Csillagkapu Atlantisz

Mivel az Index2 szerkesztői kicsit megborultak, vagy a csütörtök éjszakai hózivatart szimplán lelkileg stresszesen vészelték át a munkahelyen és a szakblogok helyett filmes blogok szösszenetnyi S4-es beharangozóit dobálták ki a címlapra , ezért úgy gondoltuk, hogy elcsípve a mentálisan hanyatlott állapotuk utolsó szeletét, írunk egy filmkritikát, hátha azzal elfoglalhatjuk méltó helyünket, ha már egy hajnal 3-ig írt monstre S4 poszttal nem sikerült.

Csillagkapu Atlantis - a sorozat


A Csillagkaput világát szinte az összes geek ismeri, aki nem, az előbb-utóbb a letöltött torrentek számával egyenesen arányosan jut majd hozzá egyre közelebb és éri el azt a pontot, amikor már nem lesz más választása és a kifogyott filmes múníció miatt köteles lesz megnézni, mert egyszerűen nem lesz más. Személy szerint kerültem az alap sorozatot, mert Richard Dean Anderson (McGywer) számomra az örök dróthekkelő marad és más, főleg ilyen cinikus karakterű szerepben képtelen vagyok megnézni a játékát. A választás, miszerint megnézem-e az alap Csillagkaput vagy sem, nem volt nehéz. Találkoztam viszont egy olyan 5 évadot számláló Csillagkapu szériával, ami minden "beskatulyázott" színésztől mentes volt (kivéve Robert Picardo, a'la a Doki a Star Trekből) és ez nem volt más, mint a Csillagkapu Atlantisz.

atltantis.jpg

A kerettörténet hasonló az eredetihez, annyi csavarral, hogy az első utazás során a Pegazus galaxisba (érted) Atlantisz elfeledett városát fedezik fel, aztán 5 évadon keresztül próbálnak oda beilleszkedni és felvenni a harcot a helyi erőkkel szemben. A kezdetben szokatlanul fanyar humor és némileg túljátszott karakterek után könnyen bele lehet szeretni a szereplőkbe és az 5 évadnak hála sok estére meglesz a program a Barátok közt után. Aki tehát az ítéletidő miatt a lakásba szorult, vagy szimplán csak tojik a munkájára, azt nem 100%-osan, körültekintően, odaadással akarja végezni, annak jó választás lehet, nem csak a hétvégére.

Köszöntem.


Címkék: para

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr405135757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Google+
süti beállítások módosítása