Kiszivárgott az új Xperia launcher

2012.12.23. 21:07 Hrobert

A Jézuska idén korán jött, legalábbis egy jófej segítőjének hála, - aki történetesen közel áll a Sonyhoz - már ma bonthatunk egy ajándékot. Valószínűsíthető, hogy a készülő Jelly Bean frissítés launcherje látott napvilágot idő előtt, így kicsit hamarabb elkezdhetjük szokni a 4.1-es Xperia felületet.

Screenshot_2012-12-23-20-12-16.pngScreenshot_2012-12-23-20-13-32.png

Az új launcher verziószáma 5.1.S.0.0 (a legújabb hivatalos 4.0.3.A.0.9 kell legyen), és több szembetűnő változást is hoz a korábbihoz képest. Az első változás a főképernyők közötti váltásban figyelhető meg, ez kapott egy új animációt, ami leginkább a HTC megoldására hajaz. Főképernyőkből immár 7 darabot is alkalmazhatunk, ha nagyon nem férünk 5-re; eltűnt viszont a kifelé zoomolásos mozdulattal előcsalogatható overview nézet, ahol a widgetek zizeghettek a szemünk előtt, ehelyett mostmár ezzel a mozdulattal, valamint hosszú nyomással juthatunk a kezdőképernyők kezelőfelületére. Itt adhatunk hozzá, vehetünk el képernyőket, widgeteket, ikonokat, egyszóval itt szabhatjuk testre a launchert, kicsit jobban, mint eddig.

Screenshot_2012-12-23-20-13-55.pngScreenshot_2012-12-23-20-13-47.png

Az app drawer is átalakult kissé, legfőbb változás, hogy mostantól a bal felső sarokban változtathatjuk a listázási módot, jobb oldalt ugyanitt pedig egy keresőgombot kapunk. Bonyolultabb lett ugyanakkor az alkalmazások törlése, az új alkalmazásban nincs külön gomb az eltávolítási nézethez, ehhez előbb a menü gombra kell taperolni.

Ugyan a Sony fórumának vonatkozó írásában csak az Xperia S-ről van szó, én Xperia P-n teszteltem, gond nélkül települ és fut, innen tölthető az apk. Vigyázat, a stock launcherre települ!

FIGYELEM: Sem e poszt írója, sem az Androlib blog nem vállal semmilyen felelősséget bárminemű káreseményért, ami esetlegesen emiatt a harmadik féltől származó alkalmazás miatt a letöltő készülékében keletkezhet. 

Boldog Karácsonyt mindenkinek :)


Címkék: frissítés sony alkalmazás launcher homescreen jelly bean kezdőképernyő alkalmazásfiók

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr674979185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Maxentius 2012.12.24. 12:00:31

Én is Xperia P-n próbáltam, nagyon tetszik! :)

Google+
süti beállítások módosítása