MiiPC, így figyeld meg a gyereked

2013.03.27. 19:04 Való

Akik követik a tech híreket bizonyára nagyon jól tudják, hogy az Android operációs rendszert  a telefonokon és táblagépeken túl, rengeteg különleges készüléken használják. Ilyen egyedinek mondható eszközök közé tartozik majd a MiiPC, amely ugyan még csak koncepció, de nagyon közel áll a megvalósuláshoz és elég érdekes ahhoz is, hogy bemutassuk nektek. A névből kitalálható, hogy egy MiniPC-ről van szó, amely külsőre nagyon hasonlít a Valve Steam Box nevezetű konzoljára. Az eszköz vásárlói célcsoportja viszont: "Az aggódó szülők".

miipc_0.png

 

Hiszen azon túl, hogy az egy igen korrekt specifikációkkal rendelkező mini PC (1,2 GHz-es Marvell Armada SoC, 1GB RAM, 4 GB háttértár, memóriakártya bővítőhely, Ethernet, usb, hang ki, -és bemenet, HDMI, Bluetooth), a szolgáltatás, amit nyújt messze túlmutat ezeken. A 4.2-es verziójú Androiddal szerelt eszköz ugyanis az aggódó/lusta szülők legjobb barátja lehet, hiszen minden felügyelhető rajta, bármelyik funkciót, vagy alkalmazást le lehet tiltani. Meghatározható még az is, hogy a felhasználóvá avanzsált gyerkőcünk, pontosan mennyi időt használhatja naponta a gépet, milyen oldalakra látogathat, milyen videókat nézhet meg és így tovább. 

 

df6abebce845770c711656f6006bc69c_large.png

A MiiPC-t egyébként lehet irányítani távolról is, egy Android, vagy iOS alkalmazás segítségével. Ez abban segít, hogy ha valamit elfelejtettünk letiltani, vagy a kis huncut kicselezte a rendszert, akkor se kelljen a közelébe mennünk, egy két kedves szóval/tockossal útbaigazítani, hanem szépen kényelmesen a munkahelyünkről, vagy csak a nappalink karosszékéből megvédjük kis trónörökösünket a káros tartalmaktól, és úgy egyébként az internet szennyétől. 

A fenti videón látható, hogy a koncepcióban van potenciál, a gép egyébként KickStarter projektként indult, amelyre hamar rá is kaptak és már tényleg csak az van hátra, hogy a fejlesztők megvalósítsák a gépet aztán elkezdjék a sorozatgyártást. A MiiPC ára100$ körül alakul majd. Olvasóinktól kérdezem, tényleg szükség van ilyenre? Szülőként, Ti megvennétek?

7d57dd8678934e9e179faaaadb980114_large.png


Címkék: hírek android miipc minipc

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr585176339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mt_005 2013.03.27. 19:21:35

oltári nagy b*romság, melyik gyerek bírná ki egy ilyen géppel 5 napnál tovább??

úgyiselfelejtem 2013.03.28. 15:53:05

Inkább egy androidos médialejátszót.
Az én gyerekem nem fog egy olyan szutyok előtt ülni, amivel nem lehet (leginkább) mást csinálni, csak játszani, meg netezni.
A PC nekem nagyságredekkel többet jelent az androidos játékszereknél. Azoknak is megvan a helye, de nem a PC HELYETT. Nálam.

úgyiselfelejtem 2013.03.28. 15:55:50

Ja, még a szutyok windows-okban is be lehet(ne) állítani mindent, csak a szülők nem értenek hozzá, vagy lusták megcsinálni. Androiddal sem fogják.

NomarCub 2013.04.01. 22:38:31

Fura ötlet, nem hiszem, hogy agyonkeresik majd magukat vele. Amúgy a Steambox is "csak" egy koncepció.

Google+
süti beállítások módosítása