Androidos számtan

2013.04.03. 13:00 ][-][alo

Közreadta a Google az előző hónapban a készülékeken található Android rendszerek megoszlását. A "Zselés" rendszer (Jelly Bean, JB) szép lassan elérte a 25%. Ugyanakkor még mindig nagyon sok Gingerbread, és Ice Cream Sandwich kódnevű rendszer található az eszközökön. Láthatjuk, az androidos fejlesztőknek nincs könnyű dolguk, hiszen ha a jelenlegi rendszereket szeretnék kiszolgálni, 2.3-tól 4.2-ig bezárólag kell az alkalmazásukat elkészíteni. Vagy dobják a közel 40%-os részesedéssel bíró 2.3-as rendszert: kidobva ezáltal a remélt bevételük nem kis hányadát...

versions_0.png

Kissé még torzak az adatok, mivel eddig a Google azokat az eszközöket számolta, melyek egyszer is bejelentkeztek valamelyik szerverükre. Áprilistól a Play lesz a szűrő: amelyik készülék ellátogat a webáruházba, azzal készítik a statisztikát.

Ugyanakkor egy másik, tényleges eladási adatokra támaszkodó lista alapján az USA-ban az Androidos eszközök beelőzték az iOS-es termékeket.

kantar-smartphone-sales.png(Forrás: Kantar Worldpanel Comtech)

A két egymást követő év november közepétől február közepéig tartó mérés alapján született az összehasonlítás: az értékesítések alapján az Android rendszer beelőzte az iOS rendszert. Jelentősnek mondható a Windows-os telefonok előretörése, valamint a Blackberry készülékek hanyatlása. Igaz, az új sorozat tavasszal kerül bevezetésre.

 

 


Címkék: statisztika android

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr225190105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Loyal - www.loyalmunkaruha.hu · http://www.loyalmunkaruha.hu 2013.04.03. 16:33:58

Még szép, hogy beelőzték az iOs-os cuccokat... :)

Globetrotter2014 2013.04.03. 22:17:11

Meglepne ha gingebreades telókon nagy bevételt érnének el a fejlesztők.

Azért azt is érdemes figyelnui, hogy az IOS telók 400 eurótól indulnak és van összesen 3 darab, míg android alatt csak gyártóból van egy fél tucat. ÉS a beugró ár is más.

ÉS ugyabár a tablet vonalon az Aplle még mindig aránytalanul erős...

Szerintem értelmesebb lenne az ICS és a JB eladásait össezvetni az IOSsel. Reálisabb lenne a kép...

][-][alo 2013.04.03. 22:36:06

2012 november és 2013 február között eladott készülékek nagy része már ICS-ses volt. Szépen mondva. Közben az is igaz, hogy jönnek a frissítések - bár ugye itt eladásról beszélt az összegzés.

Ilyen értelemben igazad lehet, hiszen az összes Android közül szerintem kb 10-15% lehetett még 2.x-es. És akkor már az Apple van felül - viszont ezek a fránya 2.x-es telók is androidos rendszerek, szóval mégis csak az Apple van alul.

Következő hónaptól árnyaltabb lesz az androidos ketyerék megoszlása - az eladási statisztikák meg... Az Alma szerintem akkor is kevés már - van 3-4 futó cuccuk...? Jó, lehet, hogy 5-7, nem tudom pontosan, de kb. annyi, amennyi új készüléket önmagában bejelent havonta a Samsung... A többiekről meg ne is beszéljünk.

Talán ezért is lesz majd olcsó(bb) Szifon?
Meglátjuk.

Google+
süti beállítások módosítása