Low latency audio: remény a horizonton

2013.02.24. 18:57 decoati

Az egyik korábbi írásunk már szólt arról hogy a Google végre foglalkozik az Android audio részével is, ennek kapcsán a napokban érdekes fordulat következett be.

Nagy vonalakban arról van szó, hogy a Google ugyan helyre tette a rendszerszintű audio jelkésleltetési időket a Jelly Bean-ben, viszont a változtatás csak az audio kimenetet (hangszóró, line-out, HDMI) érintette, a bemeneti oldalon (mikrofon, line-in) maradt a régi, nagy késleltetési idejű megoldás. Tehát pl. hangszer emulátor programoknál a javulás tetten érhető, de ha valós idejű audio jelfeldolgozást akarunk végezni (pl. gitár effekt), akkor a bemeneti oldal hiányosságai miatt ez továbbra is csak nagy késleltetéssel valósulhat meg, gyakorlatilag a "használhatatlan" kategóriába esik.

És itt jön Gandalf, öt nap múlva pirkadatkor, kelet felől.

Hogy mit el nem követnek egyes mocskos kapitalista pénzhajhász vállalkozások a piacszerzés érdekében: a Sonoma Wire Works (fakezű banda, ők jegyzik többek között a nagy sikerű Guitar Jack analóg interface-t szifonokhoz, persze az Androidot eddig bottal sem piszkálták) addig macerálta a kedvenc telefonos oprendszerünket, míg megoldást nem talált a problémára.

Az eredmény: 

És mindez egy GNex-en. Whoa. Kell. Hogy mikor lesz ebből tényleges termék az még kérdéses, de a cucc működik, a cég már felajánlotta a licensz lehetőséget a hw gyártóknak, valamint garantálja az API-hozzáférést más sw fejlesztőknek is. Mit jelent ez? Végre-valahára Android alatt is megvannak a technikai feltételei az iOS eszközökön már hosszú ideje tolható hájper-szájber bazseválásnak.

Spec. nekem inkább ez, mint a fullhádé 3"-on.

presszrilíz, egyéb forrás


A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr335101719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Darkcomet 2013.02.25. 06:37:50

A sok duma helyett egy hosszabb bemutatót többre tudtam volna értékelni.

decoati 2013.02.25. 07:37:36

hát igen, bár gondolom innentől ugyanazt, és ugyanúgy tudja mint a szifonos verzió

Emmet Ray 2013.02.25. 20:22:37

"Spec. nekem inkább ez, mint a fullhádé 3"-on." +1

Azért az szégyen a Google-re nézve, hogy ezt még nem oldották meg. Szeretem az Androidot, de nem véletlen, hogy egy zenésznél sem látsz androidos tabletet. Nem csak mint intelligens kottaolvasó (ld. Scorch), hanem keverők, effektek, egyáltalán mindenféle zenei megoldás terén fényévekkel vezet az iOS. Így egyelőre én is csak telefonon élvezem az Androidot még egy darabig. Attól tartok, hogy a profi zenei felhasználókat már lekéste a Google.

decoati 2013.02.26. 08:46:09

@Emmet Ray: igen, tele van a Google ökoszisztéma kihasználatlan magas labdákkal.
Furcsa ez az egész, mert ez a megoldás egy saját patch. Ha pl. a HTC azt mondaná hogy licenszeli a megoldást és nem a Beats-re maszturbál, akkor a Sonoma tuti kiadná a kiegészítőit hozzá, és a következő telefonom valszeg HTC lenne.
Ráadásul nagyon szimpatikus hogy átadják az API-t, és arra a kérdésre hogy "mi lesz ha a Google kijön a saját megoldásával", az mondják, hogy örülnek neki, mert legalább megnyílik a piac.
Ez már ilyen könyörgés szintű, hogy léccilécciii, Google, megcsináltuk helyettetek, haladjunk már pls.
Ciki.

Google+
süti beállítások módosítása