Verziókörkép 2013 január

2013.01.04. 09:30 Hrobert

Ahogy már megszokhattuk, a Google időről időre összesíti, hogy az egyes rendszerverzióknak mekkora részesedésük van egy aktuális 14 napos periódusban. A statisztika mintáját azok a telefonok képezik, amelyekkel az adott időszakon belül meglátogatták a Google Play-t, így viszonylag pontos képet kaphatunk a tényleges helyzetről.

nexusae0_2013-01-03_17h18_12.png

De ennyit a módszertanról, lássuk mi történt az év végén, ahogy a mellékelt ábra mutatja, az aktuális mérési időszak a január 3-án lezárult két hét.

chart.png

A korábbi tendenciák folytatódni látszanak, szépen lassan halnak ki a korábbi verziók, a jelenleg uralkodó Gingerbread alatti verziókat már csak mindössze 11,6% futtatja. Lassan csökken a 2.3 részesedése is, már kevesebb, mint az eszközök felén található ez a rendszer, míg december elején még valamivel 50% fölött volt.
Az ICS elterjedtsége még mindig nem túl acélos, több, mint fél év alatt sem sikerült a telefonok 30%-át frissíteni.
A legújabb verziók, a 4.1-es és 4.2-es Jely bean változatok penetrációja kissé felgyorsult az elmúlt két hétben, immár ezek is 10,2%-on futnak, de ez még mindig kevesebb, mint a pre-2.3-as verziók részesedése.

És akkor jöjjön a saját januári felmérésünk, a kérdés adott:


Címkék: frissítés android gingerbread froyo ice cream sandwich jelly bean

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr644997304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Google+
süti beállítások módosítása