S4 szenzorkínálat

2013.04.11. 18:30 Gabking


A Galaxy S4 társunk kíván lenni a mindennapokban. Ha követjük a tervezők gondolkodását, akkor láthatjuk, hogy ezt nem csak hatásos marketing fordulatnak szánták, hanem komoly elgondolás, és tudatos tervezés eredményeként a készülék szenzorait is ennek a felfogásnak szentelik.

img_white_origin_01.jpg

Az alábbi képen láthatjuk, hogy a készülék melyik szenzora hol helyezkedik el, és milyen funkciókkal rendelkezik:

Minden szenzornál láthatjuk, hogy melyik samsungos funkció működésében segít:

S4szenzor.jpg

 

Nézzük a funkciókat amiket vezérelnek:

 

Air gesture, direct call, smart rotation, S Health walking mate, comfort level, digital compass MAP, S view cover, Samsung Adapt display.

Ha megfigyeljük, ezek a szenzorok, szolgáltatások, négy jól elkülöníthető csoporta bonthatók, és így lesz a telefon mindennapi társunk.

Szórakozás, kapcsolatkezelés,feladatkezelés, és az “egészségesebb élet”

Szórakozás:

A szórakozáshoz a leginkább a fényképezőgép funkcióit sorolhatjuk. Ezek a különböző fényképezési motívumok, a Dual Shot, a Hang, és Kép rögzítés,  a group play, a story album, és a Samsung HUB, 

Kapcsolatkezelés: 

S-Transalator, Chat ON (az S-transalator még nem elérhető csak Kínai, Francia, Német, Olasz, Japán, Koreai, Portugál, és Angol nyelven),

Feladatkezelés:

Air view, Air Gesture, Samsung Smart Pause, Samsung Smart Scroll, S Voice Drive, HomeSync, Samsung WatchON

Egészségesebb élet

S Health, Samsung Adapt Display, Samsung Adapt Sound, Samsung KNOX
(ez a menüpont nem csak a mi egészségünket, hanem a készülék élettartamát is kitolja, hiszen dinamikusan kezeli a fényerőt, és a hangot is, így takarékoskodik az akkumlátor üzemidejével) 


Címkék: Szenzor S4

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr945216611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

decoati 2013.04.11. 19:36:31

nekem ez az adapt display régi heppem, végre valaki meg is csinálta

beked 2013.04.11. 22:48:00

Nagyon szép.
Azért az innovációt erős túlzásnak érzem. A szenzorok többsége a telefonok többségében benne van. a páratartalom az egyetlen, amit ritkábban látok. Nincs külső hőmérséklet szenzor, ami tök jó lenne.
Persze ha az eddigieknél sokkal okosabban kezeli ezeket akkor az tök jó.
Még jobb lenne, ha sokkal nyitottabb lenne a samsung és könnyen lehetne okos programokat irni rájuk...

nemtomki 2013.04.12. 01:42:34

"Nincs külső hőmérséklet szenzor, ami tök jó lenne"

és mivel mérjen a zsebedben levő telefon külső hőmérsékletet?

(az akku hőmérséklete most is lekérdezhető.)

decoati 2013.04.12. 07:16:33

Na meg a hall szenzor is jó móka, vannak appok amik emulálják a működését (threshold a mágneses szenzorhoz), de azok borzasztóan szívják az akksit.

Darkcomet 2013.04.12. 09:33:13

@nemtomki: Hogy hogy mivel? Ha az öreg Nokia 5141i telefonomon megoldható volt, akkor most sem lenne egy túl bonyolult feladat.

nemtomki 2013.04.12. 12:46:43

@Darkcomet: nem tudom, a nokiád minek a hőmérsékletét mutatja, de továbbra is az a kérdésem, hogy hogyan mondod meg valaminek a hőmérsékletét úgy, hogy a valami közelében nincs érzékelő.

Darkcomet 2013.04.12. 18:45:57

@nemtomki: A környezet, levegő hőmérsékletét mutatta, mutatja. Ez egy (a maga idejében igen menő) sportos telefon volt, ütés és cseppálló, környezeti hőmérővel, digitális iránytűvel, meg hasonló okosságokkal felszerelve. Manapság már csak a gyűjteményem része, a mindennapokban nem használom.

nemtomki 2013.04.12. 18:54:25

@Darkcomet: értem én, ha nem akarsz válaszolni a kérdésemre, mert akkor ki kellene mondanod, hogy tévedtél.
vegyük elő a újra a kérdést!
hogyan mondod meg valaminek a hőmérsékletét úgy, hogy nincs a közelében érzékelő?
időjárásjelentést én is tudok mondani. de hány fok van a szobában, ha a zsebemben 36?

Gabking 2013.04.12. 18:56:46

@nemtomki: Nem tudom ez hogy működhet, de nyilván ha a zsebedben van, volt, nem mutatja, csak ha kivetted... és bekapcsolod pl a kijelzőt..

nemtomki 2013.04.12. 19:41:53

@Gabking: éééértem. tehát nem tudod, de legyen!
no és a zsebedből kivett, 36 fokos hőmérsékletű telefon, amelyben a processzor és a rádióegység az akku áramát hővé alakítja, valamint az esetlegesen csatlakoztatott töltő miatt az akku is melegszik, szóval ez a készülék, a benne levő érzékelő mennyi idő múlva fogja a környezeti hőmérsékletet mutatni?

szerintem ne tegyenek olyan érzékelőt a telefonba, amely által szolgáltatott adatról nem tudhatom, hogy micsoda. tehát kevés eséllyel fogja azt kijelezni, amire kíváncsi vagyok.

hőmérőt a hőmérőboltból!

decoati 2013.04.12. 23:14:06

@nemtomki: akkor gondolom azt is tudod, hogy a kis méretű szenzorok milyen gyorsan reagálnak a környezeti hőmérsékletre. A többi konstrukció kérdése, sztem zsebből elővéve néhány másodpercen belül nyugodtan mutathat 1 fok pontosságú értéket. Az meg egy ilyen "játékszernél" bőven elegendő.

Azt meg hogy a zsebedben hány fok van nem fogod megtudni, mert a zsebedben nem tudod leolvasni az értéket, mivel nem fér bele a fejed a zsebedbe. :)

nemtomki 2013.04.12. 23:26:51

@decoati: igen, a kis méretű szenzor, önmagában. de ezek mind az alaplapra vannak integrálva, összezsúfolva egy szűk helyre légmozgás nélkül. itt minden mindent fűt, és az érzékelő nem egy tizedgrammos alkatrész, hanem egy tízegynéhány dekás tömb része, jól beburkolva.

köszönöm a vitát, szerintem a téma súlyához képest kicsit túl van ragozva. te szeretnéd, én meg nem hiszek benne. örülök neki, hogy nem kell a telefonom árában megfizetnem egy ilyen hasznavehetetlen fícsört.

decoati 2013.04.12. 23:43:49

@nemtomki: hidd el nekem is tökmindegy, de tekintve hogy pár perc alatt találok olyan szenzort aminek 0.1s az időállandója levegőn, valamint hogy fogalmunk sincs a pontos kialakításról (bár a mérnöki igénytelenség néha nem áll távol a gyártótól, lásd: a felhasznált Wolfson hangchipek terhelt crosstalk értékei v.s. gyári értékek az ide vonatkozó TI ajánlások tükrében), azért ne vágjuk már rá látatlanban hogy alkalmatlan a feladatra a kategóriájának megfelelő szinten is.

Google+
süti beállítások módosítása