Sony hírek: két új bejelentés, folytatódik a Jelly Bean frissítés

2013.03.18. 20:00 Hrobert

A Sony a mai napon két újabb készüléket jelentett be, az idei csúcsmodell után lehullt a lepel két olcsóbb árfekvésű Xperiáról is, a tovább után bővebb információkkal szolgálunk az Xperia SP, és L névre hallgató újdonságokról. 

15_Xperia_SP_Range.jpg

A két ma bejelentett készülék közül a kétbetűs a komolyabb versenyző, (előre kíváncsi vagyok, mi lesz, ha elfogyasztják az abc-t a japánok, reméljük nem a saját írásjeleiket veszik elő...) a fenti képen látható SP a középkategória felső részét hivatott bevenni. A telefon 4,6 hüvelykes, 1280x720p-s felbontású kijelzővel rendelkezik, 8 MP-es hátlapi, és VGA előlapi kamerát kapott, belsejében pedig egy kétmagos, 1,7 GHz-es Qualcomm MSM8960 processzor dolgozik, Adreno 320 grafikus gyorsító társaságában, a RAM mérete 1GB, a belső tárhely pedig 8 GB, micro SD kártyával tovább bővíthető. Nem spóroltak adatátviteli fronton sem, HSPA+, 4G LTE támogatás, WiFi, GPS, NFC, és Bluetooth 4.0 is található a repertoárban. Az akkumulátor 2370 mAh-s, az operációs rendszer pedig Android 4.1 Jelly Bean. A formatervet le se tagadhatnák a japánok, a készülék alján húzódó átlátszó sáv az NXT-szériában debütált "illumination bar" legújabb inkarnációja, a ház egyébként alumínium, üveg és műanyag házasításából született. Ára 400 euró, azaz körülbelül 120 ezer forint lesz Európa ortodoxabb részein, mi azt hiszem örülhetünk majd ugyanennek az árnak.

11_Xperia_L_Range.jpg

A kisebb testvér, az Xperia L, már a közép közepét célozza, cirka 100 euróval alacsonyabb lehet a kezdőára. A kép nem téves, nem a tavalyi Xperia J sajtófotóit másoltuk be véletlenül, a hasonlóság a Sony tervezőinek a műve. Ikertestvérénél jóval többet nyújt viszont hardveresen, hiszen ennek lelke már egy Qualcomm MSM8230 SoC, kétmagos, 1 Ghz-es processzorral, Adreno 305 grafikus maggal, 1 GB RAM-mal megtámogatva, a belső tárhely mérete pedig szintén 8 GB, és persze itt is bővíthető. A kamera 8MP-es, a kijelző felbontása pedig 854x480 pixel, ez 4,3 colon oszlik meg. Itt is szériafelszereltség már az NFC, de természetesen a Bluetooth, Wifi, GPS szentháromság sem maradt ki, az akkumulátor pedig 1900 mAh-s. Az oprendszer szintén 4.1-es verziójú, és villogó sávot is kapunk, nem is igazán Sony már egy telefon enélkül. Mindkét készülék megjelenése ezév második negyedévében várható. 

És végezetül emlékezzünk meg néhány mondatban a már említett Xperia J-ről is, hiszen a Sony igyekszik nem megfeledkezni a tavalyi készülékek tulajdonosairól sem, múlt héten elindult a szoftverfrissítés a tavalyi középkategóriás modellre is. A frissítés a következő pár hétben mindenhol elérhető lesz, legtöbbször OTA-letöltésként is, de a gyártó figyelmeztetése szerint néhány esetben szükség lehet kábeles kapcsolatra. Sok új extra programra ne számítsanak a tulajok, de a Jelly Bean újdonságait azt hiszem sokan várják már, remélhetőleg néhány hét múlva már az NXT-család is megkapja a zselés cukorkáját.


Címkék: frissítés bejelentés sony

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr955143807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spike179 2013.03.19. 08:35:38

Hat en tuti nem frissitem tobbet Sony telefonom, mar ha az lesz a jovoben. Xperia Sola hasznalhatatlan lett az ICS utan. Vissza is tettem ra magam a 2.3.7 -et.
Egyertelmuen memoria hianyos, amugy igazan tolhatnanak belejuk 1-2 gbyte RAM ot is, azt a 10.000 Ft felarat barki boldogan fizetne.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2013.03.19. 08:55:03

@spike179: Ettől nem kell tartanod, Sola-ra ugyanis nem adják ki a JB-t.

Elnézve az ICS frissítést azt hiszem ez egy jó döntés. Valóban nem lett túl fényes sajnos.

Kristopher · http://lelkirakat.blog.hu 2013.03.19. 11:19:44

Jó lett a cikk, úgy látom formában volt az írója :) A lendület maradhat ;)

Google+
süti beállítások módosítása