Smartmobile konferencia

2013.04.11. 12:00 Gabking

Az Április negyedikén megrendezett Smartmobile konferencia igazi kuriózum volt, hiszen nem csak az alkalmazásfejlesztők találkozhattak, és szakmai előadásokon cserélhettek információt, hanem a kockázati tőkebefektetők, és olyan cégek is szép számban képviseltették magukat, akik nem csak a hazai piacon, hanem nemzetközi porondon is előkelő helyet foglalnak el.

KIS_6241.jpg


A konferencián számos alkalmazás került bemutatásra, a legígéretesebbeket a komoly szakmai zsűri jelentős díjakkal ismerte el.

„Az IBlueOpen elnevezésű magyar fejlesztésű applikáció lett a legjobb startup ötlet a hazai és nemzetközi tőkebefektetőkből álló szakmai zsűri szavazatai alapján a Smartmobil ’13 konferencián. A 2013. április 4-én, Budapesten megrendezett mobiltechnológiai rendezvény gerincét jelentő startup programra több tucatnyi induló tech cég jelentkezett hazánkból és a régióból. Az előszűrés után a tíz legígéretesebb csapat prezentálhatta fejlesztéseit a helyszínen, melyek közül a kockázati tőkés nagyágyúk az ajtónyitásra, valamint immobilizerként is használható alkalmazást találták a legígéretesebbnek.”



Minek a kulcscsomó, ha van nálad mobil?

A szakmai grémium szavazatai alapján az IBlueOpen elnevezésű bluetooth-os záralkalmazás lett a legjobb a bemutatott fejlesztések közül. Az applikáció segítségével a speciális, például garázsajtókon használt elektromos zárak egyszerűen, okostelefonunk segítségével zárhatók-nyithatók. A rendszer továbbá alkalmas arra is, hogy járművünk – gépkocsi, motorkerékpár – immobilizerét is feloldja megfelelő „betanítás” után. Az alkalmazás tehát lehetővé teszi, hogy gyakorlatilag sutba vágjuk a kulcscsomónkat, és helyette a mobileszközünk segítségével jussunk be otthonunkba, vagy indítsuk be az autónkat. A fejlesztés mögött a BlueClickHome nevű csapat áll, akiktől már nem ez az első otthon-automatizálási termék. A cég fejlesztette ki az azóta már nagysikerű bluetooth-os LED izzó színező alkalmazást is.

Startup verseny IBlueOpen dijjal.jpg

Kiválasztották az év alkalmazását is

A SanomaMedia támogatásával a Smartmobilon adták át az Év Alkalmazása díjat is, melyet a Köpönyeg.hu időjárás-előrejelző applikáció nyert el a szakmai zsűri, illetve a netes közönség szavazás alapján. A legjobb öt közé bekerült még a PubHunter nevű kocsmakereső szolgáltatás, egy traffipax-vadász alkalmazás, egy nindzsás játék, valamint a Koin nevű családi költségvetés tervező app is.

Köpönyeg: 

Get it on Google Play

PubHunter:

Get it on Google Play

 


Microsoft Imagine Cup döntő, a játékos nyelvtanulás diadala


A Smarmobil ’13 konferencia keretén belül megrendezett Microsoft Imagine Cup döntőben a zsűri a mezőnyből a PlanB Labs csapata által készített LearnInvisible alkalmazást találta a legjobbnak. Az applikáció kezdő nyelvtanulóknak nyújt segítséget a választott idegen nyelv olykor nehéznek tűnő szavainak elsajátításában. Az alkalmazás különlegességét a grafikai megoldásokba sűrített nyelvtanuló trükkök adják, amelyek nagyban különböznek az elérhető alkalmazások mechanizmusaitól. A felhasználó a multi-touch screenen egyszerű mozdulatokkal tud új szavakat tanulni és gyakorolni. A LearnInvisible ötlete a csapat első játékán, a ThinkInvisible-ön alapul.

Microsoft IC LearnInvisible.jpg

Ahogy a sajtóközleményből is kiderül, kifejezetten innovatív és ötletes alkalmazások lettek díjazva. Ahogy az IBlueOpen képviselőitől megtudtuk, dolgoznak az Androidos változaton is. A közönségdíjas köpönyeg.hu alkalmazás pedig az android marketen szerepel szép sikerekkel.

Ugyan nem nyert, de személy szerint nekem az egyik favoritom volt a PubHunter, aminek létjogosúltágát aligha kell elmagyarázni. Nem sima “kocsmakeresőről” van szó, itt a felszereltség alapján tudjuk kiválasztani, milyen szórakozóhelyeket mutasson (szürhetünk wifi elérésre, Tv-re, stb.. )

Természetesen nem csak a már elkészült fejlesztések kerültek reflektorfénybe, hanem igazi ötletbörze alakúlt ki az előadások közti szünetekben.

4 kerekasztal.jpg

Az előadások pedig minden cégét, ötletét elindító fejlesztőnek nagy segítséget, inspirációt adott. Bepillantást nyerhettünk a jelenlegi trendekbe, és kis előrejelzést is kaptunk, mi várható a piacon a következő pár hónapban. A mobiltárca egyesület előrejelzései szerint ebben az évben már várható egy nagyszabású pilot projekt, aminek során már a gyakorlati működést vizsgállják. Itt a készülék NFC alapú azonosítása kap szerepet. A digitális azonosítás, a QR kód innovatív használata, a programozható chipek mind-mind olyan területeket jelenthetnek, ahol jó megoldásokkal szép sikereket lehet elérni.

Mobiltárca.jpg

Példáúl ha a PubHunter-t továbbfejlesztik, és integrálják bele az NFC alapú cheking lehetőségét a szórakozóhelyek üzemeltetői még jobban figyelhetnék, és alakíthatnák a vendégközönség összetételét.


Az előadások közti szünetekben pedig a kiállító cégek standjainál is érdeklődhettek a fejlesztők, és megtekinthették többek között az Nokia, a Microsoft, és a Blackberry termékeit is.

A jelen lévő kockázati tőkebefektetők:


Docler Investments, Portfolion, iCatapul, Finext, Conor Seed Capital Fund, Core Venture, Biggeorge’s NV Equity, CoLabs, KiBu, Kairos, DBH, Startup Sauna, Hack Fwd, Almaz Capital, Credo Ventures, Balderton Capital, Smashing Ideas, Inc., blackbox.vc

Ha jó ötleted van, fejleszteni akarsz, jó ha tudod, kitől várhatod a támogatást!


Címkék: fejlesztés Konferencia Smartmobile

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr855216345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Google+
süti beállítások módosítása