Samsung: Galaktikus nyereség

2013.05.18. 10:07 ][-][alo


Folytatódik a tavalyi utolsó negyedévben látott növekedés, illetve csökkenés. Persze mindez nézőpont kérdése, de lássuk, miről is van szó!

A legújabb jelentések szerint a Samsung 2013 első negyedévében besöpörte a androidos piac nyereségének 95%-át, ami a cég szerint 5,1 milliárd dollár! S ami az egyiknek sikerült, a másiknak nem. Az LG, köszönhető a Nexus 4-nek, mintegy 3%-os szeletet hasí... farigcsált ki magának az Android-tortából, a maradékon marakodnak a többiek.

samsung-profit.jpeg

A Samsung részéről ráadásul a java még hátravan, hiszen a Galaxy S4 nyeresége még csak eztán realizálódik a könyvelésekben...

Kíváncsi vagyok, az egekben töltött idő milyen nyereséget hoz a felhasználóknak. Érdekes kérdés még az, mit tud tanulni a Samsung az Apple hibájából? Már ha hibának vesszük, hogy az Apple részvények folyamatosan esnek. Egyáltalán fog-e tanulni mindebből? Valamint kérdés még az, hogy kell-e tanulnia, hiszen az egész pályás letámadásának köszönhetően szinte minden ember talál magának megfelelő készüléket a Samsung androidos palettájáról, így a vásárlók, felhasználók nem tudnak fellázadni kedvenc márkájuk ellen, legfeljebb megvonják a vállukat és vesznek egy másik Samsung gyártmányt.

Hab a tortán, hogy a legutóbbi Google I/O rendezvényen bejelentették a Galaxy S4 Google Experience készüléket, melynek kapcsán a friss Android rendszer hamarabb kerülhet a Samsung birtokába, ezzel újabb előnyre tehet szert a versenytársakkal szemben. Szegény embert az ág is húzza...

Újabb kérdés: mindezt hogyan fogja felhasználni a Samsung? Egyáltalán rákényszerítik a vásárlói, hogy frissítse kellő ütemben a készülékeit, vagy... vagy csak készít egy újabb eszközt: frissítés helyett vedd meg inkább ezt.

Úgy tűnik, idő kérdése, és az Android helyett már Samdroidot kell majd írni... A fenti félelmetes eredmény valóban félelmetes? Miért is jó, hogy a Google lassan kiszolgáltatott lesz a Samsungnak? Vagy mégis fordított a helyzet?

S mi lesz, ha megint fordul a kerék? 

Ti hogyan vélekedtek erről?

Forrás: androidauthority


Címkék: para eladási adatok Samsung

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr695304892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mlinarcsik 2013.05.19. 10:08:33

Igen, szamomra is ugy nez ki, hogy a Samsung (hala Istennek) lassan atveszi az iranyitast a Jobs nelkul maradt, durvan tularazott Itermekek felett. A kerdes az, hogy a tartozekgyartok miert nem ismertek ezt meg fel. A minap akartam venni a Samsung Galaxymhoz egy dokkolos-hangfalat. Olyat ami az Iphon-Ipod "szentkettosseghez" hasznalhato, es meg a sarki fuszeres is olyat arul. Csak en Samsung telefonhoz akartam. Szerintetek lehet kapni???? Bementem a legnagyobb elektronikai uzeletbe es az IPhonhoz volt 20 kulonbozo de Samsunghoz nem volt egy sem!!! Meg meg is kerdeztem az eladot, az meg megdobbenve azt valaszolta, hogy mi a bajom azzal, hogy nincs ilyen Samsunghoz? Vegyek Iphonhoz valot, olyat amin van bluetooth es azon keresztul hasznaljam, es kozben toltsem a telot kabelrol... :)

Azert az valoban erdekelne, hogy miert van ez?!

Patrick Bateman 2013.05.19. 12:33:38

@Mlinarcsik: Van annak valamilyen különösebb oka, hogy egyetlen Apple termék nevét sem írtad le helyesen, egyetlen egyszer sem, noha négyszer is nekifutottál? Nem, mintha különösebb jelentősége lenne, csak úgy írni egy gyártó dolgairól (pl. durván túlárazott), hogy a nevét sem tudjuk, nos, sajátos hozzáállás.

Csak beugrottam 2013.05.19. 12:45:21

"Egyáltalán rákényszerítik a vásárlói, hogy frissítse kellő ütemben a készülékeit, vagy... vagy csak készít egy újabb eszközt: frissítés helyett vedd meg inkább ezt."

Ez már régen nem kérdés, a samsung nem igazán frissít inkább vegyél másikat.Anno ez első (és a fentebbiek miatt az utolsó is) samsung ketyerém a GT-I5700 -as volt még 1.6 -tal jött ki és a súlyos hörgések után nagy kegyesen (kb.1 év késéssel) csináltak rá 2.1-et. Aztán közölték ,hogy konyec l.f@sz a vásárlóba nem adnak ki frissebb rendszert hozzá.Még ,jó hogy "fusiba" készült hozzá még 4.0 -is.Mondjuk ez már tényleg túlzás de használható 2.2 és 2.3 is van közösségi fejlesztéssel.
Szóval a hardwer bírja csak a samsung nem hajlandó foglalkozni a szoftverrel. Remélem erősen bele is fognak bukni ebbe az üzletpolitikába.

cso zsi 2013.05.19. 13:08:50

@Patrick Bateman: Talán szándékosság van az "elírás" mögött.

Az ájfón dokkoló a gyártmányon belül is probléma lesz, mert az újabb szériákon más csatlakozó van, mint a régebbi "szabványos" I termékeken, amihez neves, és kevésbé neves gyártók alakították a termékpalettájukat.

A Samsung remélhetőleg minőségben is képviselteti magát, ami nem csak a legdrágább típusoknak szól. A butafon, és az alsó kategóriás kisokosoknak is jót tenne, ha fél év után nem fagynának, vagy néhány program telepítése után kezelési anomáliák történnek, mint pl. felvehetetlen hívás.

Gera 2013.05.19. 13:51:47

Ez a frissítés téma a vásárlók 95 százalékát nem érdekli, ezért nem fektetnek ebbe energiát és pénzt a gyártók. Egy két és fél éves Desiret használok, amire valami misztikus hibából kifolyólag még az utolsó gyári frissítés sem megy fel, de még mindig nem érzem szarnak a telefont, tökéletesen ellátja a feladatát. Amikor megvettem, akkor az ugye nem úgy nézett ki, hogy hát hótt szar, de majd kijön a frissítés és akkor jó lesz, hanem megvettem, mert jó volt és most is ugyanolyan jó. És mióta otthonra vettem egy Nexus 7-et, azóta se tűnik szarnak. Sőt, mivel azóta tényleg mobil eszközként használom és nem számítógéppótlónak a kanapén, ezért hálistennek még nem érzem szükségét a cserének, mert arra pont jó még mindig. Ellenben a Nexusban még mindig kurvára idegesít, hogy a Chromeban nincs flash meg állandó desktop nézet, ami a három évvel idősebb Desireben van.

Patrick Bateman 2013.05.19. 13:55:11

@Csak beugrottam: Hát igen, a Samsung frissítéseket illetően legendásan gatya. Gyakorlatilag még arra sem képes, hogy a szolgáltatókon keresztül forgalmazott yakjuxw Nexus megfelelő ütemben frissüljön, pedig ott igazán nincs teendőjük.

lionking 2013.05.19. 14:10:52

2 éve meg egy pici van Desire HD HTC-m
ezalatt az ismerőseim javarészt 2-3 alkalommal cserélték dobták ki stb samsung okostelefonjukat, mert
szar
szétesett
fagy
akad
nem fut rendesen rajta az xxx progi
naponta 2x kell hard reset neki vagy újraindítás

szóval vezető gyártó ide oda (pedig úgy mondom, hogy elég sok samsung gyártmányú egyéb műszaki van itthon) telefont tőlük SOHA

talán nem kéne egyidőben 40 féle terméket gyártani hanem csak 5-10 elég lenne és akkor azok jók is lennének mint pl a HTC

Ambiorix 2013.05.19. 15:08:20

A Samsunggal elsősorban az a gond, hogy nincs felső kategóriás modelljük, vagyis a zászlóshajó s3/s4 és a felsőközepes s3 mini közötti résben nincs semmi, vagyis egyszerűen nem tudják kiszolgálni azt a vásárlói szegmenst, amely kompromisszumok nélküli minőséget igényel, péklapátnyi méreteket viszont nem, így aztán ezek többnyire kényszerűen az iPhone felé fordulnak.

Mlinarcsik 2013.05.21. 13:53:56

@Patrick Bateman: Elmesz te a kurva anyadba Patrick Bateman sorozatgyilkos, nyelvtannaci, budos taho!!! Jajjjjj baszd meg, igen tenyleg igazad van. Kihagytam a PHONE-bol az E betut!!! Huuuu baszd meg budos parasztkam. Most mar igy aztan valoban ertelmezhetetlen a kerdesem. Annyira az lett, hogy nem is vetted a faradtsagot arra, hogy valaszolj, csak idebufogtel egy hu de kiraly vagyok kommentet. Az meg aztan valoban a logikai kovetkeztetesek megkerdojelezhetetlen netovabbja, hogy amiert kihagytam az e betut mar nem is isemrhetem a termeket...

Az persze egy pillanatra se dobbentesen le, hogy sajat magadat logikajat fosod pofan ugyanabban a mondatban belul!? "Nem, mintha különösebb jelentősége lenne," "nevét sem tudjuk, nos, sajátos hozzáállás" Ha nincs jelentossege, akkor miert is kovetkezik belolle, hogy ez sajatos hozzaalla???

Legkozelebb majd legyszives a kerdesre probaljal meg valaszolni. Hatha megtudom, hogy a Samsung kellekek gyartoi miert nem rukkoltak meg elo azzal a sok jo es hasznos tartozekkal Samsunghoz amivel az Apple mar evek ota fel van szerelve!

Tisztelettel egy ember aki meg az "ISTENI" Apple termekek neveit sem tudja leirni ezert nyilvanvaloan fingja nincs semmirol!

Google+
süti beállítások módosítása