Authentication accepted

2013.05.31. 22:46 decoati

[...]

- És az azonosítás? - kérdezte kissé zavartan.

- Azzal nem kell foglalkoznod. Itt ez a kis pirula, ha lenyeled, a gyomorsavval érintkezve elegendő energiát termel a benne lévő relé megtáplálásához, amely egy EKG-szerű, 18 bites kódot tartalmazó jelet bocsájt ki magából. Az egész tested egyetlen azonosító kulcs lesz. Minden működni fog a közeledben, ajtó, számítógép, autó... minden. Nyugodt lehetsz.

[...]

motorola-pills-tattoos-password.jpg

Nem, nem a 007-es és Q párbeszéde.

A napokban zajló D11 konferencia egyik meghívott vendége az ex-DARPA-s Regina Dugan volt, aki jelenleg a Motorola speciális projektjeit vezeti. A beszélgetés során többek között a mindennapi autentikációs problémák is felmerültek, amik az új, "viselhető" számítástechnikai eszközök (Glass, "okosóra") kapcsán új megvilágításba kerülnek. Ezzel kapcsolatban említette Regina Dugan a Motorola kutatási projektjeit, például a bőrre ragasztható, apró, vékony, rugalmas elektromos eszközöket, amelyeket az mc10 és az University of Illinois közreműködésével fejlesztenek. Ezek többek között azonosításra is használhatóak, de ha ránézünk az mc10 honlapjára (érdemes, olyan mintha egy földön kívüli civilizáció technológiáját nézegetnénk), a perspektíva elképesztő. Egy ilyen apró, pici, kísérleti azonosító matrica látható is volt a hölgy karján, de hogy ez ne legyen elég, mutatott egy apró narancssárga kapszulát, amelyik azt tudja, amit a bevezetőben írtam.  (türelmeseknek 13:20-tól, türelmetleneknek 19:00-tól, még türelmetlenebbeknek 20:30-tól) 

Hoppá. Hát ez nem egy Beats. 

Persze nem biztos hogy ebből termék lesz, pláne nem holnap, de látható, hogy azért történnek dolgok a Motorola háza táján (egyébként ezt is fejtegeti Dennis Woodside a fenti videóban) 

Mit gondoltok? Túlzás?

[via Übergizmo]


A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr465338172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2013.05.31. 23:30:39

Egy intelligens világban szerintem baromi jó dolog lehet.

Kár, hogy ez nem egy intelligens világ.

Pepinke 2013.06.01. 23:09:52

@Tomi from Space: egy intelligens világ nem lenne ilyen technokrata.

decoati 2013.06.02. 11:34:12

@Pepinke: a technokrata szemlélet csak eszközt definiál, célt nem.

Pepinke 2013.06.02. 12:20:40

@decoati: ez igaz elméletben, de a gyakorlatban a technológia nagyrészt a szórakoztatóipar eszköze a profitszerzés céljából. Még a legsikeresebb eszköz, a számítógép is egyrészt az agymosást szolgálja, tömegeket lát el álinformációkkal (ezzel együtt is még az utolsó irányítás nélküli terület, ahol valóban szólásszabadság van) másrészt látszólag megkönnyíti sokak munkáját, de valójában csak ahhoz eszköz, hogy még többet dolgozhass és sajtolhass ki magadból.
Az egyik legjobb példa, hogy mennyire távolvan még a technológia valódi hasznossága: még csak most jön divatba, hogy a netről lehessen élelmiszert vásárolni, holott ez annyira triviális dolog!

decoati 2013.06.02. 13:05:27

@Pepinke: igazad van, de ugyanazt mondjuk: az eszköz jó, a cél nem. Ahol az ember a saját belátása szerint a saját hasznára fordíthatja a technológiát (pl. egyéni vállalkozó, vagy hasonló "szabadjára engedett", hatásfok (és nem teljesítmény!)-orientált munkavállaló), ott a technokrata szemlélet előnye pl. a gyerekeivel együtt töltött időben (vagy pl. gyomorfekély hiányában) nyilvánul meg.

Pepinke 2013.06.02. 13:29:05

@decoati: jaja, értelek. :) Az emberekre lehetne hatni ez ügyben szerintem, csak sokkal erősebb kampányt kellene alkalmazni. Ebben pedig mindig kéne egy olyan mondat, mint például "A legújabb Samsung Galaxy S V megkönnyíti az életed, de nem maga az élet".
:)
Sokszor az az érzésem, hogy sokan önmagáért az eszközért használjuk az eszközeinket és nem tudatosítjuk magunkban, hogy csak tárgyak.
Az okostelefon-őrület a legjobb példa. Emberek milliói cserélik le rendszeresen a telefonjaikat a legújabbra, csak mert hogy a legújabb legyen. Eközben nem kapnak semmivel többet, csupán újabb pénzzel tömik meg a cégeket és azt hiszik, hogy ettől nekik (mármint saját maguknak) jobb lesz.
Hosszú ez a téma, itt nem is lehet elmondani.
:)

decoati 2013.06.02. 14:15:24

@Pepinke: hát ez tényleg messzire vezet :)
(a minap volt a kezemben az egyik kolléga iPad-je, volt rajta vagy 2 tucat fotó... de pl. sem a mail, sem a naptár nem volt bedrótozva, sem a hub-ok, semmi... olyan volt mint egy kurva elegáns, de tök üres határidőnapló... hm... menyi volt ez, barátom?... 164... aha... fasza... :))

Pepinke 2013.06.02. 15:14:11

@decoati: hehe :)

Ez meg a ló túlsó oldala...

Google+
süti beállítások módosítása