Mikor takarítottál utoljára telefont?

Brit egyetemistákból álló csoport egy kísérletet végzett, amiben egy mobil érintőpaneljét tápoldatba tették. Az eljárás rendkívül egyszerű, a tápoldat olyan anyagokat tartalmaz, ami a baktériumoknak általában kedvez és megfelelő hőmérsékleten és páratartalom mellett kiváló tápanyagként szolgál számukra. Az így kialakított környezetben a baktériumok szaporodásnak indulnak és megmutatják, hogy kifélék és mifélék. A napi mobilhasználat mellett persze lehetetlen, hogy ilyen sokan legyenek, de azért nem árt tisztában lenni azzal, hogy kisebb számban ugyan, de így is ezeket nyomkodjuk az arcunkhoz nap mint nap.

whats_this_01.jpg

whats_this_02.jpg

whats_this_03.jpg

whats_this_04.jpg

whats_this_05.jpg

whats_this_06.jpg

whats_this_07.jpg


Címkék: para

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr225107872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ElPadre 2013.02.27. 11:36:46

...azzal sem árt tisztában lenni, hogy ezen baktériumok jó része a mi bőrünkről kerül oda. igen, az arcunkról és az ujjainkról. merthogy az ember bőre teli van baktériumokkal. azért ez annyira nem újdonság.

chabusch 2013.02.27. 11:47:15

@ElPadre: naigen, nekem is az jutott eszembe, hogy a kezünket és az arcunkat is tegyük tápoldatba, na akkor lenne csak össznépi kiborulás és szenzációs cikkezés...

fourgee 2013.02.27. 12:35:56

A joghurt is tele van baktériumokkal, nem értem miért mondják rá hogy egészséges :D :D

szcsongor 2013.02.27. 13:05:26

@ElPadre: Így van, a legtöbb baktérium rólunk kerül rá minden másra. Egy billentyűzetről pl. durvább baktérium tenyészeteket lehet csinálni, mint egy WC-keféről.

Yarner · http://androlib.blog.hu 2013.02.27. 13:46:35

Erről a Galaxis Útikalauz egyik részében az a bolygó jut eszembe, ahol a túlnépesedést megoldandó, a társadalom szükségtelen elemeit, pl. a telefonfülke-takarítókat összeszedték, feltették egy űrhajóra, és kilőtték valami mesével, hogy menekülniük kell, mert egy hatalmas űrkecske fel fogja felni a bolygójukat.
A hátramaradt lakosság nem tudta sokáig élvezni a felszabadult teret, ugyanis egy éven belül mindenkit kiirtott egy vírus, ami egy fertőzött telefonkagylóról indult el...

Google+
süti beállítások módosítása