Interaktív séta a Grand Canyon vidékén, a Google Maps segítségével

2013.02.04. 22:15 Való

"Alapvetően az a célunk, hogy a világ információit rendszerezzük és általánosan elérhetővé illetve használhatóvá tegyük." 


Mondta egyszer Larry Page a Google egyik alapítója. A cég azóta is napról napra olyan dolgokat tesz mindenki számára elérhetővé, amelyek alapjaiban változtatják meg az emberek mindennapjait. Sorolhatnám a cég azon forradalmi szolgáltatásait, melyeket ingyen biztosít, a legmagasabb színvonalon, de szerintem nincs olyan internethasználó, aki ne ismerné ezeket. Aztán vannak azok a dolgok, amelyekbe más világcég nem áldozna pénzt, mert egyszerűen nem éri meg a befektetést, de mégis több millió embernek okozhat örömöt. Ilyen az Earth, Panoramio, de  a legjobb példa talán a vakok számára készült önjáró autó. 


Nagyobb térképre váltás

Most a Maps - Streat Views szolgáltatásához töltötték fel a körbe járható Grand Canyont térképet, amely abszolút lenyűgöző lett. Főleg azoknak, akiknek hozzám hasonlóan még nem volt szerencséje élőben látni a természetnek ezt a csodáját. A képek tű élesek és természetesen 360°-osak, ahogy a Street View-ben már megszoktuk. A fotók a Grand Canyon 120 kilométeres szakaszán vezetnek át bennünket, amelyről operatőrök 9500 képet készítettek, gyalog megtéve az utat a hátukra szerelt körülbelül 20 kg-os kamerával. Ez azért Bear Grillys-i teljesítmény lehet egy ilyen sziklás, murvás talajon. 


Nagyobb térképre váltás

A túráról találtok még itt egy kis videót aztán pedig lehet fél órákat bolyongani egy jó kis interaktív sétán, ámulva a anyatermészet csodáin. Az eredeti Google Blog bejegyzést itt találjátok, akinek tetszett a keresőcég munkája mondjon köszönetet nyugodtan az eredeti bejegyzést 'lájkolván-plusszolva.


· 1 trackback Címkék: google maps

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr915062985

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.02.05. 11:26:04

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Google+
süti beállítások módosítása