Charging, charging...

2013.03.28. 08:21 decoati

De tényleg: milyen lenne ha a kedvenc sci-fi filmjeink hátterében mindig lenne egy töltőre dugott akármi, vagy ha Luke bekiabálna a Mos Eisley-i csehóba: "Nincs valakinek egy Nokia töltője?" Valahogy soha semmit nem töltenek, minden megy, működik, csipog, pittyeg, ahogy annak lennie kell. Kellene. 

Vagy mi van ha töltődik, csak nem kell vele foglalkozni? A jelenlegi mobil eszközök szokatlan energiaéhsége érdekes megoldások felé terelik a kutatók figyelmét, ennek egyik ismert példája a prémium kategóriában már elérhető indukciós töltés. De a fejlődés nem áll meg. Az iparág nagyjai ismét tömörültek, és létrehozták az A4WP-t, amely kifejezetten a vezeték nélküli töltési technológia továbbfejlesztését tűzte ki maga elé. Bla-bla-bla mondhatnánk, de mikor lesz ebből a micsodából mégis mi? 

Nos, Michael Lin (a Samsung vezetőmérnöke) elmondása szerint már ebben az évben piacra kerülhetnek olyan eszközök, amik az új, WiPower  névre keresztelt, mágneses rezonancia elvén működő töltési technológiát használják. Ennek számos előnye van a jelenlegi indukciós eljárással szemben, pl. több eszköz tölthető egyszerre, valamint (és itt a lényeg) a hatótávolsága elméletileg több tíz centiméter is lehet. Egyszóval: a Qi-nak helló. Pedig még el sem terjedt.

[via]


Címkék: akkumulátor

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr685176204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hrobert · http://androlib.blog.hu 2013.03.28. 08:43:17

hát azért ez sem valószínű, hogy sokkal hamarabb el fog terjedni

decoati 2013.03.28. 08:49:54

A Qualcomm a fő fejlesztő, úgyhogy jó eséllyel mélyen integrált, olcsó megoldásról lesz szó. Mindenesetre kicsit realisztikusabb megoldás mint a Nexus4 töltője, nem csak ilyen geek játékszer.

Palmi 2013.03.28. 09:25:00

Majd amikor a képernyőn való szkrollozásból tudnak visszanyerni energiát, na majd akkor örülök...
Mondjuk már vagy 4-5 éve, mikor kitaláltam le kellett volna védetnem amerikában az ötletet :p

Google+
süti beállítások módosítása