertőt a Samsung Apps produkálta ott a kommentek közel 95%-a hozta ezt a "színvonalat". Szerencsére a Samsung hamar észbe kapott, úgyhogy azóta olyan moderáció van, hogy szinte egy darab kommentet sem lehet már látni lelkileg szegényesebb felhasználóktól, remélhetőleg a Google is oda fog figyelni erre a jövőben.

Feleim, Ti meg reszkessetek, már csak egy hét és nyílnak az ajándékok, aktiválódnak a max. 20-30 ezer forintos low-end Androidos készülékek és tabok és megpróbálnak feltelepülni majd az inkompatiblilis ROM-okra és hardware-ekre a játékok és akkor megint lesz plusz 10.000 idióta, aki építi majd országunk image-ét. És akkor most gondolkodjunk el rajta, hogy fontos kérdés-e a fizetős felsőoktatás. A kérdés inkább legyen az, hogy ilyen utókornak kell-e felsőoktatás egyáltalán? Most, hogy ezt leírtam át is gondoltam, hogy biztos illik-e ilyen kemény szavakat mondani, aztán eszembe jutott, hogy tízen akárhány éve, amikor megkaptam 13 évesen az első PC-m és csak DOS-volt rajta angol és PC tudásom pedig nuku, akkor nem kurva anyáztam senkit, hanem örültem, mint majom a farkának, hogy van végre egy számítógépem és elmentem a boltba egy DOS-os könyvet és egy angol szótárt venni. Talán a barmainknak is ezt kellene tenni. Vagy venni egy iPhone-t.


Címkék: para

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr264971677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2012.12.19. 13:43:20

@OdettésaMacskák: a faceplant is elterjedt netes szleng, csak nem azt jelenti, amit poszt toló kifejezni kívánt

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.12.19. 13:45:02

@Szárnyati Gézа: @OdettésaMacskák: Van az a jó kis magyar kifejezés, hogy "veri a fejét az asztalba", ezt próbáltam meg kifejezni vele.

És akkor most facepalm, ha Ti már így a globalizáció után ehhez szoktatok :)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2012.12.19. 13:47:09

Arról is ejtsünk szót, hogy a guglipléj értékelő része nem működik. 10 értékelésből egyet, ha megmutat. És erről tudnak a fejlesztők is, de leszarják. Fórumokon évek óta megy a hirig, levelezés a guglival, de elhárítják azzal, hogy filter van a kommenteken.
Mese habbal.
Van olyan komment, amit a fejlesztő lát a saját felületén, viszont a mezei juzer nem lát az app oldalán,

OdettésaMacskák 2012.12.19. 13:48:50

@Tomi from Space: na kiváncsiságból beírtam a google translate-be, amit a google.com-ról indítottam, hogy hogyan fordítja le (bár erősen kétlem hogy egykönnen rájönne egy pl. angol felhasználó, hogy magyarul írtak)

1. poszt:
Lecce my name is Laika: Laika Mi_Kulas to go back: D Am vhol it would be nice if you show this time not to get is always to quit: D

2. poszt:
Now that's fucking good when I first downloaded the game went pausénél but it's already looking forward to playing the new tracks codokat

ez mondjuk valamelyest érthető, legalábbis a but it's already looking forward to playing the new tracks mondatrész

4. poszt (3. nem káros az országimázsra, a blogíró szemszögéből annyira)
From the wicked baszástól even Justin Bieber is right. This fossa even if it was not playing the last game in the world. This is both vulgar, untalented and rude game. pussz pussz. UI: son of a bitch. Love xyz

na most ebből is maximum ennyi szűrhető ki: This is both vulgar, untalented and rude game.

Ezek után hülyeség országimázsról beszélni, mivel ez aztán végképp nem befolyásolja. Hogy milyenek a kommentek a google playben azt nem tudom, mert sajnos nincs okostelefonom, csak egy céges ipad, de azon meg nem olvasok nagyon kommenteket. De abban biztos vagyok, hogy más nemzetiségű felhasználók is írnak hasonlókat.

2012.12.19. 13:50:02

@Tomi from Space: Látom az otthonról hozott tapasztalatokra támaszkodsz. Kérdésedre válaszolva, nálunk soha nem volt megszokott a káromkodás és ocsmány beszéd.

zuulululu 2012.12.19. 13:52:51

Huuu....jo poszt!

Irtam egy mindent vero fasza tuti Orosz Rulett progit.
Alapvetoen 5/5-oket kapok meg jo kommenteket, DE:
csomoan adnak 1/5-ot, azzal a kommenttel hogy:
"mit kell csinalni"
"kire kell loni"
"szar"

Azt a szerencsetlen balfasz fajtatokat...gondolo mikozben illedelmesen valaszolok nekik.

Masik: enyem a legfaszabb zseblampa progi, telo vakujaval vilagit.
Sajnos keszulek tipusra bizonyos okok miatt nem tudom korlatozni, igy olyanok is letolthetik, akik telojan NINCS vaku. Beleirtam nagy betukkel a leirasba h vaku kell hozza, melyik telon nem mukodik.
Erre napi szinten(!) kapok 1/5-ot, sot, samsunghoz intezett reklamaciokat a progimhoz, hogy "nem mukodik".
Hat hogy a pi..ba vilagitson a vakud ha nincs olyan a telodon te szerencsetlen....
ejhhhhh

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.12.19. 13:53:24

@HUN_Sector: Nem, csak azt látom, hogy szerinted normálisak az ilyen színvonalú hozzászólások, de az, ha valaki erre felhívja a figyelmet az már egy barom.

csavarhuzo77 · http://csavarhuzo.blog.hu 2012.12.19. 13:54:58

az, hogy kell-e a magyar értékelés vagy sem, az nem biztos, hogy ilyen egyszerűen eldönthető kérdés. legalábbis szerintem. mert ugye nem véletlenül van magyar szövegezése is az appok jelentős részének. nem feltétlenül az anyanyelvi szinten kommunikálóknak fejleszenek. pláne nem tamagocsi szintű játékokat.
viszont a gyűjtés szenzációs. sajnos ez van. de jellemző ez az élet minden területén.

zuulululu 2012.12.19. 13:55:23

Ja, ennel mar csak a jobb, amikor ad 1/5-t a tarskereso/chat progimra, azzal a kommenttel, hogy neki skype/whatsapp/akarmi kell, nem ez.
??!!? WTF

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.12.19. 13:56:16

@zuulululu: :D Na igen, erről beszélünk most :)

A Google Play online felülete amúgy megmondja, hogy mi fog futni és mi nem, kár, hogy az App-ba ezt még nem integrálták, pedig első feature-nek kellene lennie az ilyennek.

2012.12.19. 13:58:39

@Tomi from Space: Ácsi. Azzal jöttél, hogy sok idióta az olcsó készülékével milyen veszélyforrás. Én meg válaszoltam rá, hogy nem készülék árfüggő. Közben a kedvedért megnéztem különböző appoknál a külföldi hozzászólásokat, és lépten-nyomon "shit"-el találkozom. Mivel google user néven fut mindegyikőjük, így a nemzetiségüket nem tudom megállapítani. Az, hogy valaki tirpák módon és kevés szókinccsel bír, nem magyar sajátosság, ugyanolyan arányban képviselteti magát minden nemzet.

A 100.000-es, 200.000-es készülékeknél pedig arányaiban ugyanakkora a sötétség. Hisz alapvetően társadalmi rétegekben kell gondolkodni, ahol a gazdag apuka megveheti a síkhülye gyerekének a legdrágább készüléket, míg egy mintacsalád, egy rendkívül intelligens família lehet, hogy éppen csak megengedheti magának, hogy a gyerek diákmunkával szerzett pénzét kiegészítsék, így vegyenek meg egy belépő szintű készüléket.

Netuddki. 2012.12.19. 14:01:11

Tisztelt blogíró! Kérdésedre a válasz az, hogy igen, idióták is használják a GP-t. Ennyi.
Magyar komment a GP értékelésben? Mivel a GP-t mindenféle náció használja és nem mindenki tud angolul azoknak kifejezetten jól jön ha a saját nyelvükön is tudják olvasni a tapasztalatokat. A Google kifejezetten így is listázza, ha magyar vagy akkor a magyar nyelvű hozzászólásokat látod az app oldalán. Érdekes módon én még nem találkoztam GYP-s értékeléssel. Persze lehet, hogy csak azok között az appok között nem volt amelyek engem érdekeltek...

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.12.19. 14:02:31

@HUN_Sector: oké, így tiszta sor.

Most direkt nem akarom kiemelni egyébként, hogy hol láttunk ilyen hozzászólást, de volt aki kérdezett tőlünk és a saját készülékének a nevét nem tudta leírni: Huawei ascend y200-a volt, de mire nekünk leírta már huawei asscandy200 lett. Ilyenkor arra a kérdésére, hogy a hekkelt romján miért nem fut XY játék, nem is merünk válaszolni.

Sajnos a készülék érték azért szelektál és ezzel nem bántani akarunk senkit, csak a statisztikák ezt mutatják. Persze drága készülékek között is vannak gyökerek ez tény.

2012.12.19. 14:02:50

Csak egy tetszőlegesen felcsapott játéknál (Extreme Construction Trucks), a következőket látni:

chris foster - December 11, 2012 - HTC Incredible 2
This is bs I bought can can't down load it and won't refund me. Don't screw with this crap

A Google User - November 5, 2012 - Motorola Droid RAZR with version 1.0
Jim
Games sucks, i want a refund it b/s u pay for it and u would think it would be a good game

Michael Shanley - December 9, 2012 - HTC Desire HD with version 1.0
Rubbish
Piece of s***

A Google User - November 15, 2012 - Version 1.0
Junk cars?
Game sucks glad it was onlya Buck do not down load

A Google User - November 12, 2012 - Asus Nexus 7 with version 1.0
Terrible piece of crashing sh¡t!
The app crashed my device not just the app. The screen went into multi lined static along with a static sound. Terrible app. Had to restart happened twice before I uninstalled.

Ha teszem azt, van köztük angol anyanyelvű, már az elég lenne, hogy a nyelvtanáruk sírva fakadjon.

2012.12.19. 14:03:34

@Tomi from Space: Szerintem ezt vegyük megbeszéltnek és ne floodoljuk tele a fórumot. Hülyék mindenhol vannak.

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2012.12.19. 14:04:05

@OdettésaMacskák: Nem arcterv, hanem arcnövény. A "t" itt nem a tárgy ragja.
A HUN Sectoron való gúnyolódást meg nem értem, ő nem káromkodott a kommentjében. Ja, és:
köszönhetően hála
feltelepít
Hogy nyelvtannáci is legyek.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.12.19. 14:04:08

@kovi1970: Sajnos nekem kötelező átnéznem minden top 50-es 100-as appot, legyen szó bármiről és a játékoknál egyszerűbb lenne kommentből tájékozódnom, mint leszedni és szétnyomkodni. Sajnos ezekből nem tudok, ezért is született ez a poszt.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.12.19. 14:05:15

@Yooha: A faceplant az nem arcnövény, hanem face + plant, ahol a plant a to plant ige, tehát ültetni, belenyomni, ezesetben az arcod a földbe vagy bármibe. :)

Netuddki. 2012.12.19. 14:05:57

@zuulululu: Esetleg a program indulásakor megnézhetnéd van-e vaku, és ha nincs akkor kiírhatnád SORRY...
Az ötlet jogdíjáért majd jelentkezem. XD

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2012.12.19. 14:07:16

@Tomi from Space: Ja oké, amikor írtam akkor még vagy 15 kommenttel kevesebb volt és nem láttam ezt a magyarázatot sem. Hát ma is tanultam valamit.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.12.19. 14:08:50

@kovi1970: Inkább egyből küld el egy oldalra, ahol micro USB-s kiegészítő vakut vagy LED-et lehet venni, vagy olyan webshop oldalra, ahol vakus telefonok vannak.

An meg market share-t akarok! :D

kártékony 2012.12.19. 14:13:33

Sajnos azt sem szabad elfelejteni, hogy üzleti alkalmazásoknál nem ritkán a mocskolódó kommenteket a konkurencia hagyja! Én pont emiatt már rég nem adok az online alkalmazás "bolt"-okban a felhasználói véleményekre...

zuulululu 2012.12.19. 14:15:28

@kovi1970: Ahh, hidd el, nem segitene. 95% nem ertene mit ir ki angolul, fordithatnam 80 nyelvre. De hiaba lenne ez kiirva anyanyelven, 25% meg mindig beirna hogy szar, nem mukodik. Es megkerdeznek miert nem megy?
Tapasztalat :(

Malachi 2012.12.19. 14:17:51

faceplant = pofáraesés. hogy a témánál maradjak. olyasféle, amit a vicces videókban láthatsz. oltári taknyolás, mikor az orroddal szeded fel a betont.

szerintem sem passzol ide, de igazából mindegy.

amúgy iOS-en is ugyanez a helyzet, mármint az appstore-ban. valószínűleg életkorfüggő lehet a dolog, a helyesírásból meg a mondanivalóból leginkább erre gondolnék.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.12.19. 14:22:06

@Malachi: Pár éve lehetett, egy angol állásinterjúra készültem és kicsit befásult angolomat próbáltam kikupálni. Felmentem a MySpace chatjére és az első random embert leszólítottam, aki egy 13 éves amerikai kissrác volt. Leírtam Neki, hogy mi a gondom, állásinterjúm lesz, angol nyelven, kicsit beszélgetnem kellene, hogy visszarázódjak. A kissrác már küldte az MSN accountját, felvettem, kapcsolta a kamerát, a mikrofont és 4 órán keresztül beszélgetett velem, irdatlan jó arc volt és borzasztóan segítőkész.

Próbáld meg ugyan ezt egy magyar 13 évessel (külföldinek kiadva magad és megkérve, hogy kicsit gyakoroljon Veled magyarul írásban vagy mikrofonon), meg fogsz lepődni, hogy milyen lesz a fogadtatása. Nem olyan, mint az amerikainak.

2012.12.19. 14:32:19

A Földön az intelligencia mennyisége állandó. De egyre többen vagyunk.

Parajpuding 2012.12.19. 14:40:28

Jelen időkben - tisztelet a kivételnek - nyugodtan módosíthatjuk a címet eképpen és általában: A magyarok a leggyökerebbek.

myro 2012.12.19. 14:51:42

u.i.: a fenti beszelgetesre en hangos nevetesben tortem ki, s nem ertettek min. tehat ne vard el toluk, hogy ertelmes kommenteket adjanak GPbe.
s lehet bennem van a hiba s nokia 6600val kezdem: )

myro 2012.12.19. 14:54:20

@myro: ket tejfelszaju cigany beszelget a tescoba a pendriveoknal
(a kosarukban egy tablet volt)
A:szerintem vegyunk egy 4Gbosat, s az eleg lesz netezesre
B:ahh az nem eleg, kell hozza venni sim kartyat is.

Malachi 2012.12.19. 14:56:48

@Tomi from Space: azért azt te is tudod, hogy nem érv, amit felhoztál. függetlenül attól, hogy most védeni akarom-e a magyar tiniket (nem akarom) itt is találsz olyat, nem keveset, akivel értelmesen lehet beszélgetni.

ugyanúgy, ahogy kint is találsz olyat, aki a webcam bekapcs után inkább a farkát dugdossa a képedbe röhögve. tökmindegy. szal ne általánosíts ennyire határozottan, nincsen igazi merítésed.

Zirowe 2012.12.19. 14:57:40

Magyarul írnak.

Azért, mert az értékeléseket ország szerint mutatják, az itthonról bejelentkező csak az itthonról érkezett értékeléseket fogja látni, amik értelemszerűen magyarul vannak, mert azt érti meg a nagy többség.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2012.12.19. 15:10:33

Maradjunk annyiban, hogy a hülyeséget nem lehet országhatárral körülvenni. Semelyikkel.

2012.12.19. 15:40:43

én eddig komolya azt hittem, hogy azért látok csak "magyar" kommenteket, mert az idióta google itt is kérdés nélkül fordít nekem (és itt ráadásul meg sem találtam, hol lehet kikapcsolni). De akkor ezentúl nem a harmatos minőségű gépi fordítót fogom anyázni (ami miatt egyébként egy csomó app leírása értelmezhetetlen), hanem elfogadom ezt az általános színvonalat.

Szilard Kigyo 2012.12.19. 16:22:13

Elolvastam a bejegyzest, mert felrevezetett a cim. Elvegre nem a google play mondta, hogy a magyar felhasznalok a leggyokerebbek, kedves poszt tolo, hanem te, igaz?
A faceplant, mint szleng ha tenyleg letezik, mit jelent? Arcnoveny?
Az, hogy valaki a sajat nyelven hulyeseget ir valahova, egyaltalan nem magyar kizarolagossag. Lattam mar mashol is panaszkodni embereket, hogy miert irkalnak oroszul, nemetul, franciaul stb.

Szoval mindent egybevetve en vagyok a hulye, hogy raszantam a poszt elolvasasara 5 percet, de meg kommentelem is. Jellemzo, hogy index cimlapra egy kis magyarozassal kerultel.

smidgen 2012.12.19. 16:42:51

@Szilard Kigyo: lol, észre se vettem, na ez az igazi facepalm : "... a magyar szürkeállomány, garantált faceplant beleolvasni az ott található ..."

B. Bíró 2012.12.19. 17:01:33

Én a posztoló miatt szégyellem, hogy magyar vagyok.

no mail, no problem 2012.12.19. 17:24:15

@Tomi from Space: és van egy olyan felhasználó típus is, aki mindenre kiosztja az 5 *-ot, beírja, h "jó". na, az pont annyit ér, mint a sommásan beírt szar. nekem a recommended for you listát bönglszve égett le pofámról a bőr: "fart fart fart: popular in your area." :(

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2012.12.19. 17:24:48

Részben igazad van, részben meg nagyon nem.

Először is a Google és az Android számára a magyar un. lokalizált piac, azaz - mondhatni - teljes mellszélességgel és támogatással itt vannak a magyar piacon. Ha ez így van - és a play felülete is teljesen magyar - szíve joga mindenkinek magyarul értékelni és problémát jelezni.

Nyilván ez nem azt jelenti, h egy alkalmazás külföldi szerzője (akinek portékáját mondjuk tokkal-vonóval leszedték 1000-en) tanuljon meg magyarul, de a húzó nevek esetében nem gondolom ördögtől valónak, h magyar észrevételekre is reagáljanak. Ha pl. egy FB app frissítése után már a 100-ik 1 csillag van kiadva és megy az anyázás talán érdemes ránézni az FB-nek, h mi lehet a baj.

A másik az, h 2012-ben mind a mobil telefon, mind az Android egy consumer termék, azaz veszik mint a cukrot és ez nyilván mindenkinek jó. Ha ez így van, akkor nem lehet elvárni egyetlen közösségtől sem, h felhasználói megint csak mind angolul reagáljanak. Hol van az leírva, h minden android usernek bírnia kell a nyelvet, ráadásul a playen sincs kikötve, h csak angolul lehet írni.

Nekem, mint felhasználónak tök mindegy, h 100-an magyarul, vagy angolul büntetik/éltetik az adott alkalmazást, majd én tudom, h kell-e vagy sem.

Fentiek fokozottan igazak egy fizetős, na adj isten 1-2 ezer Ft-os alkalmazás esetében.

A moderáció tekintetében maximálisan igazad van, azt vagy csinálhatná a google, vagy lehetne egy +/- os értékelő rendszer amit a többi hozzászóló kezel így rövid úton ki lehetne hajítani a vérpistikéket.

A stílusban megint igazad van, de ezzel nem tudsz mit csinálni. Név nélkül mindenki erős, sőt, az is lehet, h a civil életben is ilyen, ezzel meg nem lehet mit kezdeni. Ez van, lehet, h más országokban is ilyenek, nem tudom.

ui.: én már jeleztem problémát közvetlenül fejlesztőnek angolul és nem nagyon látom a javítást, vagy azt, h annyit írtak volna, h köszi. Szóval nagyjából mindegy.

no mail, no problem 2012.12.19. 17:28:52

@komplikato: ez ebben a formában nem biztos, h megállja a helyét.

az oprendszerem (és az alkalmazásásaim) egyaránt angolul beszélnek, a google szolgáltatásokat is angolul használom. a telefonom is angolul beszél. a play angol kommenteket mutat, amelyben vegyesen vannak más nyelvű kommentek is. az is igaz, hogy a telefonom mobileszközként próbálom használni, és olyan alkalmazásokon pörgök, amelyeken ha kommentelnek is magyarok, azt angolul teszik. valószínűleg nem ugyanott pörgök, ahol ezek az okos emberek. ha látok is hasonló színvonalú kommenteket angolul (vannak), az se túl gyakori.

no mail, no problem 2012.12.19. 17:31:46

@régebb óta vagyok Subban mint te: például azt, h miért szar. nagyon egyszerű (vagy nagyarcú) világképre vall, ha valaki szerint valami szar, az mindenki más szerint is az. én tudom, h miért tartok valamit szarnak, és meg szoktam írni, h miért csak egy csillagot adok. (vagy ad a rendszer, mert én annyit se adnék.) akit ez szintén zavar, az tudja mire számíthat, és valószínűleg nem tántorítom el a kipróbálástól azt, aki szerint az én problémám csak felesleges derpegés.

no mail, no problem 2012.12.19. 17:44:04

@klarky: ebben az anyanyelvi kommentezésben igazad van, de egy kisebb, külföldi fejlesztőcégtől akkor is nonszens elvárni, h tudjanak magyarul ha pénzt kérnek az appjaikért. és akárhogy is nézzük, az alkalmazások alatti kommentek akkora mocsár, h megértem a fejlesztőket ha nem olvassák.

én inkább azt mondanám, h a kommentek a többi felhasználónak szólnak, nem fejlesztőnek. ha azt is figyelembe vesszük, h kommentek egy-két kivételtől eltekintve erre is teljesen használhatatlanok, akkor meg tényleg mindegy, milyen nyelven vannak.

mellesleg fejlesztője válogatja. én nekik szoktam írni ha bug-ot vélek látni, és akiknek eddig írtam ki is javították. volt aki másnapra.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.12.19. 17:48:50

@klarky: @no mail, no problem: Van egy Star Trek The Next Generation rész (5. széria, 2. epizód), ami arról szól, hogy Picard kapitány egy bolygóra kerül egy olyan faj képviselőjével, amivel még az egyetemes fordító sem tud kommunikálni. Nem tudnak másra hagyatkozni, mint a megfigyelésre és az intelligenciára és a végére megtanulnak egymással kommunikálni. Rendkívül szép rész, ajánlom mindenkinek.

Többen ekéznek itt engem, de szerintem egy globális vagy bármilyen fejlődés eléréséhez kellenek a használható feedback-ek és ebben mi rendkívül alul vagyunk. Biztos vagyok benne, hogy 20 évvel ezelőtt még mindenki lelkesen szótárazna, vagy legalább felismerné azt, hogy amit oda fog írni, az illetékes nem fogja érteni. Én ezt tartom iszonyatosan aggasztónak, hogy a mai gyerekek / fiatal felnőttek ennyit nem fognak már fel, hogy mi hogy működik, vagy hogy amit csinálnak, az egyáltalán nem ér célba.

vitaygeorgina 2012.12.19. 17:57:56

Én arra a részre reflektálnék, ami összekapcsolja a kommentek színvonalát az felsőoktatással. Szerintem a felsőoktatásban már nem sokat lehet javítani valakinek a modorán. Ha valaki 18 évesen bunkó, amikor egyetemre megy, ott lehet, hogy megtanul valamit egy adott szakmáról, de a modora nem lesz kifinomultabb.

Szerintem amúgy nincs több bunkó vagy ostoba ember, csak mostanában több helyen találkozhatunk vele, és írott felületen az ilyesmi jobban kiütközik. Régen is volt egy csomó barom, nyomták a süket dumát, de a szó elszállt. Most arra láthatunk példát, hogy az írás meg megmarad, színvonaltól függetlenül.

Mailer Daemon 2012.12.19. 18:01:20

Nos, kedveském, elmehetsz te a drága-készülékes egóddal a fenébe. Szánalmas ez az 'olcsó telefonja van, akkor biztos egy tahó '... Sőt, akkor már tekintsük a bevágott hozzászólók készülékét: Xperia X8, Galaxy Note, Galaxy S2, Galaxy Mini, Xperia X8. Ebből egyedül a Galaxy Minire lehet azt mondani, hogy 30 ezer alatt van az ára. De biztos az olcsófonosok a tahók.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2012.12.19. 18:01:59

@Tomi from Space: @no mail, no problem: Sok alkalmazásnak van közvetlen kapcsolatfelvevő része és azt mondom ha baj van érdemes oda írni, talán többet nézik, mint, h átnyálazzanak több 10 hozzászólást a fejlesztők.

Vagy van még mail, azaz lehet nekik oda is írni.

Sajnos én magam nem hiszek abban, h a komment mező hatására változna vmi egy app kapcsán, az - ahogy fentebb írtátok - tényleg arra jó inkább, h a felhasználók tájékozódjanak. Bugreportra más megoldást kell választani.

2012.12.19. 18:02:09

"1. Aki azt hiszi, hogy a világon mindenki magyarul beszél"

Az alkalmazáshoz írt Vélemények nem a fejlesztőknek szólnak, hanem a többi felhasználónak, így inkább az a bunkó, aki magyar létére oda angolul ír, no meg az, aki a Vélemények-ben kér extra funkciót vagy bug javítást. A fejlesztőknek az alkalmazáshoz megjelenő e-mail címen vagy weboldalon keresztül lehet írni.

"remélhetőleg a Google is oda fog figyelni erre a jövőben"

Erre a Google már odafigyel, ezért tudod értékelni a Véleményeket (Hasznos/Nem hasznos/Spam).

mate33 2012.12.19. 18:17:11

A kommentek a Play Storeban nem arra valók, hogy jelezz bármit is a fejlesztőknek, arra ott van minden egyes alkalmazásban a feedback opció. Ott tényleg érdemes angolul írni, de mivel a fejlesztő nem mindig olvassa a kommenteket, ott magyarul célszerű írni, ha magyarra van állítva a nyelv. Az más kérdés, hogy én például angolra tettem a telefonom, mert a magyar változatban lelóg a képről az akksihasználat a beállításokban, szóval nekem angolul jelzi a Store a kommenteket. Amúgy szerintem most már Google+ fiók kell a kommenteléshez, úgyhogy most már a trollok kénytelenek lesznek legalább a nevüket vállalni.

mate33 2012.12.19. 18:21:39

@Ylim: Azért a bugokról és egyes funkciók hiányáról lehet írni, ha valaki még sosem használta az adott alkalmazást, ezek számítanak abban, hogy valaki letölti-e vagy sem. Az más kérdés, hogy nem okos dolog bugfixet kérni a fejlesztőktől a véleményekben.

John Fitzgerald Kennedy · http://tuzcsap.blog.hu 2012.12.19. 18:24:46

ilyen fiatalsággal nem értem mit vársz.. :D
törődj bele és ne foglalkozz velük, majd csak lesz valami de legalább addig sem b*sz az ideg :)

a felsőoktatásról meg annyit hogy ha nem lenne ilyen selejtes az új generáció -vagy hogy is fogalmazzak- akkor igenis lényeges lenne a dolog de mivel a mostani felsősök/középiskolások nem valók igazából semmire így kb. mindegy

mate33 2012.12.19. 18:28:54

@John Fitzgerald Kennedy: Mert az előző generáció volt az isten-császár. Mennyi idős kortól kezd el bezzeg az időmben-ezni? Mert még lélekben fel kell rá készülnöm.

mate33 2012.12.19. 18:30:59

@mate33: kezd el *az ember* ... Elírtam. Valszeg már én is a selejt generáció tagja vagyok.

no mail, no problem 2012.12.19. 18:35:00

@mate33: amikor már érzed, h régen minden jobb volt, akkor arcvesztés nélkül elkezdheted.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.12.19. 18:46:35

@mate33: jaja Máté, ideje lenne elmenned egy neurológushoz :D

no mail, no problem 2012.12.19. 19:07:21

@Tomi from Space: azért az a sok ekézés abból a szempontból jogos, h kár volt belekeverni a drága vs. olcsó telefon kérdését és a felsőoktatást. arra tippelek, h nem is értesz hozzá, és a következtetéseiddel se értek egyet, és a felvetésed felől közelítve rengeteg felesleges kommentet indulkáltál. (elkerülhetted volna, de elérted, h a poszt és a kommentek semmiben se fog különbözzenek a google play-től, hehe.) szerintem a legtöbb kocka (ha az vagy) jobban teszi ha az általa írt szakblogokban elkerüli a társadalmi-, szociológiai-, filózofiai-, pszichológiai és egyéb aspektusokat, mert nem igazán lévén fogalmuk az egészről úgyse fognak tudni értelmes beszélni róla. ahogy derrida, kristeva, és más filózofusok munkáinak se tett jót, h mindenféle hozzáértés, tudás, ész és értelem nélkül rosszul használt matematikai fogalmakkal dobálozva próbálták hitelesebbé és tudományosabbá tenni a munkáikat és a tudományukat, úgy neked se fog menni. no offense pls.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2012.12.19. 20:10:33

A cikkíró valami kockafejű okostojás lehet max 25 éves:-)
Amúgy irigylem hogy ennyire ráér,szülei biztos eltartják ,mert 6 év alatt elvégzett vagy 3 félévet.

Aurian 2012.12.19. 20:29:44

Te szájbab*sz*tt f*stöltelék, teeeeee, nem vetted észre, hogy a Google a magyar kommentálást a magyar csóringereknek jeleníti meg, teeeeeee.

Oszt ha lepontozom az alkalmazást, na oszt akkor mi van, ha szar akkor szar, nem te mondod meg, hogy nem szar!!! egy csomó ilyen app vagy, ne okoskogyá már, hogy nincs, meg is érdemlik amit kapnak, lepontozom a g*cibe, oszt ennyi vót.

Na xoxo van, mer mostmár annyira felidegelt a blogíró, hogy legszívesebben szájbeverném.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.12.19. 20:30:04

@Gyurma73: 31 vagyok, project manager, 11 éve költöztem el a világ másik végéről Budapestre és csak egy érettségim van.

Ne menj kriminálpszichológusnak. :)

Aurian 2012.12.19. 20:32:21

@Parajpuding: Anyádat nevezzed gyökérnek, büszke magyar vagyok, ezen a földön élünk, nekem itt ne gyere ezzel te kis liberális gyökér, menyé vissza izraelbe odavalósi vagy, nekem itt ne szidgyad a magyar népet, mer jönnek a szittyák széjjelvernek nézhetsz, gázosítva leszel te zsidó fééreg.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.12.19. 20:33:05

@Aurian: ne báncs kérlek féllek tülled :(( am ne pontozd le mer kurva jó mindegyig!

bknn 2012.12.19. 20:34:07

Kár ennyire felháborodni. A felhasználók átlagéletkora szerintem olyan 14 körül mozog. Az viszont eléggé szemét általánosítás, hogy az olcsóbb kütyük gazdái bunkóbbak lennének (vagy éppen a drága eszközök tulajdonosai intelligensebbek).

Aurian 2012.12.19. 20:43:37

A Google mintha mostanában vezette volna / vezeti be, hogy az értékelésekre a fejlesztő publikusan válaszolhat.

Másrészt a Google adhatna többféle eszközt ahhoz, hogy egyszerűbben lehessen supportot nyújtani a felhasználóknak.

Alapvetően úgy vettem észre, hogy a Google a fejlesztői felületekre, és funkciókra a Google Play alatt (beleértve a fapados Developer Console-t) ezidáig nem nagyon fordított sok figyelmet, de most ez változni látszik.

Aurian 2012.12.19. 20:54:38

@Tomi from Space:

Ugyan, ezzel a bejegyzéssel csak a nyilvánvalót jelentetted ki: az emberi butaság határtalan. És most, hogy már az emberek többsége Androidos eszközt használ, a határtalan emberi butaság megjelent a platformon.

De mi ebben az újdonság?

Vagy mit vártál?

Ez egy nagyszerű dolog egészen addig ameddig nem csak a szájuk jár ezeknek a felhasználóknak, de alkalomadtán a pénztárcájukat is előveszik, csakhogy többségében nem szokták, ezért is készítek én alkalmazásokat egy meghatározottabb, igényesebb és fizetőképesebb rétegnek.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.12.19. 20:55:41

@Aurian: Egen? Na mutass egyet, miket csinálsz. Jöhet priviben, köszi :)

Gyurma73 · https://plus.google.com 2012.12.19. 21:02:03

@Tomi from Space: persze írásom inkább provokatív volt,és számítottam rá hogy lesz reakció:-)

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.12.19. 21:04:29

@Gyurma73: Áhh, engem szinte lehetetlen provokálni :D

2012.12.19. 21:27:34

De a legtutibb az, amikor valaki a mondataiban keveri a magyar és angol szavakat, toldalékolja az angol szavakat, mert így trendi beszélni.

Ha szeretnéd avatart a hozzászólásaid mellé 2012.12.19. 23:28:36

@HUN_Sector: szóval te még életedben nem fogtál zétéenél különb telefont a kezedben.

ErtelmetlenSzajkarate (törölt) 2012.12.19. 23:49:42

Áh, a magyar semmivel nem rosszabb a külföldi gyökérnél. root is root, have lots of fun :)

Amúgy, játsszatok WoT-ot, a lengyelek a legrosszabbak. Tudtátok mit jelent a lengyel kurwa szó? És azt, hogy lengyelben nincs v csak w?

NicolettaxX 2012.12.20. 02:40:02

Sziasztok!
Először is a cikk írója nem arra célzott szerintem, hogy valaki csak azért bunkó lenne, mert most karácsonyra olcsóbb telefont fog kapni, hanem arra, hogy így olyanok is lesznek ebben a tömegben (sok ember között nagyobb a szórás ugye), akik csak azért kapnak androidos telót, mert ez a legkönnyebben elérhető és most ez a "kötelező divatcucc". Természetesen lesznek olyanok is az új felhasználók között, akik mondjuk már régóta akartak egy androidos telót és most végre megengedhetik maguknak, hogy nem is rossz kis készülékeket vehessenek magyar pénztárcához szabott áron. Inkább csak arról van szó, hogy geek/kocka/a technikai fejlődést jobban nyomon követő/hardcore felhasználói réteg által használt platform helyett itthon is tömegcikkek lesznek az androidos kütyük, nyilván sokkal szélesebb, változatosabb lesz a felhasználók köre ennek minden előnyével, de inkább hátrányával együtt. Szerintem nincs abban semmi rossz, ha ezt valaki kimondja, ez nyilvánvaló.
Viszont fejlesztőként annyit mondhatok, hogy tényleg a magyar felhasználók a leghálátlanabbak és leggonoszabbak (akinek nem inge...). Az hagyján, hogy milyen stílusú kommenteket írnak, de amilyen e-maileket kapok, az külön megér egy misét. Főleg egy ingyenes alkalmazásnál nem értem az ilyen dühkitöréseket. Ha nem tetszik uninstalláld, kész. Nekem még az 1 csillag + szar kombó is belefér a szabad vélemény nyilvánításba, de a k...a anyázást nem értem. Ilyen a magyaroktól fordul elő szinte kizárólag.
Valaki írta fentebb a kommentekben, hogy a fejlesztők szinte könyörögnek a leírásban, mégse olvassák el a felhasználók (elnézést, hogy nem keresem ki a nevét). Ebben teljesen igaza van. Sajnos eljutottunk oda, hogy az emberek 2 mondatnyi facebook posztnál hosszabbat nem hajlandóak olvasni (akinek nem inge...). Pl. van pár fizikai szimuláció alapú wallpaperem fenn. A leírás első sorában benne van !!! ... !!! jelek között (ennél feltünőbban már nem tudom írni), hogy ahol megérinti a kijelzőt, ott megjelenik egy tárgy (pl. egy mém, hópehely, stb.) és utána ez úgy mozog, ahogy mozgatja a telót (mintha hatna rá a gravitáció. Körülbelül napi 10-20 e-mailt kapok, hogy hogyan kell használni... Ez még elmegy, de a magyaroktól ez kb. így néz ki: hogy ....nálak szájba, hogy jelenik meg ez a retkes ...?!
A másik, ami kikészít a magyarokban, hogy mindent ingyen akarnak. Ne legyen az alkalmazás fizetős, ne legyen demó és ne legyen benne reklám, de azért legyen tökéletes és ahogy ő megálmodta. Eszébe se jut, hogy a másik ember az idejét szánta arra, hogy elkészítse azt a játékot/alkalmazást. :( Ez is magyar specialitás, más nemzetiségnél ritkán fordul elő.
Sokszor kérdezik ismerősök, hogy miért nem lokalizálom az alkalmazásokat magyarra. Az hagyján, hogy nem éri meg, ettől még nagyon szívesen megcsinálnám, de így hátha nem vonz annyi ilyen stílusú magyart az alkalmazás. Ez a szomorú igazság...

NicolettaxX 2012.12.20. 02:53:30

Amúgy régi olvasó vagyok, de először kommentelek, mert ezt a témát nem bírtam szó nélkül hagyni, úgyhogy: üdv! :)

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.12.20. 07:45:56

:0
a. ez valami tudományos kutatás volt?
közzétennéd a hozzátartozó statisztikádat? milyen tudományos mérőszámok alapján definiáltad a "gyökér" fogalmát, és mi a mértékegysége? mi a helyzet a többi országban?

b. vagy semmiféle tudományhoz nincs közöd, és a posztnak sem, csak ki kellett tenni mára is valami magyarmocskolót, index címlapra, ahol orbánt is lehet fikázni?

a vagy b?

CSÉ 2012.12.20. 08:35:00

Jáj, felhígult. Jáj hova kerültem? Jáj, mit szólnak nyugaton ehhez?

Majd ha rájössz, hogy a te életedet nem az ő hülyeségük, hanem a saját dolgaid nehezítik meg, majd akkor kezdődik az igazi életed.

Mindenről Orbán tehet! 2012.12.20. 08:54:51

@Nicoletta87:

Oszt mi a ***os red****, k**** i*****, fa*******************ért nem linkeled be ide az appodat ide, hogy mehessek lepontozni???

A posztoló meg egy igazi, beszűkült magyar, aki azt hiszi, hogy Magyarország a világ közepe, és csak itt gyűlik össze minden szenny, ami előfordulhat.

Amúgy hogy lehet itt kommentelni? Segítsetek plíííz!

djangyu 2012.12.20. 08:56:47

Tomi a zűrből, szerintem nem jól látod a dolgokat, többszörösen sem.

1. azt kiemelni, hogy "lassan már magyarként szégyellem ha a Google Play-en böngészek" ha magyar nyelvű fasszságokat látsz, szóval ez minden, csak nem olyan dolog, amiért neked a nemzeti önérzet helyében szégyellni kell magadat.Értem, hogy hazafi vagy, és sérti önön magyarságtudatodat ezeknek a véges iq-jú emberkéknek a beírása, de inkább általánosíts: agymentek minden népben vannak, hiába, 7 milliárd embernél már erősen hígulnak a gének, tehát ez egyre több lesz. enélkül csak simán azt hozza ki az ember, hogy te tulajdonképpen szégyelled megad egy általános jelenség miatt. de mivel csak magyar nyelvű példákat hozol fel, így persze, arra is gondolhat, neked csak az a fő, hogy honfitársaidba bele-belerúghass. pedig légy kozmopolitább, szégyellj minden hülyét, mert sajnos ők vannak többen.

2. ebből egyenesen az következik, hogy ez a poszt max a subbára való, nem ilyen hochtech blogra, ott szokás röhögni ezeken a véglényeken, és tök mindegy, hogy milyen nyelven ki írta oda. a fasszság az minden nyelven az.

3. divatos telefon a Droid? az okostelefonok legalja, aki divatozni akar, annak ott vannak az iakármik, az android addig volt divat, amíg csak IQ-királyok használták, mert igényelte azt a szemléletet... most meg mint valami kvarcjáték, annyira egyszerű...

hirtelen ennyi.

pizzaboy 2012.12.20. 09:05:44

Gondolom(remélem) mások is megemlítették, de ami engem leginkább taszít az a helyesírás, valamint a mondattagolás teljes hiánya. Van még olyan általános iskolákban, hogy "fogalmazás" óra? Hogy lehet az ilyeneket tovább engedni a 8 általánosból? Az ilyenek mit fognak csinálni, amikor majd meg kell írni mondjuk egy hivatalos levelet? Szégyen.

2012.12.20. 09:45:16

@Ha szeretnéd avatart a hozzászólásaid mellé: A zte a drágább készülékek is kenterbe veri néhány hadszíntéren. De ha érdekel, fogtam, szifontól kezdve samsung galaxy 2-ig.
De én tipikusan az az ember vagyok, aki fotózásra fényképezőt használ. Zenehallgatásra a kocsi lejátszóját, és ami legfontosabb, telefonálásra a telefont, amelyre sok mai készülék nehézkesen képes. Ha rászorulok, internetezek rajta, vagy ha megunom magam, egy könnyed kis játék is jöhet (Radiant Defense).
Mielőtt pedig ily nagyon ostorozod a zte-t, a lybra (amit használok) hátsó borítása olyan jó anyagból készült, amit nem ártana az összes konkurens cégnek is átvennie. Az illesztések pontosak, a telefon pedig rendkívül megbízhatóan működik. Az akkuideje és a belső memória mérete lehetne nagyobb, de talán összesen ennyi negatívumot tudok felróni neki.

2012.12.20. 09:46:33

(elírtam: készülékeket, nem készülékek)

Ja és igen, mindez 38.000ft-ba fájt, ár érték arányban messze az élen.

2012.12.20. 09:48:07

@ErtelmetlenSzajkarate: A lengyelektől egy szó marad meg bennem minden kör elején: SIEMA, vagy SIEMKA :D

Fatal Error! System Halted! 2012.12.20. 09:52:13

@wmiki: itt vagy például te. Nem kell ide semmiféle tudományos kutatás.
A világ ánusza Mo. Az ottragadt kimoshatatlan szardarabok, pedig TE vagy és a hozzád hasonló trollok és ki-ha-én-nem, tudálékos seggfejek.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.12.20. 09:58:13

@wmiki: Igen, tudományosan kutattam, a statisztikákat megveheted 12 millió forint + ÁFA-ért, mellé adok egy diplomamunkát is, amit még nem publikáltak sehol és 20 év múlva nem fogsz vele megbukni.

Amúgy C.

@djangyu: Erre a kommentedre csak annyival tudnék reagálni, hogy ha most itt kitomboltad magad, menj fel MyVIP-re és mond el ott a haverjaidnak, hogy én mekkora egy köcsög vagyok.

djangyu 2012.12.20. 10:18:56

tombolás? haver, szerintem picit ráfeszülsz a dologra.

Btw, ezzel a hozzászólásoddal pedig épp úgy maszlag van a nadrágod ülepén, mint azoknak a szerencsétlenekén, akiket listáztál :)

miigaz 2012.12.20. 12:19:20

A cikk nagy részével egyetértek, de azért leszólni az egyszerű júzert, mert a többi magyarnak magyarul írja le az alkalmazással kapcsolatos észrevételeit enyhén primitív dolog. Az pedig, hogy angolul írsz oda amit szinte csak magyarok olvasnak, akiknek jó része nem beszél angolul, már igazi bunkóság. Ha a fejlesztőknek akarsz üzenni, arra van külön lehetőség.

nem várt fordulat 2012.12.20. 12:25:35

nem kell ezt ennyire komolyan venni. egyrészt, biztos vagyok benne, hogy ez nem magyar specialitás, másrészt ezzel meg kell tanulni együtt élni még egy ideig. ez az egész piac még csak felfelé ívelő ágban van, nem érte még el a csúcspontját, lesz itt még sok érdekesség.

a "Régen az Android egyenlő volt a meg nem értett mobilosok fellegvárával" mondattól meg eleve kiver a víz. hagyjuk már ezt a sznob szöveget, hogy jaj, hová tüntek a régi értékek?

azóta netezek kb. mióta vagy magyarországon net és amikor bekötötték a sulinet nevű szuper programot hát azt hittem nyomok egy hátast, hogy mit keres itt ez a sok kis csicska?

sajnos ez ilyen, de a sok kis sulinetes csicskából lett azóta a sok kis vásárló, akik kifezetnek x$ -át az appért, akik ugyanazok a kis csicskák, akik odaírják egy másik apphoz, hogy szar.

ez pont ugyanaz a sírás, hogy milyen jó volt az első sziget, vagy az első 2 év a zöld pardonban, ma meg mivé lett. mindennel ez van ami jó/népszerű. elindul kurva jónak, aztán rátalál a világ, és elkurvul.

ezért kár volt írni egy külön posztot, hogy a posztoló nem tudja ezt befogadni.

Darkcomet 2012.12.20. 12:52:59

"Régen az Android egyenlő volt a meg nem értett mobilosok fellegvárával, kevés, de kimondottan értelmes és mondhatni tehetős, de bizonyára művelt és tájékozott ember használta..."

Ez nem újdonság. Egy az egyben el lehet ezt mondani magáról, az okos telefon kategóriáról. Emlékszem, amikor az első symbianos kütyük megjelentek, azok drágák voltak, egy átlag felhasználó számára bonyolult és értelmetlen cuccnak tűntek. A felhasználói bázis vagy céges vagy pedig az "őrültek" kategóriájából kerültek ki. Aztán amikor a program ellátottság, pláne a játékok átléptek egy kritikus szintet, és ezzel együtt a telcsik ára is relatíve zuhanni kezdett, iszonyú mennyiségű vadbarom szakadt rá a platformra, a szakportálokon, fórumokon tömegével tűntek fel ezek a felhasználók, akiken eleinte csak röhögött az ember, később már a mérgelődés sem volt elég.

Szóval nincs új a nap alatt. :-)

NicolettaxX 2012.12.20. 13:18:48

@karacsi_maci: "sajnos ez ilyen, de a sok kis sulinetes csicskából lett azóta a sok kis vásárló, akik kifezetnek x$ -át az appért, akik ugyanazok a kis csicskák, akik odaírják egy másik apphoz, hogy szar."
Nem, ezek a típusú emberek mindent ingyen, reklámmentesen és full verzióban akarnak, pont úgy, ahogy megálmodták.
@Mindenről Orbán tehet!: "A posztoló meg egy igazi, beszűkült magyar, aki azt hiszi, hogy Magyarország a világ közepe, és csak itt gyűlik össze minden szenny, ami előfordulhat." Hát elég egyszerű megnézni a különbséget a magyarok és mások kommentjei között, ugyanis developer console-on látod az összes értékelést, ami az appra érkezett és tudod nyelvre is szűrni. Nem hiszem, hogy itt gyűlt össze a világ összes szennye, de mivel nálunk jópofa ez a stílus, ezért még bátorítást kapnak az ilyen emberek. Pl. te is majd tuti kapsz majd egy buksisimit a haveroktól, grat!
Remélem, hogy a Google+ accal történő kommentelés majd visszaszorítja ezt a stílust Google Playen. Bár itthon minél bunkóbb vagy, annál menőbb vagy, úgyhogy lehet, hogy ez csak rontani fog a magyar értékeléseken.

Schopenhauer 2012.12.20. 16:15:58

Mintha azt sugallná a bejegyzés, hogy az alsóbb kategóriás készülékek vásárlói követnék el a "méltatott" hozzászólásokat; nem is értem a magyar valóságtól történő ilyetén elrugaszkodást. Egy tanárember, orvos is vásárol ár-érték arányban neki megfelelő, 20-30 ezer forintba kerülő telefont – többre ugyanis nem futja. Ezzel szemben egy aluliskolázott sokszor a legjobb, legdrágább készüléket tartja a kezében. Mindez ráadásul preferencia kérdése is, ki mennyire tudja távoltartani magától a gyárak/forgalamzók által áhított fogyasztói attitűdöt, mennyiben választ józan belátással, szükségletei szerint. Rövidlátó, tendenciózus bejegyzés a szerzőtől, de bizonyára lesz majd jobb is.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.12.20. 20:27:11

@Tomi from Space: :x

gratulálok a kommentedhez...
ha én is ilyen beképzelt sznob lennék, mint te, most írhatnám, hogy magyarként mennyire szégyellem, hogy egy rendes kommentet nem tudsz megfogalmazni

de én... veled ellentétben... nem általánosítok, és nem gyűlölöm a többi embert

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.12.20. 20:29:13

@wmiki: Szerintem a kommentemmel semmi baj nem volt, másrészt a saját posztomhoz azt hiszem dívik olyan kommentet írnom, amilyen jól esik.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.12.20. 20:39:57

@Tomi from Space: természetesen, ezzel semmi probléma nincs

bár egyesek szerint talán a kommented alapján a legnagyobb gyökér vagy a világon, és szégyelhetjük magunkat miattad, hogy ugyanazon a bolygón élnünk, de azt hiszem, nekik meg ehhez a véleményükhöz van joguk

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.12.20. 20:41:53

@wmiki: Aki nem tudja mi az a show műsor Mikike, ne járjon színházba.

Wolfram 2012.12.20. 23:29:29

én is androidos telefont használok, a cégtől kaptam. eddig kétszer repült, még egyszer fog. aztán kifizetem és veszek egy rendes Telefont. ez tipikusan az a marketing gag kütyü, amivel ha nagyon elszánt az ember tulajdonképpen még telefonálni is lehet, de ki az a hülye, aki arra használja?

a telefonálás munkavégzés, a telefon szerszám.

John Fitzgerald Kennedy · http://tuzcsap.blog.hu 2012.12.21. 19:43:41

@mate33: Neked úgy látom mindegy, mert kortól függetlenül lettél vagy ilyen :D
Ha nem tudod felfogni a beszélgetést miért szólsz bele egyébként?

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2012.12.22. 12:10:04

@Schopenhauer: Arról nem is beszélve, h 30 ezerért durván jó telefonokat is lehet venni hisz a díjcsomag a lényeg nem az, h mennyit hagy vki a kereskedőnél. Sőt, nulla forintért is lehet csúcsmodellekkel hazaslattyogni, ha vki bevállal egy 10-15 ezres havi csomagárat.

fraki 2012.12.22. 22:12:39

Nem a userek védelmében, de ez a poszt kicsit intellektuálisabbnak látszva ugyanazt csinálja, mint egynémely kritizált app reviewere. +1 a "magyar szar" általánosító modorosság elsütésére. Igazi androidos feeling.

Google+
süti beállítások módosítása