A magyar ipari kémkedés minden részletet kiderített a Galaxy SIV-ről!

2013.03.13. 13:38 Yarner

A hype veszélyes dolog... Az persze már nyilvánvaló, hogy a Galaxy SIV a konkurencia minden igyekezete ellenére (HTC One, Sony Xperia Z, mond valamit?) az év első felének legnagyobb izgalommal várt okostelefonja lesz, és a legtöbb példányban eladott is. Az egymás után "kiszivárgó" valódinak és hamisnak látszó adatok között a Samsung Mobile US hivatalos twittere amúgy a napokban az alábbi képet tette közzé:

samsungtwitter.jpg

Ez azonban semmi, ugyanis egy jó humorú magyar GSM-kereskedő (fantasztikus, hogy megragadt ez a mára teljesen elavult betűszó a mobilkereskedők epitheton ornansaként) honlapján már előrendelhető a készülék, annak ellenére, hogy sem a megjelenési dátumot, sem az árát nem ismerjük közelebbről. Ez magában még nem lenne annyira meglepő, de a gyengébbek kedvéért egy részletes adatlap is készült a kevésbé felkészült vásárlók megtévesztésére eligazítására, íme:

gsm_1.jpg
persze, a sok betű között szerepelnek a "tájékoztató jellegű" és a "nem hivatalos" feliratok is, de mégiscsak kell némi arc egy ilyen kunszthoz, arról nem is beszélve, hogy pár paramétert már innen nézve is simán le lehet söpörni:

  • Fekete: Az S3-ból kiindulva egyáltalán nem biztos, hogy induláskor lesz fekete kiadásban a négyeske, esélyesebb a püspöklila vagy záptojás-árnyalat. A képen persze előzékenyen egy fehér készüléket sikerült bevágni.
  • a processzor - na erről konkrétan semmit nem lehet tudni, lehet négy- vagy nyolcmagos, bármilyen frekvenciaszámos. Még az Exynosban sem lehetünk 100%-osak, bár ez azért valószínű.
  • Super AMOLED kijelző - a méret elég biztosnak tűnik, de a hírek szerint egyáltalán nem biztos, hogy a negyedik S is AMOLED kijelzőt kap - legalább megszűnik a funnyogás a PenTile mátrix miatt...
  • 13 Megapixel - ennyi van pl. az Xperia Z-ben is, de ez nem kötelezi a Samsungot - -az S3-ban, de még a Note 2-ben is csak 8 MP-s kamera van.
  • LTE - na, ez egyáltalán nem valószínű, a Samsung külön készülékként forgalmazza az LTE képes verziókat (S3, Note 2), felárral.
  • Fényképezés videofelvétel közben - Ez a funkció a mostani készülékekbe még nem fért bele - jó lenne, mert miért is ne, de mérget nem vennék rá.  (Ez van az S3-on is, csak nem vettem észre a gombot, jól eldugták azok a fránya koreaiak ;-)  )
  • Flash támogatás - a Jelly Beannel a Flash támogatása megszűnt. Pont. Max vaku lesz az S4-ben, nem a Kongregate.
  • Rádió nincs - Van. Miért ne lenne?

Mit gondoltok? Ez már arcpirító, vagy csak simán élelmes?


Címkék: hülyeség galaxy s4

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr505132582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GsmLine.hu 2013.03.13. 16:34:57

Tisztelt Író!
Sajnos a tudatlansága és a rosszindulata lejáratja a Blogot amire ír.
1.: A megjelenés holnap után 2013-03-15 napon, tehát már ez biztos
www.facebook.com/SamsungMagyarorszag
Segítségnek nyomjon egy Like gombocskát, és több infót kap.
2.: Az "Előrendelés" nem jár kötelezettséggel, de aki nem akar napról napra informálódni, de elsőként akarja kézhez kapni a terméket, na azoknak szól, és ez egy praktikus dolog, hisz minden hasonló termékre 80-100 előrendelés szokott lenni. Ebben nincs megtévesztés, kicsit rosszul esik, hogy ezzel akarja lejáratni a boltunkat.
3.: A legnagyobb GSM-el foglalkozó honlap már kirakta a pontos adatokat még az Ön cikke előtt, mielőtt leír valamit tájékozódjon:
www.gsmarena.com/samsung_i9500_galaxy_s_iv-5125.php
És ha hazafinak érzi magát akkor köpködjön inkább a külföldi valóban megtévesztő cégekre ne a teljes Magyar kézben lévő Magyar embereket foglalkoztató és főleg Magyar embereket kiszolgáló céget szapulja.
Üdvözlettel:
Giczi Antal
GsmLine.hu Kft. ügyvezető

uzrksghfskbuzs (törölt) 2013.03.13. 17:00:35

@GsmLine.hu: A "magyar" szó, mivel melléknév, kis kezdőbetűvel írandó. Persze gondolom elütésről van szó mindhárom esetben.

Yarner · http://androlib.blog.hu 2013.03.13. 17:09:00

@GsmLine.hu: Tisztelt GsmLline, tisztelt Giczi Antal!
Humorérzéke nyilvánvalóan nincs sok, pedig azt gondoltam, nyilván nem lehet komolyan gondolni, amit a honlapjukra feltettek, csak afféle összekacsintós tréfának, ezt kívántam megosztani az olvasóinkkal. Tévedtem.

A hivatalos bejelentés dátumáról nyilván tudunk, írtunk is róla. Azt természetesen Ön is tudja, hogy a készülék bemutatása és a bolti forgalomba kerülés egyáltalán nem ugyanaz. A kettő között súlyos hetek telhetnek el, adott esetben akár hónapok is, bár a Samsung mostanában igyekszik gyorsan kilépni a piacra az újdonságokkal.

A GSM Aréna szerzői, bármilyen nagy is a weblapjuk, nem rendelkezhetnek pontos információkkal, lévén a teljes szaksajtó csak találgat a Galaxy SIV gondosan titkolt specifikációit illetően (mellesleg a linken már rég más adatok találhatóak, mint a GsmLine honlapján, az Arénások nyilván folyamatosan frissítik az oldalt).
Képpel pedig senki nem rendelkezik, de a fent is mutatott hivatalos beharangozó szerint leginkább az S3-ra fog emlékeztetni a készülék, garantáltan nem a fenti, ki tudja, ki által renderelt koncepció lesz a külseje. Nézze meg a GSM Arena linkelt oldalát, ott éppen a legfrissebb, Kínából kiszivárogtatott videó állítólagos SIV-es képe szerepel az oldalon.

Ezeket a részleteket kételkedés nélkül elfogadni, azokat üzleti célból továbbítani valóban óvatlanságra utal. Kövesse a nemzetközi szaksajtót, ha képben szeretne lenni a legfrissebb értesüléseket illetően.

Rosszindulatról nem beszélhetünk, hiszen nem nevesítettem a vállalkozását, gondosan eltüntettem minden, a cégre utaló nyomot a cikkből és a bevágott képből.
Azt pedig Ön is elismerheti, hogy kellemetlen lehet, ha egy vásárlójuk pl. azzal a problémával áll elő vásárlás után, hogy nem érti, hol a 13 mp-s kamera vagy éppen az LTE támogatás, amit a honlapon feltüntettek, amikor megrendelte. Könnyű lesz elmagyarázni neki, hogy azok csak előzetes értesülések voltak, de mégis kellemetlen.
Egyszerűbb lett volna konkrét specifikációk nélkül kitenni az előrendelési oldalt, anélkül is mindenki tudja, hogy az év csúcskészülékéről van szó, aki fel akar iratkozni rá, tegye bátran.

Tisztelettel,
Androlib.blog.hu szerkesztőség

GsmLine.hu 2013.03.13. 17:14:14

Kedves Yarner!
Köszönöm a helyre igazítást, és elnézést a reakciómért!
Nem úgy éreztem mint ha humor lett volna a dologban, de persze így másképp hangzik :-)
Üdv. Giczi Antal
GsmLine.hu Kft.

Hrobert · http://androlib.blog.hu 2013.03.13. 17:44:53

@GsmLine.hu: azért a kedves poszt megszületett a facebookon...

GsmLine.hu 2013.03.13. 18:09:24

Örülök, hogy tetszett...

decoati 2013.03.13. 18:10:56

"A legnagyobb GSM-el foglalkozó honlap már kirakta a pontos adatokat"
lap teteje, aszongya:
"Unofficial preliminary specifications."
nc

GsmLine.hu 2013.03.13. 18:41:11

És akkor a hasonló:
gsm-online.hu/samsung/galaxy-s/samsung-samsung-galaxy-s-iv-16-gb-elorendelhet-97386

ujgsm.hu/termek/samsung/samsung-i9500-galaxy-s-iv

Ezek akkor mind mind megtévesztenek?
Ha valaki nem érti ennek a lényegét, akkor kérem ne használja!

GsmLine.hu 2013.03.13. 19:36:16

Róbert
Téged megtévesztett?

Jackson 2013.03.14. 10:04:52

"Fényképezés videofelvétel közben" ezt már az S3 is tudja :D

Yarner · http://androlib.blog.hu 2013.03.14. 10:47:52

@Jackson: hopp, most , hogy mondtad, végre megtaláltam azt a fránya gombot, jól eldugták :-(
Oké javítom!

Hrobert · http://androlib.blog.hu 2013.03.14. 12:46:42

@Yarner: ez azért gáz egy S3 tulajtól nem? :D

GsmLine.hu 2013.03.15. 15:25:57

www.gsmline.hu/kereses/i9500?w=m&raktaron=0

A kisebb hibák javítva lettek tegnap, de ahogy olvasom sok hiba azért nem volt...
Remélem a Blog íroja erre is hasonló hangsúlyt fektet majd :-)

ELŐRENDELHETŐ a fenti linken!

Üdv. Giczi Antal
GsmLine.hu Kft.

2013.03.17. 12:00:14

Ez azért vicces, mégis igazuk volt.
Ezen röhögtem: "Rádió nincs - Van. Miért ne lenne?"
jó kérdés...
én írnék egy posztot, hogy bocs de hülyeséget írtam.

Google+
süti beállítások módosítása