Csalódás, Facebook Home a neved!

2013.04.18. 18:00 Gabking

A mai nap abban a kétes örömben osztozhattam pár honfitársammal, akik a támogatott telefonokkal rendelkeznek, én egy NOTE2 büszke tulajaként, hogy a play store immár elérhetővé tette a Facebook giga-mega-atom megoldását, a Facebook Home felületet.

FacebookHomeBanner.JPG

Nem ez volt az első találkozásom vele. Már a bejelentés után pár órával az AndroidAdvices oldalon megjelent APK segítségével használatba vettem. Akkor sikítva, zokogva távolítottam el egy rövid, tíz perces időszak után. Bíztam abban, hogy ez egy erősen béta, esetleg a kezdetleges változat volt, majd a 12-e után elérhető biztos sokkal jobb lesz.

Nem lett

Előre bocsájtom, hogy elég sokat használom a Facebookot, pont olyan sokat, hogy tudjam, mit nem tudok. Nem hívom magam Facebook expertnek, SNS szakértőnek, expert usernek. Facebook felhasználó vagyok, aki kicsivel remélem az átlagosnál jobban figyel arra, milyen digitális lábnyomot hagy maga után.

A frissítés három lépcsőben lett elérhető, a Messenger, a Facebook, és a Home felület külön külön frissül. A Messenger kezelése nem is olyan rossz, egészen jól használható, hogy ha valamilyen üzenet jön, akkor egy buborékkal kidobja a kezdőképernyőre. A Facebook frissítése első körben sok változást nem hoz, a beállításokban jelenik meg a Facebook Home engedélyezése, ami egészen a mai napig a Play Store oldalára vitt, ahol a Jelenleg az Ön országában nem támogatott felirat fogadott minket.

Ma azonban már letölthető lett, egy alig 200 kbyte méretű kiegészítő, ami elindítja magát a Facebook launchert. Az a pár funkció, amit ígértek mára legalább működik, elindítja a megfelelő alkalmazásokat, ez a első APK telepítése után még gondokkal küzdött. A felület ugye azt ígéri, hogy a főképernyőn folyamatosan (adatforgalmat használva) az ismerőseim képei közül fog tallózni, állapotfrissítéseit láthatom, ezeket egy gombnyomással likeolhatom is.

FacebookHomeUzenetJPG.JPGAz egyetlen használható dolog, az üzenetek kezelése

Ez a része nagyjából működik, csak éppen nem tudom mi alapján válogat, folyton olyan ismerősök állapotfrissítéseit osztotta meg velem, akik különben a hírfolyamomon meg sem jelennek. Az alkalmazások elérése sem az igazi számomra, mivel szerintem problémásan oldották meg a telepített programokhoz való hozzáférést.

Mind a két alkalommal nagyon csalódtam benne. Ezzel nem lehetek egyedül, a Play Store-ban jelenleg kettő! (2)  csillagon áll, és ebben a pillanatban 4238 negatív értékeléssel bír. Az átlaga 2.2. Nem hiszem, hogy innen bárki is talpra tud állni.

FacebookHomeStat.JPG

Jelenleg vannak ettől sokkal-sokkal jobb, és használhatóbb megoldások, Mark csapatának még dolgoznia kellene ezen egy kicsit szerintem!


Címkék: teszt facebook alkalmazások launcher

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr745233318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Peppone Botazzi 2013.04.19. 08:40:06

Eszem ágában sincs felrakni. Minek? Ott az alkalmazás, inkább arra feküdtek volna rá. De mi értelme lenne átengednem az egész telefonomat a Facebooknak? Csak azért hogy egy érintéssel lájkolhassak? És hogy minden megjelenjen a képernyőn, amikor pont azzal van a legnagyobb meló, hogy megszűrjem az ismerősöket és mindenki a megfelelő privacy-t kapja, én pedig csak azt lássam amit fontosnak látok?
Ez nagyon nagy bukta lesz.
Nagyon sajnálom, hogy a G+ nem tudja átvenni a facebook szerepét. Mennyivel jobb lenne minden.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2013.04.19. 08:53:25

Szerintem is inkább az alkalmazást írhatták volna meg jól. 10 percenként kilép, lassú, nem jeleníti meg a képeket. Érdemes végignézni az értékeléseket, mindenki szídja. Ha az a cél, hogy lehúzzák a FB-t, hát jó úton járnak.

bioLarzen 2013.04.19. 20:41:46

Ez azért általában "gyanús" szokott lenni, amikor egy app osztályzásánál az 1 és 5 csillagosból van a legtöbb... Azt azért nehezen tudom elképzelni, hogy ha tényleg olyan szar, akkor a második leggyakoribb osztályzat az 5. Vagy a "fácse-hívők" dobják föl az átlagot?

Erről az appról nem tudok érdemben bármit is mondani - lévén nem vagyok jelen a facebookon, nekem useless - úgyhogy csat általánosságban mondom.

bio

Google+
süti beállítások módosítása