Plague Inc - Fertőzz, ha bírsz!

Bevallom őszintén, ilyen elvetemült játékötlettel még nem találkoztam, pedig nem vagyok kezdő. Alkalmazást alapozni arra, hogy kiirtsuk a saját fajunkat még hagyján ( a jó öreg Vilégvégeeee trükk), na de mindezt valamilyen fertőzés nevelgetésével, hát, szerintem már meghaladja a jóízlés határait... De nézzük miről is van szó!

unnamed_1.jpg

A játék elején el kell készítenünk a saját, egyedi kis vírusunkat / baktériumunkat / gombánkat, amit ízlésünk szerint turbózhatunk mindenféle tulajdonsággal, pl. hogyan terjedjen, milyen könnyen mutálódjon, mennyire legyen rezisztens a hideggel vagy meleggel szemben, ki-ki válogasson kedvére, aztán induljon a móka. A játékban három nehézségi szint van, Casual-ban nem kell magunkat nagyon megerőltetni, ugyanakkor csak akkor nyílnak meg a következő pályák, ha Normal vagy Brutal szinten nyomjuk, erre érdemes odafigyelni. Megjegyezném azonban, hogy ahhoz, hogy megértsük miről van szó, érdemes először egy próbajátékot tolni, hiszen elsőre sokkal bonyolultabbnak tűnik a játék, mint valójában.

Miután elkaptuk a fonalat, nincs más dolgunk, mint kiinduló országot (helyesebb néhány esetben a régió kifejezés) választani, ahonnan útjára indíthatjuk a korábban elnevezett bacinkat, vírusunkat, gombánkat, estébé... Vannak területek ahonnan hajó- és/vagy repülő járatok ágaznak mindenfelé, ezekre érdemes alapozni, ha gyorsan akarjuk elterjeszteni a fertőzést. A játék során folyamatosan pontokat kapunk, amiket a fertőzés fejlesztésére fordíthatunk (micsoda alliteráció, kéremszépen!), tippként elárulom, hogy érdemes először a Terjedésre és csak azután az Ellenállóképességre illetve a Tünetekre koncentrálni. :) A folyton folyvást felcsippanó buborékok kinyomkodásával extra pontokhoz juthatunk, ez a játék legnagyobb gyengéje: állandó nyomkodást igényel és baromi könnyű belefeledkezni. :) És hogy mi ebben a nehéz? Csupán csak annyi, hogy azért mégiscsak a Homo sapiens sapiens uralkodik jelenleg a bolygón, így a dokik se maradnak restek, egy idő után elkezdik kifejleszteni az ellenszert és innentől kezdve az egész játék egy versenyfutássá válik az idővel. Ergo Te a Világ ellen, nem hangzik rosszul mi?

A játék értékét külön emeli a vészjósló háttérzene illetve a néha felcsendülő "kis effektek" sokasága (pl a harangozás), ugyanakkor kicsit lassú is lehet a pörgősebb game-ek kedvelőinek a procedúra, mire kihal a világ... Extra élmények a felugró ablakokban, érdemes néha figyelni, vannak nagyon jópofák! ;)

Egy szó, mint száz: a Miniclip remek stratégiai játékot hozott el nekünk, érdemes kipróbálni, a függőségért felelősséget nem vállalok! :)

hu_generic_rgb_wo_45.png


Címkék: játék miniclip android stratégiai

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr605190557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NoTe 2013.04.03. 16:37:28

Nem lenne rossz de Galaxy Note on pl kifagy, pontosabban bejön az első töltőképernyő tölt 1-2 másodpercet aztán kilép mindenféle hibaüzenet nélkül :/

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2013.04.03. 17:00:13

@NoTe: Én Note 2-őn játszom, azon minden gond nélkül megy, Androidgirl pedig Galaxy S-en tolja és Neki sincs vele gond. :(

NoTe 2013.04.03. 17:14:57

@Tomi from Space: újra is telepítettem így sem jó :S
nem értem még nem volt ilyen gond egy Play Store os játékkal sem...

][-][alo 2013.04.03. 18:33:18

eredeti rom van rajta?
cache ürítés...? akár telepítést követően is...
több ötletem nincs

][-][alo 2013.04.03. 18:43:39

akkor szólj nekik, hogy gebaszos a rom, nem enged játszani! ;) :P

hááát - ez van a főzöttekkel... nem 100%-os a dolog... esetleg jelentsd a játékprogramíróknál, hátha utánanéznek.

NoTe 2013.04.03. 18:48:39

Rendben, köszi (:

Trejo 2013.04.04. 11:14:38

A Pandemic című játék 6 éve jelent meg, már 3 résznél tart, annak az ötletét másolták le. Ha azt nem ismered T. blogíró, akkor igazi kezdő vagy. XD

Veder1 2013.04.04. 22:08:36

@Trejo Így igaz, a pandemic egy klasszikus, a társasjáték változata is jó

Hamupihe 2013.06.23. 07:49:28

Próbáljátok ki a legújabb zombifertőzős kiegészítőt, frenetikus...

Google+
süti beállítások módosítása