Költemény. Írta: SwiftKey

2013.04.14. 17:32 Yarner

Valaki egyszer megállapította, hogy ha végtelen sok majomnak végtelen sok írógépet adnánk, idővel kikopognák Shakespeare összes művét. Örömmel jelentem, a modern prediktív szövegbeviteli módszereknek hála, emberszabású barátaink dolga is sokkal egyszerűbb lesz, ha írógép helyett netán egy androidos készüléket adunk a kezükbe...

zombikswift.jpg

Az irodalomtörténeti fontosságú felfedezést természetesen a véletlen szülte: először is a SwiftKey Flow képes volt megszerettetni velem a csúszkálós szövegbevitelt, amit eddig másnak nem nagyon sikerült. Másodszor, ki akartam próbálni a Google Keepet, amihez gyorsan be kellett dobálni némi szöveget, mindegy mit, úgyhogy random elkezdtem kapirgálni a billentyűkön. A megjelenő textust látva azonnal tudtam, hogy valami nagyszerűre találtam: a prediktív szövegbevitel az új dadaizmus megalapítója lehet.

A héten ünnepeltük a költészet napját, tisztelgésként ezúton változatlan formában közreadom a művet, kis tördelés kellett csak hozzá, hogy hangsúlyosabbá tegye a költői üzenetet:

Duci didi bűnt vehet

jutok csúf csont össze

duci buli téged rigó kezd

kun hazug fújt önt

éve duci int

ütve

dühe öntve


Csúszkára fel, firkáljatok ti is hétpróbás költeményeket!

[A képen látható limerick Varró Dániel műve]


Címkék: hülyeség poén swype swiftkey

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr205222282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eznemfoglaltnick 2013.04.14. 21:22:17

A verstől hagy' kíméljelek meg...
Amúgy Swype párti vagyok. Sokat próbáltam még bétaként a Swiftkey-t, szinte ugyanaz, viszont elrontott szót javítani sokkal könnyebb Swype-pal. (Swiftkey-vel konkrétan nehéz, több gombnyomás)
Az újjfelemelés nélküli írás meg főleg angolul működik jól, arról nem is beszélve, ha valamit a mondat közepén rontasz el (vagy a predikció), akkor mehetsz odáig vissza. Szóval, inkább csak parasztvaku.
Nem lehúztam a Swiftkeyt, csak 1-2 feature miatt jobb nekem a Swype. (jelenleg béta...)
És bocs, ha off voltam. :D

bioLarzen 2013.04.18. 15:29:22

Gyönyörű mű. Kiforrott stílus, érződik rajta a technikai tökély és a verstani ismeretek mély szintje.

Komolyra fordítva: tuti egy csomóan elhinnék, hogy ez tényleg egy kültő versnek szánt műve.

A képen látható limerickért szintén gratula a szerzőjének.

bio

Google+
süti beállítások módosítása