S4: Az Apple-nek kiugrott egy diónyi

Ahogy megjelent az S4, az Apple marketingeseinek elkezdett rajzolni a vége, úgyhogy összedobtak egy oldalt iziben, amin megmagyarázzák, hogy miért jobb még mindig az iPhone5 bármi másnál. A teljes kimondottan szatirikus lista alant, mindenkinek jó szórakozást hozzá. Az biztos, hogy az S4 elég jól sikerült, ha ekkora ellentámadásba lendültek Almáéknél. No igen, ha az ügyvédeket nem lehet küldeni, akkor már csak a marketingesek maradtak, azok meg tudjuk, hogy milyenek...

apple_head_of_bullshit.jpg

apple_other_bullshit.jpg

Az indokok pedig:

8 díj ügyfél elégedettségért: Nyilvánvaló, hogy aki kiad 200 ezer forintot egy telefonért, nem fogja szidni, elismerve a hülyeségét ezzel, másrészt az Apple hívőség sem fogja engedni a usernek, hogy a saját Szent Egyházát bírálja.

Minden részletre figyeltek: Igen, ezzel általában minden gyártó így van.

Csak az iPhone-nak van retina display-e: Igen, ez így van és a Samsung gyártja, az S4 PPI-jénél meg nincs jelenleg jobb a piacon.

Magasságos akkumulátor idő: Azért lássuk be, hogy egy ekkora kijelzőhöz és processzorhoz nem kell Paks. Hozzátenném, hogy a Samsung a Note 2-nél már hozza a kétnapos biztos akkumulátoridőt, az S4-ben sem lesz ez már rosszabb.

Az A6-os chip erős, de nem igény sok energiát: Legyünk őszinték, az A6-os chip cél-hardware-ben elkotyog, de már akkor is lassú volt, amikor kijött az iPhone5-tel. Azt említettem már, hogy az S4-ben 8 mag van? :)

Szupergyors WiFi és LTE: Erre nem tudunk mit mondani, kérem kapcsolja ki.

A világ legkedveltebb kamerája: Ez kb. olyan érv, mintha a Coca~Cola úgy reklámozná magát, mint a legkedveltebb adalékanyagot tartalmazó üdítőital és ez az adalék a víz. Az adatokat persze Flickr-ből szedik, aminek meghatározó része USA user. Khmm.

Millió mód a szórakozásra: Millió app van rá az Android marketen is és a Samsungnak is ezer beépített szórakoztató csomagja van régóta.

iOS6 a legfejlettebb oprendszer: Widgetek nélkül.

Csak az iPhone-ban van Siri: Csak a Coca~Cola-ban van Coca~Cola, a márkanév már csak ilyen :)

iCloud: S-Cloud, Dropbox, és még a többi. Mi legalább eldönthetjük kinek adhatjuk ki az adatainkat. Az Apple userek nem.

Egyedülálló Apple support: Igen, erről rengeteget olvashattunk már a Tékozló Homáron. A Samsung Magyarországon a Prémium Szervizzel olyan supportot ad egyébként, amit az Apple sosem fog: Ha elromlik a mobilod, házhoz jönnek és az otthonodban javítják meg.


A döntés  a Tiétek:


Címkék: apple samsung galaxy s4

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr805139621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemzetikonyves · http://www.gyepu.hu 2013.03.17. 16:50:28

:D Erről mindig ez jut az eszembe :)static.iphonelife.com/sites/iphonelife.com/files/zom2.jpg

Amúgy a vicc az, hogy nem lenyomni akarják a Samsungot, hanem megmagyarázzák miért jó az ami van, ahelyett hogy beújítanának valamit amit még a világ nem látott.

decoati 2013.03.17. 17:31:35

rajzol??? olyannyira, hogy a megélhetési Apple fanok önkéntes homloklebeny lobotómiát követnek el önmagukon pusztán azért, hogy meggyőződésből hangoztathassák a minden józan emberi értelemnek ellentmondó bullshit baromságaikat: appleblog.blog.hu/2013/03/15/kell-e_felnie_az_iphone-nak_a_galaxy_s4-tol
(persze hülyének lenni mindenkinek szíve joga)

milu vagyok:) 2013.03.17. 20:01:11

Sokáig nem voltam teljesen tisztában a "bullshit" fogalmával. Ha ezt egy kicsit hamarabb hozzák, az segített volna megérteni:)))

TMhun 2013.03.17. 20:12:22

Na nekem ez az egész úgy néz ki, hogy az Apple próbál lejáratni valamit nehogy akár csak véletlen is azt higgyék az emberek van jobb.
De az oldalon az ellenérvek is tipikus előretett ellenérvek amik ugyan annyit mondanak, mint maga az alapanyag. Semmit, csak arra jó hogy szítsák a hülye tömeget.
Számomra meg már a Samsung is csak egy el almásodott cég. Sok hasonló dolgot vet be, mint amiért 2 éve még az Apleet szidták a fanok.

Galaxy Sem volt 2 évig, az S2 még jó volt, de utána már csak kaka. És nem a készülék miatt.

Nem is értem a sok hülye embert aki már vérre megy ha meglát egy Ifónt vagy egy androidot. Kinek mi a jó.
Ha valaki meg tudja fizetni az I-t és hülye máshoz legyen neki, én maradok az Androidnál és leszarom kinek mije van. A lényeg, hogy érezzem jól magam azzal ami van.

Most LGvel nyomulok és meg vagyok elégedve, mint annó az Sel.

TMhun 2013.03.17. 20:14:08

Ja igen ami kimaradt.
Az apple= Paraszt vakítás.
A Samsung= Jó volt, de ma már parasztvakítás.

MR.E 2013.03.17. 20:39:20

ez a cikk eléggé csak az S4 faszát szopkodja, jó lenne kicsit többet hallani a HTC One-ról is, szerintem van annyira jó, sőt jobb készülék mit az S4.

decoati 2013.03.17. 21:09:12

@MR.E: kifejtenéd kicsit bővebben hogy mit is szeretnél tőlünk?

MR.E 2013.03.17. 21:20:37

@decoati: olvastam a One-ról szóló posztot, tetszett is. Lassan kezd olyan érzésem lenni hogy a Samsung lesz a következő Apple a fanboyokat illetően :)

decoati 2013.03.17. 21:28:05

@MR.E: Az a fanboyok baja. Ez a cikk többek között arról szól, hogy ha valaki a technológia őrült száguldását egy hulla több évvel ezelőtti álmaira hivatkozva ignorálja (sőt: fikázza), az óhatatlanul hülyét csinál magából.
Volt valahol egy nagyon jó hozzászólás (egy Apple-s szájából): Az Apple az új Nokia, ha nem kapja magát össze ugyanaz a sors vár rá, ugyanazon okból.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2013.03.17. 21:30:11

@MR.E: Gergő jó lenne ha Androlib fanboykodnál itten és nem HTC-znél :D

rockdobos 2013.03.18. 08:45:30

Már megbocsásson a szóban forgó weboldal, de a jelen cikk írója is, ha jól tudom, az iPhone 4, 4S és 5 egyaránt 326 ppi-s pixelsűrűségű Retina displayénél az Xperia S 342-es ppije is jobb (lassan kifutó modell...).
Az SGS4-é 441, az Xperia Z-é pedig 443 :-).
De facto.

Globetrotter2014 2013.03.18. 10:01:35

Érdekes cikk. Szegény almát most kezdik szétszedni. Vannak jó érvek mellette de ezek egyre inkább halványulnak. Az iparág forradalmasítása meleltt a Iphone 4 volt még hatalmas dobás. De azóta kevés nagy előrelépés történt a konkurencia pedig szépen araszol rájuk (sőt eléjük!).

Kiváncsi lenneék hogy kost is olyan arrogánsan mondanák mint egy éve, hogy akkor vegyünk mást :)

igazine 2013.03.18. 11:15:45

Szerintem nem azt éred (érted) el a posttal, amit szeretnél, kissé görcsösre sikerült. Az Apple-nek van egy terméke, amit a piacának reklámoz, marketingel. Arról szól, hogy miért jó, ha iPhone-t vásárolsz, melyek azok a dolgok, tulajdonságok, amik a készülék előnyei egy indirekt összehasonlításban. Minden, amit állít teljesen szokványos, kurrens marketing elemekből építkezik, ráadásul -pl. összehasonlítva egy bármilyen, Magyarországon megjelenő reklámmal- nem is hazudik.

Ha gyengülni is látszik az almás cég, még mindig értenek a marketinghez - véleményem szerint. Az ő vásárlóik, közönségük -a fanatikusokat kivéve- nem az, aki a magok számát, OS szubverziót, rootolási lehetőségeket stb. tekinti elsődleges prioritásnak vásárláskor, hanem pont azokat, amiket a fenti hirdetés felsorol. Számtalan ismerősöm, barátom használ iPhone-t, egyszerűen pontosan ezek miatt az okok miatt, nem másért. Nagy részük nem almafan, nem tud jailbreakelni, azt sem tudja, mi az, hogy kalózszoftver, de iPhone-t vesz, mert azt a kényelmet és használhatóságot nyújtja, ami neki megfelelő. Erről szólnak az Apple-termékek az utóbbi pár évben, egyértelműen látszik, hogy a többi gyártó is ebbe az irányba halad a hirdetésekkel.

A felsorolt "indokok" egy része szerintem csak gyomorból felbuggyant sutaság, a maradék nagy része pedig pont érdektelen az átlagos consumernek. Téged és engem nyilván soha nem fog meggyőzni, de azokat, akik nem hackelési lehetőségeket keresnek, nem érdekli őket, hogy 47 féle módon lehet cloudba menteni a dolgaikat, azokat sokkal nagyobb eséllyel közelíti meg. Erről szól, nem másról: saját magáról, a termékről.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2013.03.18. 11:19:06

@igazine: Az a baj az egésszel, hogy marketing bullshit és nem szól másról, mint a (nem azt mondom, hogy hátrányokat), inkább az elmaradásokat próbálja az iPhone javára fordítani és szerintem ez már a "ha nem szóltál volna, bölcs maradtál volna" kategória iskolapéldája.

Globetrotter2014 2013.03.18. 11:26:12

@igazine: ez gondolom (remlélem) egy amerikai reklám.

@Tomi from Space: azért túlzás a hátrány. A retina dieplay 3 éves és a konkurenciának generációk kellettek hogy beérjék. Elivleg ennél nagyobb felbontásnak nincs érdemi haszna.

Akinek volt amása az ismeri azt a tenyérbe mászú érzést hogy az almás dolgon minden működik. Átgondolt. Nincsnenek hülyeségek lefagyások, hibák. Zárt merev rendszer, de cserébe elélenőrzött. (ezen ütötte az első vágást az Apple maps).

A gond akkor kezdődik ha olyan dolog kell amit az almésok nem csináltak meg. De nyiklván az apple reklámnak nem erről kell szólnia. A HTC vagy a Samsung sem azzal goja reklémozni mgaét, hogy az Apple vagy a Nokia fomrtervát kínálják csak feljavítva/átghondolva (pedig ez igaz, kevés kivétellel)

igazine 2013.03.18. 11:28:46

@Tomi from Space: Gondolom, az ottani marketingesek ezért kapják a fizetésüket, osztalékukat. Hülyén nézne ki, ha azt írnák "alant bemutassuk a világ -lassan csak harmadik- legjobb okostelefonját" :)

A hirdetés pedig semmi különlegeset nem csinál, megpróbálja eladni a terméket. Ez a dolga. Számomra üzenetében nem különb, mint bármelyik hazai mosóporreklám. Arról is tudom, hogy fos, hiába akarják a torkomon lenyomni, hogy kiszedi a fosfoltot is. Amiben más, az a módszer, ahogyan az üzenetet közli. Szerintem még mindig lehet belőle tanulni.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2013.03.18. 12:14:22

@igazine: Nem tudom, de számomra abszolút nem pozitív ez a hozzáállás. Én dolgozom a Samsungnak, mint Mobiler és az első és számukra legfontosabb dolog, amit elmondtak, az az volt, hogy soha, semmilyen körülmények között ne ekézzük másnak a termékét és soha ne hasonlítgassuk más termékhez, az adott promózandó terméket. Ez olyannyira van kőbe vésve, hogy egyszer két saját terméküket eresztettem össze és fikáztam le az egyiket a másikkal szemben és az sem volt már elfogadható.

Az amit az Apple csinál ilyen téren szánalmas, egy KisPolszkit meg ne hasonlítgassunk egy M3-as BMW-hez olyan indokokkal, hogy könnyebb vele parkolni, kevesebbet fogyaszt és az ablaktörlője saját felületre vetítve nagyobb részt takarít le, mert ezzel csak nevetségessé teszik magukat, semmi több. Az emberek meg már nem hülyék, ezt kellene észrevenniük és ettől lesznek pár éven belül Nokiák.

igazine 2013.03.18. 13:37:32

@Tomi from Space: www.macobserver.com/imgs/tmo_articles/20120916_samsunggalaxyprintad.jpg

Simán elhiszem, hogy Neked van a történetben igazad (és LESZ igazad néhány hónap múlva), én csak annyit próbáltam leírni, hogy most, hogy érkeznek a konkurens gyártók készülékei, az Apple-nek kicsit meg kell nyomnia azt, ami van. Teljesen "természetes" és elvárt reakció. Nincs még neki iPhone 6 (vagy hány, nem tudom), ezért azt kell kihangsúlyoznia, ami van raktáron, hogy vigye a nép. Hogy ez szánalmas-e, azt én ennyire sarkosan megítélni nem tudom, mint Te.

"Az emberek meg már nem hülyék, ezt kellene észrevenniük és ettől lesznek pár éven belül Nokiák."
Szívből remélem, hogy igazad van. Már, ami a nem hülye embereket illeti. Az, hogy az Apple-ből Nokia lesz-e, az engem személy szerint egyáltalán nem érdekel, mostanában már nem tudok dühöngeni az A húzásain, mint egykor. Boldogan elvagyok a készülékemmel, örömmel tölt el mindaz, amit csinálok vele, talán pont ezért nincs rám hatással az Apple marketing.

bioLarzen 2013.03.18. 22:02:28

Szerintem az android már rég nem az a lesajnált kistesó, akinek folyton a Nagy Testvér ellenében kéne igazolnia a felnőttségét - még, ha a Nagy Tesó is ezt teszi, akkor sem.

Most őszintén, nem tökmindegy, mit mond az Apple? Mennyiben hat ez egy androidos készülék tulajának életére?

bio

sziabazsiivagyok 2013.03.19. 14:21:45

megy a fikázás oda-vissza...:D én meg csak használom a telefonom...:D kijön az iPhone 5S, és majd a samsung fog ellenmarketingbe kezdeni...:D normális ember meg nem az alapján választ telefont, hogy melyiknek jobb a marketingje, csak az agymosottak...:D

ouideer 2013.03.19. 22:31:06

egy dologban viszont még biztos hogy mindig az iphone vezet, ha félretesszük hardware belső dolgait. mégpedig a design. ezek a iphone reklámok szépek. ez a telefon szép! nagyon!

a samsung galaxy s4 reklámok viszont annyira rosszak mintha valamiféle tákolmány lenne mindegyik. főleg ez, amin az óra van hozzá különböző betűtípussal rá írva hogy "life companion". ( www.bitport.hu/images/1303/SGS4/Samsung_Galaxy_S4_official-black.jpg )

plusz ez a hihetetlenül elcsépelt lufis háttér. 2005-ös bankkártya reklámban.

a samsung még mindig egy műanyag szarnak tűnik az iphone-val szemben.

ouideer 2013.03.21. 13:38:37

@decoati: használom sokat. elég jó. a minimalandroid is, de iphone-om is volt és akkor nem éreztem szükségét ilyesminek. tény, sokat nyom az androidra, hogy ennyire egyénire szabható és azt hiszem én csak ebből a műanyag samsungból szerettem ki (s2-m van egyébként, hehe)

decoati 2013.03.21. 20:42:24

@ouideer: ja értem. Hát igen, az első Galaxynál én is hw tartalmat vásároltam, nem készülék design-t... :)

Google+
süti beállítások módosítása