Készülékbiztonság japán módra: itt a my Xperia

2013.02.06. 18:53 Hrobert

Nem is olyan régen Gabking kolléga ismertette a Samsung távoli megoldását olyan esetekre, amikor szándékunkon kívül "szabadulunk meg" okostelefonunktól, - talán ennek hatására - most a Sony is bejelentette az egyelőre pilot-ként futó szolgáltatását. 

my_xperia--1024x552.jpg

A my Xperia ugyanazt a logikát követi, mint más gyártók megoldásai: a készülék ellopása/elvesztése esetén egy webes interfészt vehetünk majd igénybe, amelyen több hasznos funkció segítségével könnyíthetjük meg a telefon megtalálását, vagy éppen megnehezíthetjük az enyveskezűek dolgát. 

A Sony hivatalos blogján Marcin Zielinski, az alkalmazás egyik fejlesztője vázolta fel a szolgáltatás fontosabb elemeit.
Első körben egy szoftverfrissítés fog érkezni a gyártó készülékeire, ezzel települ a my Xperia telefonos kliense, majd a funkciót a Beállítások->Xperia menüben lehet majd aktiválni. 
Ezt követően a webes felületről több opció közül választhatunk, első körben például megcsörgethetjük a telefont (ez persze felülírja a néma üzemmódot, és a képernyőt is felébreszti). Ha nincs hallótávolságban a készülék, megtalálhatjuk térképen is, a személyes adatok védelme érdekében zárolhatjuk, esetleg küldhetünk rá üzenetet kontakt infókkal, (vagy hevesebb vérmérséklet esetén halálos fenyegetésekkel), legvégső esetben pedig törölhetjük a teljes memóriát is. 

my_xperia_1.jpg

Mint említettem a szolgáltatás jelenleg csak pilot állapotban van, hamarosan kezdődik a béta, amelyet folyamatosan terjesztenek majd, a kiválasztott 2012-es ICS-t futtató Xperia modellekkel kezdik az északi országokban, először az Acro S-re érkezik. A bétateszt után előreláthatólag a második negyedévben kerülhet sor a globális bevezetésre - remélhetőleg minél több készülékre. 


Címkék: béta biztonság bejelentés sony xperia

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr925066209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Google+
süti beállítások módosítása