Frissült a Google Play Áruház

2013.04.10. 09:30 ][-][alo

Ismét frissült a Google Play Áruház alkalmazása. Ezúttal jobbára szembeszökő változások köszöntenek ránk. Egyes látogatókat már az alábbi felhasználói felület fogadja. Aggodalomra azonban nincs ok, hiszen a 2.2-es Android rendszertől kezdődően mindenki megkapja a frissítést, ahogy az már lenni szokott. Ki előbb, ki utóbb. Napok kérdése. Aki nem bírja már nézni a régi Playt, s szeretné az új, Holo-stílushoz igazodó kinézetűt a készülékén tudni, a képek alatt megtalálja a letöltés linket.
(Aki pedig még nem találkozott a Play alkalmazással, korábbi cikkünkből mindenre kiterjedően megismerheti.)

1.jpg

A listázásokban már tetten érhetjük a Play hasonlatosságát Google Asszisztens (Google Now) alkalmazáshoz.
(Az egységes arculaton kívül talán nem véletlen... Lehet, kevesen használják a Now-t? A Play átváltoztatásával közelebb akarják hozni a felhasználókhoz? Mindez persze csak találgatás...)

2.jpg

A Beállítások menünél egyetlen érdemi változtatásra leltem: eltörölték a vásárlások megerősítéséhez szükséges PIN-kódos rendszert. Megijedni azért nem kell, ugyanúgy lehet jelszóhoz kötni a pénzköltést, de immár nem kell újabb felesleges kódot megjegyezni. (Tegye fel a kezét, aki nem a bankkártyája kódját adta meg? :-) )
A továbbiakban a gmail-os jelszavunk lesz az, aminek bepötyögése után megindul a tranzakció, letöltődik a fizetős alkalmazás. Igen, alkalmazás csak, mivel hazánkban még nem elérhető a könyv, film, zeneszekció.


32.jpg

És akkor következzék a türelmetlenek oldala. Letöltésre kattintva, a készülékre másolás után már települ is az új kinézetű Google Play Áruház.

Nektek hogy tetszik az optikai tuning?





Címkék: google frissítés play

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr485214672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2013.04.11. 00:20:28

A legfájóbban hiányzó szolgáltatás a micropayment és push-ad mentes programokra szűrés. Lényegében ha keresek egy alkalmazást egy adott célra, kénytelen vagyok elkezdeni nézegetni a kommenteket, hogy 10 appból 9 hogy akar becsapni, amikor ezeket eltitkolja a leírásban.

Hasonlóképpen jó lenne, ha a permission-magyarázatok létére is lehetne szűrni.

A rendes ingyenes, felesleges permissionöktől mentes, csak diszkréten reklámozó, használható appok nagyon nehezen találhatóak meg.

bereg 2013.04.11. 09:07:51

Sőt, általában a permissionöket jó lenne már gatyába ráznia a guglinak. A legtöbb app például egyáltalán nem akarja törölni a teljes SD-kártyát, amikor erre jogosultságok kér, csupán egy mappát akar rakta csinálni, ahova a saját szirszarjait beteszi. Egy csomó app full internet elérést akar, csak mert reklámokat töltöget le. Rootolnom kell a nexusomat, csak mert fejlesztek, és szeretném a logokat megnézni. Nincs megoldva hivatalosan, hogy egyedileg elvegyek egy jogot egy apptól (pl. telefonhívás), amiről sejtem, hogy nem használja, de biztos is akarok lenni benne.

nál 2013.04.11. 09:56:41

@flugi_:
Pontosan!

Mondjuk nekem már az is öröm lenne, ha kulcsszavas keresésnél megadhatnám, hogy csak címben, csak leírásban vagy mindkettôben keressen.

vanvéleményem 2013.04.11. 10:31:23

vagy csak ki lehessen kapcsolni a leírás automatikus fordítását. Előbb megértem bármilyen nyelven, mint azt a félrefordítást hogy "tablettára optimalizált". És ez még a könnyen érthetőek közül való...

Wannabe 2013.04.11. 12:09:36

@bereg: Tényleg jó lenne valami LBE Privacy Guard-szerű megoldás rendszerszinten.

Kzsolt 2013.04.11. 13:57:08

És milyen jó lenne, ha nem csak bankkártyával lehetne fizetni, hanem mondjuk a mobil szolgáltatónál lenne egy X összegű havi kereted amit elkölthetsz a Play áruházban természetesen a mobil számlád terhére. Tudom.. bilibe lóg a kezem.
Baromira nem szeretnék csak ezért bankkártya birtokos lenni. Egyéb másra nem is használnám. Még a fizetés is kp.

Darkcomet 2013.04.11. 16:36:44

@Kzsolt: Akkor egy 200 HUF-os app neked a duplájába kerülne, ha nem többe. Szerintem ugyanis pofátlan haszonkulccsot raknának rá a vásárlásra ilyen-olyan indokkal.

Darkcomet 2013.04.11. 16:40:36

Nem ártana, ha lehetne állítani a karakterek méretét, mert ezeket alig birom elolvasni a szar szememmel. Meg végre jó lenne, ha bevezetnék a több füles böngészést.

Miló Balogh 2013.06.09. 17:23:58

Csōsztök utterly kisjoe

Andrea Szandrea 2013.09.17. 19:08:17

mért nem tudom letolteni

Yarner · http://androlib.blog.hu 2013.09.19. 13:47:17

@Andrea Szandrea: Nem tudom, nekem látszik a file, de ez egyfelől egy áprilisi cikk, a Play április verziójával (azóta vagy 6 frissítés volt), másrészt ha azóta sem kapta meg a géped magától az update-et (nekem 3 hét alatt ért át), akkor lehet, hogy alapvetően elavult rendszer van rajta (2.2 vagy régebbi) vagy valami más a probléma.
Ilyen helyzetben akár bajt is okozhat, ha erővel feltelepíted...

Halmos Monika 2015.07.16. 19:02:41

Hol tudom beàllitani az új google playt...

Google+
süti beállítások módosítása