Újabb gyártó jött ki gyerekeknek való táblagéppel - szükségesek ezek?

2013.01.10. 19:28 fulopg

A Polaroid, CES-en bejelentett táblagépe után a napokban az Ematic kínálatában is megjelent négy kimondottan gyerekeknek szánt, Androidot futtató készülék. Ezzel beálltak azon gyártók sorába, akik rendelkeznek ilyen eszközzel. Négy új készülék a FunTab család tagja - FunTab XL, FunTab Pro, Funtab és Funtab Mini, - 150-60 dollárért lehet hozzájutni az egyes készülékekhez.

funtab-family.jpg

Mindegyik tableten 4.0-s Android fut, és alapból tartalmaz sok alkalmazást, ami egy gyereknek fontos, vagy épp hasznos lehet. Természetesen a Wifi sem hiányzik egyik gépből sem. Az XL változat 1,2 GHz-s processzort, 1 GB RAM-ot, 16 GB belső memóriát kapott. Van HDMI csatlakozója, elő-, hátlapi kamerája és természetesen a Wifi sem hiányozhat belőle. A kijelzője 9,7 inch-es . A Pro 7 inch-es kijelzővel rendelkezik, 800x480-as felbontást tud. 1 GHz-s processzort, 1 GB RAM-ot és 8 GB belső memóriát pakoltak bele. Ez is kapott HDMI portot és elő-, hátlapi kamerát. A normál FunTab készüléknek a Pro-hoz hasonlóan 7 inch-es, 800x480-as felbontású kijelzője van. 1,2 GHz-s processzor, 512 MB RAM, 4 GB memória dolgozik a belsejében. A Mini változat a nevéhez híven 4,3 inch-es kijelzővel rendelkezik, mely 480x272 felbontást tud. 1 GHz-s processzor, 512 MB RAM, 4 GB memória áll rendelkezése ebben a készülékben.

Forrás: Android Authority


A nagyobb gyártóktól egyelőre nincs hír ilyen jellegű készülékről, pedig előbb-utóbb szerintem ez lesz a trend a kicsik körében. 10-15 éve, még az volt presztízs-kérdés, kinek hány Matchbox-a van, de pár éven belül szerintem minden nagycsoportos ovis ilyen gépekkel fog óvodába járni. (Ha nem is kis hazánkban, de tőlünk nyugatabbra nagyobb valószínűséggel)

A kérdés csak az, hogy tényleg van-e létjogosultságuk? Szerintem mindenképp. Manapság szinte analfabétának számít az az ember, aki nem ért a számítógépekhez, ezért a kicsiknek minél előbb el kell kezdeni megismerkedni ezekkel a technikákkal. Persze a hagyományos "játékokat" sem szabad elfelejteni. Sokat tud helyettesíteni egy ilyen táblagép, hiszen remek logikai, ügyességi játékok találhatóak a Google Playen. Azonban egyik sem tudja helyettesíteni a kézzelfogható dolgokat, mint például az építkezős játékokat. Egy gyerek egészséges fejlődéséhez az ilyenek is kellenek, tehát meg kell tartani egy egészséges egyensúlyt a virtuális és a hagyományos játékok között.


Címkék: tablet ces

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr125009023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

naneee3 2013.01.15. 20:19:42

Én detektoros rádióért ácsingóztam. Most is kell valamiért

Google+
süti beállítások módosítása