Nindzsák mindenhol - program és játékajánló

2013.05.06. 14:34 Yarner

A nindzsákat nem lehet megunni. Azóta, hogy kölyökkorünkban az első homályos, német szinkron fölé orrhangon magyarul alámondott VHS felvételt megláttuk, és utána napokig arcunkba húzott sapkával papírból hajtogatott dobócsillagokat hajigálva kergettük egymást az udvaron, a feketébe (aztán hol fehérbe, hol már egyenesen kékbe-pirosba) öltözött lopakodó harcművész-gyilkosok nem engedték el a szívünket (és akkor még a Tini Nindzsa Teknőcök okozta maradandó imprintekről nem is beszéltem). Nem csoda hát, ha ma is a legnépszerűbb karakterek közé tartoznak a mobiljátékok között is, elég, ha a két hatalmas klasszikusra, a Fruit Ninjára vagy a Ninjumpra gondolunk.

A mostani hét viszont különleges, legalábbis azok számára, akik el tudnak jutni valamelyik este a fővárosban a Toldi mozi tájékára, ugyanis itt május 6 és 12 között minden este 6 órai kezdettel klasszikus japán nindzsafilmeket láthatunk a Japán Kulturális Központ szervezésében. Szívesen mondanám, hogy jegyeket sorsolunk ki a vetítésekre, de az a helyzet, hogy az összes filmet ingyen láthatjuk, így egyszerűbb, ha mindenki odamegy a Toldiba és reméli, hogy még befér a nézőtérre hogy láthassa, hogyan irtja Ichikawa Raizó az igai nindzsákat kipusztító szamurájokat!

kazeno_c.jpg

És hogy még jobban eluralkodjon rajtunk a feketébe öltözős-cseréptetőn ugrálós-dobócsillagos hangulat, csokorba gyűjtöttem néhány remekül sikerült nindzsajátékot a Play Store kínálatából.

Elsőként mindjárt ott van sokak kedvence, a Kairosoft legújabb játéka, a Ninja Village. Ez a cég szokásos stílusjegyeit hozza: a jól ismert pixelgrafikás városépítős menedzser-stratégiai vonalat ezúttal némi háborúzás és a történelmi japán vérgőzös hangulata dobja fel nagyon. Sajnos, mint a legtöbb Kairosoft játék, ez is fizetős, de a japán cég neve garancia a remek kikapcsolódásra, a játék pedig az igazi hardcore nindzsarajongók szívét is megdobogtatja a klasszikus nindzsalegendákra tett számtalan utalással és lökött poénnal. Én utoljára a Dungeon Village-dzsel mulattam nagyon jól, azt rögtön kétszer is végig kellett játszanom, annyira magába szippantott a stílus és a komoly kihívást jelentő feladatok teljesítése.

ninjavillage.jpg

Aki adrenalindúsabb élményre vágyik, annak mindenképpen a Devil Ninja 2-t ajánlanám, ott nincs hiány a tempóból, természetfeletti ellenfelekből, robbanásokból és végtelen hentelésből. 

devil ninja2.jpg

Egy másik  remek nindzsás platformer a klasszikusabb mobiljátékos fizikai-puzzle játékok csapatát erősítő Golden Ninja, ahol trükkösen becélzott ugrásokkal kell meglehetősen stilizált főhősünket eljuttatni a célba, ahol aztán a végén visszaszerezhetjük elrabolt barátnőnket.

golden.jpg

Ne felejtkezzünk el a hölgyekről sem, a nindzsa ugyanis nem csak férfi lehet, mindenki tudja, hogy egy jól képzett kunoicsi ha lehet, még halálosabb a férfitársainál. A Ninja Slash! Runner egy ilyen hölgyet helyez a főszerepbe, a játékmenet pedig érdekesen a Devil Ninja-féle futós-öldöklős játékokat keresztezi a Fruit Ninja ujjvagdosós megoldásával. Mindenképpen komoly kihívás egyszerre figyelni az ugráló főhősre és a lenyisszantani való ellenfelekre - akik felüdítő módon a klasszikus japán népmesei szörnyikék táborából kerülnek ki. 

slash.jpgKardot, dobócsillagot elő, vesszen a gonosz! No meg irány a mozi! (Vetítés alatt viszont nem illik játszani, addig tegyétek el a telefont.)


Címkék: játék

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr975284452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Google+
süti beállítások módosítása