Jöhet az első androidos MILC fényképezőgép

2012.12.20. 22:00 Hrobert

Az androidos fényképezőgépek piaca felpörögni látszik, a Nikon és a Samsung próbálkozása után ugyanakkor némileg váratlan irányból érkezhet az első, fotós szemmel is komoly robotos gép. Az elmúlt néhány napban felröppent, és nemrég meg is erősített pletyka szerint ugyanis a Polaroid tervez bemutatni egy ilyen modellt, a 2013-as CES kiállításon. 

original.jpg

Az Imaging Resorce honlapnak személyesen a Polaroid elnöke igazolta a pletyka hitelességét, legalábbis azt a részét, hogy valóban "bemutatásra kerül a CES-en egy androidos, cserélhető objektíves Polaroid gép".

A lényeg itt a cserélhető objektíven van, ez lehet ugyanis az első MILC (mirrorless interchargeable-lens camera, azaz tükör nélküli cserélhető lencséjű kamera), ami a Google platformjára épít. Ezek a gépek azért érdekesek, mert nagyjából egy kompakt gép méretével rendelkeznek, (persze ez erősen függ a felcsavart objektív méretétől) viszont képminőség terén manapság már-már vetekednek a profi tükörreflexes gépekkel. Ezt a kategóriát az elmúlt években szintén nagyon erősen próbálják a csúcsra járatni az olyan neves fényképezőgép-gyártók, mint az Olympus, a Fuji, vagy a Nikon, logikus lépés tehát a legdinamikusabban fejlődő fotós kütyüket házasítani a legnépszerűbb mobilos oprendszerrel.

De lássuk mi az, amit tudni vél az internet népe a Polaroid újdonságáról. Elméletileg 3,5 colos érintőkijelzője lesz, Android Ice Cream Sandwich fog futni rajta, szenzora 18 MP-es lesz, ennek méretéről ugyanakkor nincs információnk. Azt is rebesgetik, hogy a Sakar nevű amerikai cég fogja gyártani a Polaroidnak, és IM1836 névre hallgathat. 

Részletekben tehát nem dúskálunk, de az elképzelés mindenképp érdekes. Azonban azt sem érdemes elfelejteni, hogy a Polaroid az idei CES-en is bemutatott egy androidos kompaktot, amit a mai napig nem sikerült piacra dobniuk. Ez némileg érthetetlen, hiszen a digitális érában az egykor menő gyártó nem sokat tudott letenni az asztalra, és ha így halad tovább a zöld robot térhódítása, nem kérdés, hogy érdemes ebbe az irányba fejleszteni - mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy a Nikon és a Samsung is beszállt a ringbe.

Másrészt viszont jelenleg mind az androidos fényképezőgépek, mind a tükör nélküli rendszergépek elég borsos áron érhetőek el, a kettő együtt pedig egész biztosan horribilis árcédulákat szülne.


Címkék: fotó pletyka polaroid Camera

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr384975430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Google+
süti beállítások módosítása