Népítélet: Céges telefonod-e van?

Mutasd meg a céges telefonod és megmondom milyen a céged és szeret-e Téged. Akár ez is lehetne a mottója ennek a posztnak, amiben azt szeretnénk felmérni, hogy kinek milyen céges háttérrel, milyen készüléket és előfizetést biztosít a munkáltatója? Egyértelmű, hogy a telefon a munkakörök nagy részében nem létszükséglet, de vannak olyan iparágak és beosztások, ahol a kommunikációs eszközök nélkül a munkavállaló csak egy félkarú óriás. A cégeknek egyébként az esetek nagy részében a költségelszámolások és flottás lehetőségek miatt nem jelent nagy terhet a mobillal való felszerelkezés és az is fix, hogy a munkahelyek nagy részén nem csinálnak ebből presztízskérdést sem a munkáltatók. Nyilván sokat dob egy cég image-én, ha a dolgozói a legmenőbb okostelefonokkal rohangálnak és ugyan ennyire degradáló lehet, ha egy kimondottan szar készüléket nyom az ügyfélhez rohangáló munkás kezébe a főnök, vagy egyszerűen nem ad semmit és ha céges ügyben kell telefonálni, akkor oldja meg a saját telefonjáról, vagy kunyeráljon valakitől. A lenti szösszenetben összeszedtük, hogy minket hogyan lát el és mire tart a munkahelyünk, a kommentekben pedig Tőletek várjuk, hogy megírjátok ugyan ezt :)

worker_mobile.jpg

Mirrmurr

Munkáltató jellege: egy kisebb szállítócégnél dolgozom, Pébé-Coop Kft. Korábban a Shell Gasnak, három éve meg a Prímagáznak szállítunk. Az összes előfizetésünk a multi által van, díjaink ezáltal több, mint barátságosak.
Iparág: PB-gázipar/szállítás-tervezés-ki
vitelezés
Céges előfizetésed van? Szolgáltató?: igen. 1998-2012. Pannon/Telenor, 2012-től T
Céges telefonod van? Ha igen milyen típus?: Kezdetben a Nokiák uralkodtak, 2-3 éve a HTC is bejött, arányuk 70-30 kb. A sofőröknek butatelefon, irodistáknak kurva okos. (Nokiákból mindenféle, HTC-ből Wildfire, Desire S és Sensation XE)

decoati

Munkáltató jellege: nagyobb Kft.
Iparág:  távközlés

Céges előfizetésed van? Szolgáltató?: Céges, T-Mobil
Céges telefonod van? Ha igen milyen típus?: Nokia C1. Rém nyomorék, mindennek az alja, de valahol érthető, mivel vagy olyan tellát adnak ami mindent kibír, vagy olyat, amiért nem kár. Általában ez a teló egy spéci króm csavarhúzó, egy pakli bitfej, és egy marék egyéb acél müttymürütty társaságában ül a zsebemben. Na ott lenne S4 scratch test, ne félj. Estére nem maradna hátlapja. És még akkor le sem ejtettem.

Pacska

Munkáltató jellege: magánvállalkozás, kisebb Kft.
Iparág:  marketing

Céges előfizetésed van? Szolgáltató?: nincs
Céges telefonod van? Ha igen milyen típus?: nincs

Tomi from Space

Munkáltató jellege: kisebb Kft, mögötte Magyarország legnagyobb médiavállalata
Iparág:  média, online játék, marketing

Céges előfizetésed van? Szolgáltató?: nincs, kunyerálok, vagy sajátról nyomom
Céges telefonod van? Ha igen milyen típus?: nincs, a saját Note 2-őmet használom

][-][alo

Munkáltató jellege: állami
Iparág:  tömegközlekedés

Céges előfizetésed van? Szolgáltató?: flottás, szakszervezeti előfizetés, Vodafone
Céges telefonod van? Ha igen milyen típus?: nincs, saját telefonnal használom

Igazából csak egy apró sztorit osztanék meg: egy munkatársamnál voltam társkártyás előfizus, mindig mondta havonta mennyi a számlám, utaltam neten át neki. Egyik hónapban nagyon kevés összeget mondott, valami pár ezer ft volt, át is utaltam, megjegyzés rovatban: "Amiért olyan jót tettél a száddal!" Igen, csak előtte való utalás a Földhivatalnak ment...Naná, hogy ez az utalás is náluk kötött ki, én meg mentem a párommal, ugyan fizessék már vissza a téves utalást. Az ügyintéző pironkodva köhécselt, mikor látta a megjegyzést, asszonyom is lesütött szemmel nézett... Nem értem... :)

 


Címkék: para

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr305244589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kaumatzi 2013.04.25. 12:28:27

van céges előfizum is, telenor
s3, korlátlan mobilnettel...engem biztosan szeretnek :)

piettro 2013.04.25. 18:39:41

KKV, mérnökiroda, céges előfizetés van, telefon: old meg magad :) (Nokia E72, 3 éve). Vagy: ami ingyen "jár" a céges számla mellé, 2 évenként.

elmouse 2013.04.25. 19:05:35

Nagyobb kft. Egészségügy. T-Mobile.
Teló árát 20e forintig a cég állja, afölötti részt zsebből. Tehát tök vegyes a cégen belül, persze nem jár mindenkinek. Az előfizetés (duma+net) 70%-át a cég állja.
HTC Sensation XE-m van.

-=Asti=- 2013.04.25. 21:25:48

Kisebb kft., IT, Telenor, telefon nem jár, de korlátlan mobilnetes csomag igen, a meglévő dual simes telefonomba a másik kártya mellé elég is. :)

baluponthu 2013.04.26. 10:00:19

vidéki kisvállalkozás: rendezvényszervezés, marketing, kommunikáció. T-Mobile flotta, egymást ingyen hívós, mellette annyira nem kedvező. 3 giga net, telefonszámla annyi amennyi, gond sose volt belőle, Samsung Galaxy SII, meg egy Galaxy Tab mellé, ha kell.

Google+
süti beállítások módosítása